reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

joł

używamy smoka, kilka dni temu przeprowadziłam próbę i to będzie tragedia :-D darła się wniebogłosy, a używa też tylko do spania :dry:

no i nie chce pić mleka :dry:

reklama
hejka!

zachciało mi się dziś jechać autobusem po prawie 3 letniej przerwie i tak mnie to zmęczyło, że właśnie wstałam z drzemki:sorry2:

agutek - a ile płacisz za paznokcie??? bo tak co 5 tyg. chodzić to dodatkowy wydatek raz w miesiącu...

tigger 0 ja od butelki jeszcze nie myślę odzwyczajać ( sama piłam do 4 klasy podstawówki:zawstydzona/y::-p:-D), a czemu lepiej przez rurkę mleko podawać?

madzikm chyba chodzi o próchnicę butelkową...
za paznokcie daję ok. 70zł, w cenie jest położenie żelu i wszelkie ozdoby zatapiane w nim.

moja nagle dostała katar :dry:
leciało ciurkiem, nie mogła oddychać...taki płacz był, że szok :-(
teraz poszła spać ale bez jedzenia :dry:

miałam dzisiaj pogadankę z teściową a jutro dokończy ją mąż...oczywiście o jedzenie :baffled:
znowu mnie nie słucha, napisałam jej rozpiskę i znowu zaczęła karmić po swojemu :angry:
nie wiem o co jej chodzi, ale jak ja w weekend karmię to je tak jak zaplanowałam, a teściowa ciągle mi twierdzi, że córa tak nie je....no i ładuje w nią jedzenie po 7, po 9, po 11, o 13...a mi potem w domu nie je posiłków...grrrr się zezłościłam...po rozmowie obiecała mi się stosować do moich zasadach ale dla pewności mąż z nią jutro jeszcze pogada..tak ostrzej coby bardziej respekt poczuła i bardziej wzięła sobie do serca sprawę ;-)

ona jest dobra kobieta więc wiem, że będzie dobrze :tak:
co jednak nie zmienia faktu, że się wkurzyłam :-D

madzikm chyba chodzi o próchnicę butelkową...
za paznokcie daję ok. 70zł, w cenie jest położenie żelu i wszelkie ozdoby zatapiane w nim.

to tanio, u nas ceny od 100 zł wzwyż

a próchnicy bidonkowej nie ma???
Zosia na noc nie je butli to jestem spokojna:tak:

a z teściową masz rację! moja by pewnie fochy stroiła;-)

łooo moja je 3 butelki mleka:szok: jedną między 5-7, drugą o 16 i przed kąpielą po 19:tak:
u nas wagowo jest 11,8kg i dzisiaj mierzyłam 83cm:-)
kupiłam dzisiaj córce pierwsza pastę do zębów elmex od 1 roku życia:tak: a rano ciachnęłam córci grzywę bo do oczu jej wchodziła:tak: a boki i tył licho rosną:baffled:

Agutku wszystkie babcie chciałyby żeby dzieci jadły non stop:szok::baffled:

Agutek - no wlasnie obawiam sie, ze u nas tez bedzie tragedia z tym smokiem:-(no ale trzeba sie za to kiedys zabrac, chyba jutro sprobuje ja w dzien polozyc bez smoka i zobaczymy jak bedzie;-)
madzikm - podobno powinno sie roczne dziecko od butelki odwyczajac, tak jak agutek mowi chodzi oczywiscie o zeby - o prochnice butelkowa i zgryz (to sie moze roksi dokladniej wypowie, bo ona jest specjalistka w tym zakresie;-)), podobno tez jak dziecko dlugo pije z butelki to moze to opozniac rozwoj mowy
a picie przez slomke jest po prostu kolejnym etapem po niekapku:tak:jak kupowalam Olivce pierwszy niekapek, to byla tam taka ulotka, w ktorej byly rozpisane wszystkie etapy - do 6/9 mies niekapek, od 12 slomka, a od 18 kubeczek:-)

Olivka mleko pije dwa razy dziennie (rano jak sie obudzi i wieczorem przed snem z kleikiem) po mniej wiecej 260 ml, chociaz rocznemu dziecku wystarczy juz 350 ml mlek dziennie;-)no ale niektore wola wiecej, a niektore mniej:-)

moj ekol. wybulają po 140 zł:sorry2:
jak kogoś stać;-)

to ja do butelelki z przymrużeniem oka podchodzę;-), z niekapka nie bije w ogóle tylko ze zwykłego kubka

reklama
Do góry