T
tigger
Gość
Olivka w lozeczku spi tylko na brzuszku, na pleckach to toleruje tylko w lezaku albo w wozku na spacerze:-)niby nie powinny dzieci spac na brzuchu bo to jeden z czynnikow smierci lozeczkowej, ale chodzi tu chyba o uduszenie, a moja mala glowka sobie kreci i kladzie na stronie na ktorej jej wygodnie, wiec mam chyba sobie jakos radzi...:-)Martwi mnie jedna rzecz - Piotruś nie chce dźwigać główki, kiedy leży na brzuszku :-( Na początku dźwigał, nawet lekarka go pochwaliła na pierwszej wizycie, że jest bardzo silny i pięknie główkę trzyma.. A teraz tylko na chwilę unosi, i to w złości, albo po prostu leży i ssie piąstkę Macham mu różnymi grzechotkami, maskotkami, gadam do niego, a on najczęściej po prostu ryczy, jak się go na brzuchu położy.. Ryczy, wpycha piąstkę do buzi, ewentualnie na chwilę podnosi główkę, przekłada ją na drugi bok i dalej ryczy
Czy Wasze dzieci lubią leżeć na brzuszku?? I jak z podnoszeniem główki???
ale glowki jak lezy w lozeczku tez nie dzwiga, tylko jak lezy na moim albo meza brzuchu, to wtedy podnosi az milo, nawet na ramionkach sie unosi:-)
w lozeczku jej sie chyba nie chce, bo nie ma na kogo spojrzec;-):-)