reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam
Ja kolejną noc nie przespałam prawie całą. Znowu Madzia budziła się kilka razy z płaczem i w końcu po butelce mleka poszła spać. Czyli znowu wypiję podwójną dawkę kawy bo o drzemce nie ma mowy. :baffled:

Czemu tylko?
Fajnie, gratuluję :-)

Tak napisałam bo było sporo lepszych nagród i liczyłam na coś innego. Ale tu akurat przesadzam bo powinnam się cieszyć, że w ogóle wygrałam i się cieszę bo w sumie czajnik nie byle jaki :tak: - w konkursie Kamisa

reklama
A my dzisiaj małą znowu dobudzać musieliśmy...bo spała jak zabita.
Ostatnio codziennie rano ją budzimy :-)

Sama też ledwo wstałam.
Jak dobrze, że weekend się zaczyna.
Chociaż na jutro jestem już umówiona na wymianę opon na 8 rano więc na pewno nic się nie wyśpimy, ale co tam ;-)

WITAMY SIĘ,

Dziewczyny czy któraś myśli o wakacjach w tym roku z Dzieckiem za granicą i przelocie samolotem ? wczoraj cały wieczór rozmawiam z M na temat wakacji i mamy dylemat czy dać sobie jeszcze spokój (nie wiem jak przewieźć samolotem wszystkie niezbędne gadżety Boryska :-)) i nie wiem jak On zniesie lot...
Jesteśmy, nieliczną rodziną chyba, która nie przepada za polskim wybrzeżem, na Mazurach (uwielbiamy) bylismy dwa razy pod rząd...i co teraz?:baffled:

Dzień dobry :-)

Czyli kupiliście rowery? ;-)
tak :tak:

Witam:-)
odnośnie rowerów to ja ukradnę mamy rower bo mam fajny kosz z przodu i dokupię ten fotelik co montuje sie na ramie:tak: z kaskiem to wydatek 200zł:baffled: i będziemy śmigać:-D
Nas fotelik kosztował 260 zł, a kask 85. Nie kupowałabym byle czego, bo to jednak kwestia bezpieczeństwa. Foteliki są polecane firmy Hamax, my kupiliśmy model Siesta, który ma regulację pochylenia (z myślą o kolejnym dziecku). Można też kupić bez regulacji, kosztuje poniżej 200 zł.

Dziewczyny czy któraś myśli o wakacjach w tym roku z Dzieckiem za granicą i przelocie samolotem ?
Tak, my się wybieramy na Majorkę we wrześniu. Co prawda mój mąż kombinuje żeby jechać bez Karola, ale ja na to nie idę :no:.

WITAMY SIĘ,

Dziewczyny czy któraś myśli o wakacjach w tym roku z Dzieckiem za granicą i przelocie samolotem ? wczoraj cały wieczór rozmawiam z M na temat wakacji i mamy dylemat czy dać sobie jeszcze spokój (nie wiem jak przewieźć samolotem wszystkie niezbędne gadżety Boryska :-)) i nie wiem jak On zniesie lot...
Jesteśmy, nieliczną rodziną chyba, która nie przepada za polskim wybrzeżem, na Mazurach (uwielbiamy) bylismy dwa razy pod rząd...i co teraz?:baffled:
kamilas my myśleliśmy o wakacjach z małą zagranicą ale ostatecznie padło na polskie morze:tak: jeśli chodzi o lot to nie płacisz za przelot dziecka:no: i nie masz miejsca w samolocie dla synka, więc musi siedzieć na kolanach:baffled: dodatkowo dziecku nie przysługuje 20 kg bagażu:angry:
w przyszłym roku jak nasze dzieci będą miały skończone 2 latka to płaca ok 1000zł za przelot i wtedy jest miejsce i 20 kg bagażu:tak: jakoś ciężko byłoby nam się spakować w 3 osoby w 40kg bagażu:crazy:
za hotel liczą dziecko od chyba 5 roku życia

WITAMY SIĘ,

ja juz latalam z Malenka :tak: i ogolnie bylo spoko :tak: tylko raz jak z nia lecialam to marudzila strasznie nie chciala siedziec i wogle ,ale moze to wina ,ze pozna pora byla ;-) a jak juz sie wznieslismy i puscilam ja zeby pochodzila to bylo ok :tak:;-)

a wogole to sie witam :-)

Dzień dobry :-)

tak :tak:

Nas fotelik kosztował 260 zł, a kask 85. Nie kupowałabym byle czego, bo to jednak kwestia bezpieczeństwa. Foteliki są polecane firmy Hamax, my kupiliśmy model Siesta, który ma regulację pochylenia (z myślą o kolejnym dziecku). Można też kupić bez regulacji, kosztuje poniżej 200 zł..
blueberry ja na razie nie orientowałam się jakie są marki i ile kosztują:no: moja sąsiadka kupiła za 200zl z kaskiem:tak: dzisiaj pojadę do rowerowego i się dowiem:tak:

kamilas my myśleliśmy o wakacjach z małą zagranicą ale ostatecznie padło na polskie morze:tak: jeśli chodzi o lot to nie płacisz za przelot dziecka:no: i nie masz miejsca w samolocie dla synka, więc musi siedzieć na kolanach:baffled: dodatkowo dziecku nie przysługuje 20 kg bagażu:angry:
w przyszłym roku jak nasze dzieci będą miały skończone 2 latka to płaca ok 1000zł za przelot i wtedy jest miejsce i 20 kg bagażu:tak: jakoś ciężko byłoby nam się spakować w 3 osoby w 40kg bagażu:crazy:
za hotel liczą dziecko od chyba 5 roku życia

z tymi cenami biletow to jest roznie ;-) dziecko ponizej 16roku zycia ma niby jakas znizke ;-) a ja z Niunka sie spakowalam jakos wiec nie jest tak zle :-p jak lecialam z mezem to my w jedna torbe a Niunka w druga :tak: i jeszcze dodatkowo kazdy pasazer moze miec bagaz podreczny o wadze 10kilo wiec juz masz 60 :tak:;-)

z tymi cenami biletow to jest roznie ;-) dziecko ponizej 16roku zycia ma niby jakas znizke ;-) a ja z Niunka sie spakowalam jakos wiec nie jest tak zle :-p jak lecialam z mezem to my w jedna torbe a Niunka w druga :tak: i jeszcze dodatkowo kazdy pasazer moze miec bagaz podreczny o wadze 10kilo wiec juz masz 60 :tak:;-)
Sandi ale wiesz jak to jest 2 bagaże podręczne (20 kg), dziecko , wózek można zbzikować:szok: wysiądziesz z samolotu dochodzą 2 walizki, później do autokaru i do hotelu:baffled:

reklama
Do góry