reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Roksi, a ta kupa wtedy jest twarda?

Ja czytałam, że nawet raz na 2 tygodnie może być kupa i jest ok.

Ewelina, ja jak jestem sama z młodym to się nie kąpię (tzn jak śpi to wtedy tak :tak:), bo on by zaraz przylazł do łazienki i np utopił papier w ubikacji, powyrzucał brudne ciuchy z kosza, itp. a ja nie miałabym jak go spacyfikować :-D

reklama
Witam:tak:
całą noc lało:szok: ale tak waliło po szybach że się budziłam:szok: oczywiście okna brudne jakby z rok nie myte:wściekła/y: no i oczywiście nadal leje:wściekła/y:

Roksi ja bym powiedziała,że albo gazy albo mleko modyfikowane, bo Miśka to ma różnie czasem kupki jak złoto ;-) ale czasem widze że sie pręży i płacze. Ja daje butle tylko jak musze wyjść, 1-2 razy w tyg, po nanie ją wysypało i kupa zielona, teraz pije bebilon i jest ok a raz dziennie daje jej esputicon 1 krople tak profilaktycznie,bo ma problem z gazami. Kupa raczej codziennie jest
Soppana od dwóch dni nie daje modyfikowanego w ogóle:no: w sumie dostała 3 razy po 60ml z czego raz wypiła tylko 30ml. Muszę się przyjrzeć jeszcze kupką po Nanie bo też miałam wrażenie że jedną zrobiła lekko zielonkawą ale mogła też schodzić jeszcze bilirubina:confused2: pediatra mówiła żeby z kupkami walczyć w przeróżny sposób a czopki czy esputicon to ostateczność:confused2: ale ciężko mi się patrzy jak dziecko się męczy a ja jeszcze zmuszam ją do leżenia na brzuszku lub robię rowerek czy ugniatam brzuszek:confused2:

a ja mam inne pytanie, zostawiacie dzieci same na dłużej (chodzi mi np. o kąpiel)
ja idę się dopiero kąpać, jak mały spi, nawet drzwi od ubikacji zostawiam uchylone, żeby go słyszeć:sorry:
Ewelina rzadko mi się zdarza kąpać jak jesteśmy same bo muszą być otwarte drzwi do łazienki a mi jest zimno:sorry:

Blu kupka jest taka luźna piersiowa i ma dużo grudek tłuszczu co podobno świadczy o moim tłustym pokarmie;-)

Dzień dobry ....jeja jaka pogoda, masakra, aż mi sie nie chce z łóżka wychodzić :-:)-:)-(

Roksi nie przejmuj się, moja od urodzenia robi kupe co 2-3 dni i tak jest do tej pory. I to ponoć normalne, tzn. jak ją nie boli brzuch przez to no to niby jest wszystko oki (ma to po mnie ;-)).

Zabieram się za pieczenie murzynka, bo mnie tak dzisiaj coś naszło że szok......

cześć dziewczyny ;-)
roksi w kwestii kupki u noworodka nie pomogę...
a co do kupki starszych dzieci, to mój mały odkąd nie robi do pampersa kupy tylko na kibelek/nocnik to robi kilka razy dziennie nawet, jestem aż w szoku

ja też się zdziwiłam, keidy zobaczyłam większe kolejki w sklepaach na osiedlu niż zazwyczaj, potem dotarło do mnie że jutro wolne:-D:-D:-D

Roksi z tego co wiem, to dziecko będące tylko i wyłącznie na piersi może nie robić kupki nawet przez kilka dni:tak:, oczywiście jak widzisz że się malutka męczy, to jest cos nie tak,
pamiętam że mój Pietrek tak miał, nawet do tygodnia nie było kupki i tez się stresowałam:-(

tak kolejki jak przed wojna były

dziewczyny ja wiem że dziecko może długo nie robić kupki ale ta moja bida po dwóch dniach męczy się bardzo:-( dziś dostawała przed karmieniem wodę przegotowaną i leży dużo na brzuszku:tak: zobaczymy czy coś pomoże:-(

ja mam jedną dobrą radę ja przy obu maluszkach gdy kariłam piersią jadłam codziennie jabłko lub też buraczki
obie te rzeczy pomagają dziecku przy kupce i to moja porada by mała się lepiej wypróżniała ;-);-)

a ja mam inne pytanie, zostawiacie dzieci same na dłużej (chodzi mi np. o kąpiel)
ja idę się dopiero kąpać, jak mały spi, nawet drzwi od ubikacji zostawiam uchylone, żeby go słyszeć:sorry:

Ewelina, ja jak jestem sama z młodym to się nie kąpię (tzn jak śpi to wtedy tak :tak:), bo on by zaraz przylazł do łazienki i np utopił papier w ubikacji, powyrzucał brudne ciuchy z kosza, itp. a ja nie miałabym jak go spacyfikować :-D

u nas brak tego problemu w końcu nie moge byc w domu jak w więzieniu i niemu nic sama zrobić
od jakiegoś czas wciskam im jeszcze że trzeba sie bawić u siebei w pokoju co idzie za tym że bez siedzacej mamy obok bo np musi zrobić obiad posprzątać itp
a jak chodzi o kąpiel to jak one idą spać do 20 30 to potem spokojnie idę się kąpać i tak samo było jak Junior był mały

Heloł :-p

zepsula mi sie myszka :wściekła/y:...a na tej dotykowej nie lubie :wściekła/y:jak sie dorobie nowej to bede na bierzaco ;-)

Buziak.

wpdaja częsciej
ja sie ostatnio nawet oswoiłam z tą w laptopie wyleciała mi fachowa nazwa heheh
ale mam zwykła zawsze podłączoną

ale fajnie w domku posiedzieć:tak:, Piotrek do mnie mówi: "mami - ty i ja";-) i tak kilka razy:-)
teraz poszedł spać, a ja muszę ogarnąć chałupę, bo sie dobrze bawiliśmy:-p:-D no i prasowanie mnie czeka:eek:

Sandi oby na katarku się skończyło:tak:

Roksi co do diety w czasie karmienia to ja jadłam codziennie jogurt naturalny dannone z ziarnami zbóż i dosypywałam musli nestle, może spróbuj - smaczne jest;-)

reklama
Roksi, mnie się wydaje, że jeżeli kupa jest luźna, to nie ona jest problemem :no:. Raczej gazy tak jak dziewczyny pisały.
A co do tłustości pokarmu, to pokarm zawsze jest taki, jak ma być, tylko dzieci różnie go przetwarzają.

Do góry