reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Roksi a psioczyła bo może ona po ciązy takiego pasa nie miała i zazdrościła że brzuch ci sie wcisnął na miejsce dzięki niemu :-p:-p:-p
ponoc dobrym sposobem jest wciskać sie w dżinsy tez pomaga oczywiście dżinsy obcisłe

Roksi, a jaki masz ten pas?
Blu mam dokładnie taki APTEKA - PAS POPORODOWY PANI TERESA S + ćwiczenia (812699132) - Aukcje internetowe Allegro
a takie pudełeczko było PANI TERESA PAS POPORODOWY S REWELACJA APTEKA (798855946) - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam w sklepie medycznym chyba ok 42zł kosztował w sumie to mam dwa m i s od 2 dni chodzę w s bo m zrobił się luźny:tak:

Roksi a psioczyła bo może ona po ciązy takiego pasa nie miała i zazdrościła że brzuch ci sie wcisnął na miejsce dzięki niemu :-p:-p:-p
ponoc dobrym sposobem jest wciskać sie w dżinsy tez pomaga oczywiście dżinsy obcisłe
hihi w dżinsy to ja ud nie mogę wcisnąć:rofl2:

idę z najmłodszą do pediatry

ja miałam jedne sztruksy w nogawkach było oki a na brzuch obcisłe hehe pomogły zdeczko
teraz walczę z bioderkami :pP

to pochwalisz sie ile waży itp
oby chorych dzieci nie było bo u nas to często widze te szkraby sa na badania a nikt ich nie wpuści bez kolejki i siedza a obok zasmarkane dzieci :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

u nas zawsze te zdrowe są wcześniej, potem chore
a ja znalazłam szczepionkę, juhu.... :D
u nas tez tak niby jest ale nigdy w praktyce
w starej przychodni miałam osobne wejście dla zdrowych i chorych i to najlepsze rozwiązania ale niestety tu widze brak pomysłu by to zrobił bo jeden gabinet pediatry jest

obiadek się szykuje -gotuje makaron
włoski umyte i szukam w necie najbliższego fotografa bo mus do pracy fotki mieć

hej!

ale buro i ponuro, noc od południa:eek:

roksi daj znać co tam u pediatry:tak:
mi też położna odradzała pas poporodowy:no: że właśnie mięśnie nie pracują, piszesz, że bez pasa nic byś już z brzuchem nie zrobiła;-) coś Ty...wystarczy poćwiczyć, ja miałam duży brzuchol, aerobik, brzuszki i było ok:tak: tyle, że po drugim dziecku może to dłużej potrwać, ale na pewno się da.
Pocieszę Cię jak powiem, że po 6 mc założyłam jeansy? jeszcze macica się obkurcza, daj sobie czas!!! będziesz Laseczka jak zawsze;-)

Agatulka:ninja2:
Madzikm Maja waży 3620g czyli przytyła 300g pani doktor powiedziała że waga prawidłowa:tak: w piątek idziemy na usg bioderek zobaczymy jak jest z tą dysplazją:confused2: oczywiście zostałam zalana informacjami szczepieniowymi:tak: następna wizyta w 6 tygodniu szczepimy:tak:
mamy problem z kupkami:sorry: dla mnie to szok bo Natalka robiła kupkę po każdym karmieniu:szok: a Maja raz na 2 dni:crazy: wczoraj tak się bida męczyła, prężyła i płakała że już poszedł czopek w ruch:sorry: położna stwierdziła że mam za tłusty pokarm i nic z tym nie zrobię:-( na razie podaję małej przed karmieniem wodę przegotowaną, masuję brzuszek, robimy rowerek i śpimy na brzuszku:tak:
ja chodzę w tym pasie cały dzień a wieczorkiem jak już leżę w łóżku to napinam mięśnie:tak: wydaje mi się że ten pas fajnie działa na skórę nie jet taka luźna a i mięśnie podtrzymuje które nie wiotczeją:tak: po porodzie mięśnie są luźne i czekając do 6 tyg po porodzie ciężej im wrócić na swoje miejsce

Ostatnia edycja:
Agatulka:ninja2:
Madzikm Maja waży 3620g czyli przytyła 300g pani doktor powiedziała że waga prawidłowa:tak: w piątek idziemy na usg bioderek zobaczymy jak jest z tą dysplazją:confused2: oczywiście zostałam zalana informacjami szczepieniowymi:tak: następna wizyta w 6 tygodniu szczepimy:tak:
mamy problem z kupkami:sorry: dla mnie to szok bo Natalka robiła kupkę po każdym karmieniu:szok: a Maja raz na 2 dni:crazy: wczoraj tak się bida męczyła, prężyła i płakała że już poszedł czopek w ruch:sorry: położna stwierdziła że mam za tłusty pokarm i nic z tym nie zrobię:-( na razie podaję małej przed karmieniem wodę przegotowaną, masuję brzuszek, robimy rowerek i śpimy na brzuszku:tak:
ja chodzę w tym pasie cały dzień a wieczorkiem jak już leżę w łóżku to napinam mięśnie:tak: wydaje mi się że ten pas fajnie działa na skórę nie jet taka luźna a i mięśnie podtrzymuje które nie wiotczeją:tak: po porodzie mięśnie są luźne i czekając do 6 tyg po porodzie ciężej im wrócić na swoje miejsce

Roksi a cóż mnie tam zamaskowałaś hehehehheh
ja musiałam jednak sama na zakupy iśc ale kupiłam te lżejsze mąz teraz po mleko i soki idzie :p
teściowa nie przyszła bo stwierdziła że córka chora i ona musi z nią iśc bo jej nie przyjmą heheh takie małe 16 letnie dziecko nie potrafi powiedzieć do jakiego lekarza chce iśc :szok::szok::szok:
moja teściowa zawsze mnie zaskakuje

reklama
Agatulka to ja siebie zamaskowałam i milczę na temat wagi;-)
spoko ostatnio mnie powaliła moja mama mówiąc że musi iść z moją siostrą (prawie 18 lat) do stomatologa:-D
ta pogoda mnie wykończy dziś normalnie jak w Anglii mżawka i mgła cały dzień:szok: depresji można się nabawić;-) kawy nie pije nie śpię w ciągu dnia w nocy przerywniki karmieniowe marzę o całej nocy przespanej:rofl2:

Do góry