reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Roksi a psioczyła bo może ona po ciązy takiego pasa nie miała i zazdrościła że brzuch ci sie wcisnął na miejsce dzięki niemu :-p:-p:-p
ponoc dobrym sposobem jest wciskać sie w dżinsy tez pomaga oczywiście dżinsy obcisłe

Roksi, a jaki masz ten pas?
Blu mam dokładnie taki APTEKA - PAS POPORODOWY PANI TERESA S + ćwiczenia (812699132) - Aukcje internetowe Allegro
a takie pudełeczko było PANI TERESA PAS POPORODOWY S REWELACJA APTEKA (798855946) - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam w sklepie medycznym chyba ok 42zł kosztował w sumie to mam dwa m i s od 2 dni chodzę w s bo m zrobił się luźny:tak:

Roksi a psioczyła bo może ona po ciązy takiego pasa nie miała i zazdrościła że brzuch ci sie wcisnął na miejsce dzięki niemu :-p:-p:-p
ponoc dobrym sposobem jest wciskać sie w dżinsy tez pomaga oczywiście dżinsy obcisłe
hihi w dżinsy to ja ud nie mogę wcisnąć:rofl2:

idę z najmłodszą do pediatry

ja miałam jedne sztruksy w nogawkach było oki a na brzuch obcisłe hehe pomogły zdeczko
teraz walczę z bioderkami :pP

to pochwalisz sie ile waży itp
oby chorych dzieci nie było bo u nas to często widze te szkraby sa na badania a nikt ich nie wpuści bez kolejki i siedza a obok zasmarkane dzieci :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

u nas zawsze te zdrowe są wcześniej, potem chore
a ja znalazłam szczepionkę, juhu.... :D
u nas tez tak niby jest ale nigdy w praktyce
w starej przychodni miałam osobne wejście dla zdrowych i chorych i to najlepsze rozwiązania ale niestety tu widze brak pomysłu by to zrobił bo jeden gabinet pediatry jest

obiadek się szykuje -gotuje makaron
włoski umyte i szukam w necie najbliższego fotografa bo mus do pracy fotki mieć

hej!

ale buro i ponuro, noc od południa:eek:

roksi daj znać co tam u pediatry:tak:
mi też położna odradzała pas poporodowy:no: że właśnie mięśnie nie pracują, piszesz, że bez pasa nic byś już z brzuchem nie zrobiła;-) coś Ty...wystarczy poćwiczyć, ja miałam duży brzuchol, aerobik, brzuszki i było ok:tak: tyle, że po drugim dziecku może to dłużej potrwać, ale na pewno się da.
Pocieszę Cię jak powiem, że po 6 mc założyłam jeansy? jeszcze macica się obkurcza, daj sobie czas!!! będziesz Laseczka jak zawsze;-)

Agatulka:ninja2:
Madzikm Maja waży 3620g czyli przytyła 300g pani doktor powiedziała że waga prawidłowa:tak: w piątek idziemy na usg bioderek zobaczymy jak jest z tą dysplazją:confused2: oczywiście zostałam zalana informacjami szczepieniowymi:tak: następna wizyta w 6 tygodniu szczepimy:tak:
mamy problem z kupkami:sorry: dla mnie to szok bo Natalka robiła kupkę po każdym karmieniu:szok: a Maja raz na 2 dni:crazy: wczoraj tak się bida męczyła, prężyła i płakała że już poszedł czopek w ruch:sorry: położna stwierdziła że mam za tłusty pokarm i nic z tym nie zrobię:-( na razie podaję małej przed karmieniem wodę przegotowaną, masuję brzuszek, robimy rowerek i śpimy na brzuszku:tak:
ja chodzę w tym pasie cały dzień a wieczorkiem jak już leżę w łóżku to napinam mięśnie:tak: wydaje mi się że ten pas fajnie działa na skórę nie jet taka luźna a i mięśnie podtrzymuje które nie wiotczeją:tak: po porodzie mięśnie są luźne i czekając do 6 tyg po porodzie ciężej im wrócić na swoje miejsce

Ostatnia edycja:
Agatulka:ninja2:
Madzikm Maja waży 3620g czyli przytyła 300g pani doktor powiedziała że waga prawidłowa:tak: w piątek idziemy na usg bioderek zobaczymy jak jest z tą dysplazją:confused2: oczywiście zostałam zalana informacjami szczepieniowymi:tak: następna wizyta w 6 tygodniu szczepimy:tak:
mamy problem z kupkami:sorry: dla mnie to szok bo Natalka robiła kupkę po każdym karmieniu:szok: a Maja raz na 2 dni:crazy: wczoraj tak się bida męczyła, prężyła i płakała że już poszedł czopek w ruch:sorry: położna stwierdziła że mam za tłusty pokarm i nic z tym nie zrobię:-( na razie podaję małej przed karmieniem wodę przegotowaną, masuję brzuszek, robimy rowerek i śpimy na brzuszku:tak:
ja chodzę w tym pasie cały dzień a wieczorkiem jak już leżę w łóżku to napinam mięśnie:tak: wydaje mi się że ten pas fajnie działa na skórę nie jet taka luźna a i mięśnie podtrzymuje które nie wiotczeją:tak: po porodzie mięśnie są luźne i czekając do 6 tyg po porodzie ciężej im wrócić na swoje miejsce

Roksi a cóż mnie tam zamaskowałaś hehehehheh
ja musiałam jednak sama na zakupy iśc ale kupiłam te lżejsze mąz teraz po mleko i soki idzie :p
teściowa nie przyszła bo stwierdziła że córka chora i ona musi z nią iśc bo jej nie przyjmą heheh takie małe 16 letnie dziecko nie potrafi powiedzieć do jakiego lekarza chce iśc :szok::szok::szok:
moja teściowa zawsze mnie zaskakuje

reklama
Agatulka to ja siebie zamaskowałam i milczę na temat wagi;-)
spoko ostatnio mnie powaliła moja mama mówiąc że musi iść z moją siostrą (prawie 18 lat) do stomatologa:-D
ta pogoda mnie wykończy dziś normalnie jak w Anglii mżawka i mgła cały dzień:szok: depresji można się nabawić;-) kawy nie pije nie śpię w ciągu dnia w nocy przerywniki karmieniowe marzę o całej nocy przespanej:rofl2:

Do góry