reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Co do pazurków ... żel jest nieszkodliwy jak się nakłada, akryl niestety ma coś (nie pamiętam co :zawstydzona/y:) rakotwórczego i śmierdzi na maksa, blee ale jest znacznie trwalszy niż żel.
Co do szkodliwości dla paznokci to jedno i drugie powoduje, ze płytka nie oddycha ale jeśli są potem prawidłowo zdejmowane (nie zrywane) to dość szybko moim zdaniem paznokieć dochodzi do siebie. No i ważne, żeby w czasie nakładania, uzupełniania ktoś wam płytki nie przepiłował i nie spiłował za mocno bo wtedy może być niefajnie :-(
Ale jak ktoś ma swoje ładne to po co robić? Ja mam paskudne więc do stracenia nie mam nic :-D

Co do solarium to tęskni mi się za wygrzaniem się ale nie mogę ze względu na pieprzyki :no: a uwielbiałam szczególnie jesienią, zimą i wczesną wiosną tak na 5 min dwa razy w tyg ale trudno się mówi i się chodzi bladym :-(

blueberry, mój do teraz często jak chodzi w samych skarpetkach to chodzi na paluszkach i ortopeda powiedział, ze jeszcze długo tak może być i że to ok, w butach chodzi normalnie

A ja posprzątałam, obiad ugotowałam, okna umyłam, rano byliśmy na spacerku i jak dziecię wstanie to idziemy na drugi :tak:

reklama
Spoko, paczkę wyślę Ci dzisiaj, bo już mam spakowaną :-)

kochana jesteś! :-)

ja wróciłam z pracy...mąż siadł do playstation i rozgrywa mecz to ja do komputera i na forum :-D

Fredzik no właśnie ja robię paznokcie bo jeśli mam naturalne swoje to mam odruch skubania skórek :dry: potem mam takie rozdłubane, zakrwawione :baffled: a jak mam żel to nie skubię tak i ręce wyglądają u mnie bardziej zadbane :tak: no i co dodatkowo mi się podoba w żelach to to, że przez 5 tygodni nic nie muszę robić z paznokciami, a na naturalnej płytce lakier się tak nie trzyma i zawsze mnie denerwowało to, że co chwilę musiałam je zmywać i na nowo malować :sorry2:
No ale faktycznie nie ma to ja zdrowe, naturalne paznokcie ;-)

Witam po pracy:-)

kochana jesteś! :-)a wróciłam z pracy...mąż siadł do playstation i rozgrywa mecz to ja do komputera i na forum :-D
o widzę Agutek że Twój mąż też zdziecinniał jak mój i na playstation gra:-D
mój do tego stopnia zdziecinniał że kupił playstation 3:angry:

odwiedziłam solkę dzisiaj:tak: odkryłam fajne solarium niedaleko mnie gdzie maja 9 łóżek:tak: tylko 1.30zł minuta:baffled:

dzień dobry
moja pierworodna obudziła się dzisiaj o 5.20 i maszerowała po domu, a my dogorywaliśmy do 5.45 w łóżku :sorry2:

Witam po pracy:-)

o widzę Agutek że Twój mąż też zdziecinniał jak mój i na playstation gra:-D
mój do tego stopnia zdziecinniał że kupił playstation 3:angry:

odwiedziłam solkę dzisiaj:tak: odkryłam fajne solarium niedaleko mnie gdzie maja 9 łóżek:tak: tylko 1.30zł minuta:baffled:

taa....gierki są u nas na porządku dziennym....a jak nie gierki to filmiki manga, a poza tym to informatyk więc zawsze coś wynajdzie żeby coś przy kompie zrobić, coś ściągnać, itp. :-D w tej chwili mamy w domu 3 laptopy...nie wiem po co on ich tyle sprowadza :-Da jak jeszcze doliczyć mój służbowy to mamy 4 :szok::-D:rofl2: także praktycznie cały czas jakiś włączony jest :-) dobrze, że przynajmniej żadnego kupować nie musieliśmy...bo przecież inaczej by mnie zbałamucił żeby komp w domu był...także to z kolei jest plus pracy jaką ma ;-)

u nas normalna leżąca solarka kosztuje 1zł, a za tą stojącą z gimnastyką :)laugh2:) płaciłam 1,50zł :sorry2:

blueberry, kup sobie tę odżywkę NAIL TEK HYDRATION THERAPY IV 15ml - ORGINAŁ ! (343045933) - Aukcje internetowe Allegro
jest najlepsza na świecie, pomogła na moje obgryzione i cienkie paznokcie :tak:

Agutek, mam tak jak ty, skubię skórki do krwi :baffled:

okropny nawyk nie? :dry:

ja sie tez witam
a Młoda mi dzisiaj dała pospac do 8:-D:-D teraz zjadła sobie mleczko a mama na bb mogła usiąść. I bardzo sie cieszę bo cała nocka przespana, wiec te krople i inne lekartswa jej pomagają:-D:-D:-D
pogoda się skrochamliła u nas, zimno i nie ma słonka- zreszta tak zapowiadali:-:)-(
ja całe szczescie nie obgryzam paznokci ale nie lubie nic przy nich robic, wiec najczesciej ścinam je na krótko i maluje przezroczystym lakierem, a jak sobie położe żel to tak jak Agutek mówi 4 tyg. mam spokoju

Dzień dobry :-).

Pogoda się zepsuła :-(

Mój m też jest komputerowym maniakiem :tak:. I lubi telefony komórkowe i inne zabawki typu pda. Playstation na szczęście nie mamy :-D. Jeszcze :-D:-D:-D.

Solarium u mnie też kosztuje 1 zł. I leżące i stojące.

Fredzik, dzięki za info o odżywce. Muszę wypróbować. Łamią mi się ostatnio paznokcie przy kciukach i to w głupim miejscu - z boku i najczęściej tak nisko, że nawet nie bardzo da się obciąć.

A jednak mam wolne od wczoraj, tylko wolałabym być w pracy i żeby Ignaś był zdrowy:baffled: bo niestety okazało się że ma zapalenie oskrzeli:szok: lekarka w piątek tego nie zauwazyła i przepisała tylko syrop:wściekła/y:
W poniedziałek zaczął tak mocno kaszleć ze az wymiotował:szok: i skonczyło się na zastrzykach:-( bo była obawa że antybiotyk w syropie też będzie zwaracał. Poza tym jest grzeczny i wesoły, nawet nie płacze mocno przy zastrzyku. Jak tylko wyzdrowieje to szczepimy na pneumokoki, bo nie zdązylismy :baffled:
Dziś pani od zastrzyku nas obudziła, bo jak tata poszedł do pracy to my do łóżka i się przytulamy, Ignaś tak się super w nocy tuli, że nawet nie chcę go odkładać do łóżeczka:-)

reklama
Witam
W nocy wstawałam 3 razy do Madzi bo budziła się z płaczem. Dobrze, że wychodzi słońce to ruszymy się z domu. Jak patrzę przez okno i widzę już tyle zieleni to od razu nastrój mi się poprawia. :tak: A najbardziej lubię maj - najpiękniejszy miesiąc dla mnie.

soppana życzę Ignasiowi szybkiego powrotu do zdrówka. Lekarze rzeczywiście czasami nie przykładają się do badania. My też tego doświadczyłyśmy.
Fredzik chętnie skorzystam z tej odżywki bo chociaż paznokcie udaje mi sie zapuścić długie ale często mi się łamią i muszę później wszystkie obcinać bo nie cierpie jak jeden jest krótki a inne długie.

Do góry