reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

witam was

przede wszystkim rybka gratulacje:tak:

A my od dziś planujemy nauczyć nasze dziecko spać w nocy!! bo czasem nie dajemy już rady. M żeby jako tako móc pracować to raz na jakiś czas idzie do drugiego pokoju! a JA?? więc postanowiliśmy spróbować:-) będziemy wstawać na zmianę (już ja to widzę;-)) no ale zobaczymy...
Ja będać w ciąży wróciłam do okularów, soczewki mnie "gryzły" a potem wkurzalomnie to że do każdego spania musiałam je sciągać i tak zostałam przy okularach:-)

reklama
No nic, mam nadzieję, że padnie w końcu. A potem jak pada to by spał i spał no ale mu nie daję dłużej niż 3 godziny bo później noc kiepsko wygląda :-(

3 godziny?:szok::szok::szok: Zazdroszczę. Moja córa właśnie śpi, już 2 godziny, co jej się rzadko zdarza, aż musiałam sprawdzić czy żyje:sorry:

A w sprawie wizyty u okulisty. No cóż, pan doktor był ze mnie dumny, że mniej przy kompie siedzę, i że to od razu widać (rok bez jakiegoś drastycznego pogorszenia to u mnie naprawdę sukces:tak:) no ale na lewym oku mam już +5,25 a na prawym + 4,75.

Ja umówiłam się na wizytę na wtorek, zobaczymy czy jeszcze bardziej oślepłam:-D Jestem zmuszona iść do okulisty, bo tak jak w Twoim przypadku okulary ledwo sie trzymają... kupy:sorry::-D Zastanawiam się ile wytrzymaja te nowe, jak już będę je miała.

czesc dziewczyny :-)

Ja się witam już po porannym spacerku. :tak: Wybrałam się na pocztę po przesyłkę. Okazało się, że przysłali z Nutricii nowy poradnik, jogurt i próbki mleka i kaszki. Właśnie moje dziecko ma super zabawę przy tej paczce.

ja dostalam wczoraj - w srodku bylo mleko, kaszka i frutapura, a ty jaki jogurt dostalas?

U mnie podobnie. I jeszcze brzuch mnie bolał jak przy @.

A ja nie pamietam juz czy mialam jakies objawy oprocz opozniajacej sie @?
W pierwszym cyklu staran bolaly mnie piersi i zle mi bylo, wiec bylam przekonana, ze juz sie udalo a wcale nie :-p a w drugim, w ktorym sie udalo bylam przekonana, ze nie jestem :-D no bo skoro za pierwszym nie wyszlo to teraz pewnie tez nie i tak sobie zylam i czekalam na @, w koncu zrobilam test i okazalo sie ze sie udalo :-p ale nie przypominam sobie, zeby jakos piersi mi urosly wtedy o czym zawsze wszyscy mowia :sorry: jakos tak roznicy nie zauwazylam :-D

A gdzie się podziewa Agutek :confused2: ??? Pracuje czy co ;-) ?

jestem, jestem :-p

wlasnie wrocilam z pracy, umylam glowe i czekam na meza, wtedy smigam na paznokcie, wracam i lecimy na impreze urodzinowa do znajomych....szczerze to jestem tak zmeczona, ze mi sie juz nie chce tej imprezy :baffled: normalnie zasypiam :eek:

to prawie każda z Was ma problemy ze wzrokiem??? za dużo BB:-D, ja sokole oko;-)

agutek - to samo dostałam z bebiko

Hej dziewczyny :-)

Ja też okularnica ;-) Próbowałam soczewek już kiedyś i było w miarę, choć okulistka odradzała, bo strasznie mi się oczy wysuszały.. Teraz znów spróbowałam i koszmar :no: Soczewki przysychały mi do rogówki :baffled: Praktycznie od razu po włożeniu czułam je na oczach :baffled: Po niedługim czasie miałam jedynie ochotę wydrzeć je z oczu :crazy:

ja dostalam wczoraj - w srodku bylo mleko, kaszka i frutapura, a ty jaki jogurt dostalas?
Dostałam to samo ;-) A z Nestle tylko poradniki, dwa baloniki i mleko Junior waniliowe, które Piotrkowi nie smakowało..

ja też okularnica, mam -6 na każdym oku i nosze soczewki i oststnio kupowałam właśnie na allegro bo mój typ i firma okazały się dużo tańsze niż w vision express.
ja sie witam po pracy, jeszcze jutro jade i weekend :)

Wreszcie dostałam się na chwile do kompa bo jak M przychodzi z pracy od razu blokuje go na kilka godzin :wściekła/y:

Ja tez dostałam frutapure, chyba wszyscy dostali ten sam.

Na szczęście okularów nie muszę nosić ale niestety czasami jak oglądam telewizor to przechyla mi się głowa na bok. Okulistka powiedziała mi, że niektórzy tak mają bo w dzieciństwie mógł być jakiś przykurcz mięśni. Ale, że nie kazała się przejmować to nie wnikałam w szczegóły.

reklama
Do góry