reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry :tak:

U nas ząbkowanie całe szczęście przebiega w miarę bezboleśnie bo bardzo nie marudzi. Madzia ma 6 zębów i dziąsła są spuchnięte na górne dwójki. Ale też wychodzą bardzo długo i powoli.

Z jedzeniem u nas widzę, że podobnie jak u innych dzieciaczków. Raz zje więcej raz bardzo mało ale zawsze podjada od nas. To co niedozwolone smakuje najlepiej :tak:. Ja się cieszę, że już jej zniknęły wszystkie zaczerwienienia alergiczne z nóżek, szyi i nie ma już naderwanych uszu. Jedyne reakcje widać na policzkach ale tak chyba wszystkie dzieci reagują.

reklama
A ja karmię cały dzień i w nocy, a już było tylko karmienie nocne. Nie mam pojęcia jak odzwyczaić córcię od cyca. Jak jej nie dam to jest płacz. Już wiem dlaczego w jednym z odcinków Superniani kobitka dostała piękne body (półgolf). To byłby jedyny skuteczny sposób, żeby córcia nie dała rady dobrac się do "cycy".

Witajcie,

u mnie problem nie polega na odzwyczajeniu od cycy, tylko na tym, że mały nie chce innego mleka:no:, w dzień nawet nie chce piersi, jak mu podałam, to chciał sie nią bawić, szczypał mnie:szok:, od tej pory nie daje w dzień, tylko przed snem i nad ranem, czasami w nocy, jak nie moze zasnać:zawstydzona/y:,

a noc u nas tez do bani, tylko tak inaczej niz zwykle, mały budził sie i płakał, ale potem zamykał oczy, kulał sie po łóżeczku i płakał przez sen:-( (cos jak u Agutka), moze to zęby, podobno rosną mu (tak mówił lekarz), tylne ząbki:tak:, mamy juz 8 ząbków, 4 na dole i 4 u góry:-),

zapowiada sie dzis bardzo ładnie, życzymy miłego dnia:-D:tak::-D

hej!

u nas słońce jest ale co z tego jak wieje okropnie:baffled:

Nasze nocki są całe przespane niezmiennie od kilku mc-y, niestety coraz wczesniej pobudki, zaczynaliśy od 8.30 a teraz już 7.15:szok::confused:

nie karmię już, smoka nie mamy więc nic Ci tigger nie powiem mądrego:-D

mój mężulo poszedł na 8 do pracy a już jest z powrotem:-D, tak więc rodzinka w komplecie, prawie....bo chłopina wyłączony z życia z powodu bólu zęba:baffled:

my tez mielismy dwie godziny walki n nocy:angry:obudzila sie o 4 i za nic nie chciala spac:wściekła/y:
ale podobno to taki wiek, ze dzieci sie budza w nocy i trudno im zasnac wieczorem, bo szkoda im na to czasu, tylu rzeczy ucza sie naraz, a poza tym pojscie spac wiaze sie z rozstaniem z rodzicami, z czego juz dobrze zdaja sobie sprawe;-)

co do wprowadzania mleka modyfikowanego to juz nawet udalo mi sie wprowadzic butle na jedno karmienie (niestety butle, bo chociaz wszystko inne pije z kubeczka, to mleko chce tylko ze smoczka:-() - byly juz tylko trzy karmienia: wieczorne, kolo5-6 rano i 8-9:tak:
no i to ostatnie karmienie rano zastapilam juz butla, a tu nagle mala sie rozchorowala i musialam ja karmic z dziesiec razy w nocy (nosek miala zatkany, wiec nie chciala smoka i zasypiala tylko przy piersi) i do tego jeszcze w dzien:wściekła/y:
zdrowieje juz i dzienny rozklad jazdy wrocil do normy, ale w nocy nadal musze ja karmic kilka razy...
Ewelina
, a probowalas innych rodzajow mleka modyfikowanego? podobno one sie troche roznia w smaku i dziecko moze nie lubic mleka konkretnej firmy:tak:Olivka na szczescie zaakceptowala bez problemu pierwsze, ktore sprobowalysmy:-)

Ewelina, a probowalas innych rodzajow mleka modyfikowanego? podobno one sie troche roznia w smaku i dziecko moze nie lubic mleka konkretnej firmy:tak:Olivka na szczescie zaakceptowala bez problemu pierwsze, ktore sprobowalysmy:-)

przetestowałam chyba wszystkie mleczka dostepne na rynku:angry:, oprócz tych dla alergików, włącznie z krowim mlekiem:tak:, ale tamtych nie chce pic, a na krowie ma alergię, co prawda taką lekką postać (szorstkie policzki), ale lekarz kazał odstawic i spróbowac znowu za kilka miesięcy:-(,

podawałam mleczko mieszane z moim, z herbatką, na słodko, na spiąco, przy cycusiu i nic:no:, jak tylko wyczuje ze leci mleko, to sie wykrzywia, az to wymiotów:szok:, więc na razie podaje kaszki 2x na gęsto, no i moje 2-3x,

przetestowałam chyba wszystkie mleczka dostepne na rynku:angry:, oprócz tych dla alergików, włącznie z krowim mlekiem:tak:, ale tamtych nie chce pic, a na krowie ma alergię, co prawda taką lekką postać (szorstkie policzki), ale lekarz kazał odstawic i spróbowac znowu za kilka miesięcy:-(,

podawałam mleczko mieszane z moim, z herbatką, na słodko, na spiąco, przy cycusiu i nic:no:, jak tylko wyczuje ze leci mleko, to sie wykrzywia, az to wymiotów:szok:, więc na razie podaje kaszki 2x na gęsto, no i moje 2-3x,

oj, no to rzeczywiscie masz problem :-(nie wiem, co moglabys jeszcze zrobic, skoro nawet odrzuca mieszanke z twoim mlekiem:baffled:
nawet jak dajesz swoje mleko i minimalna ilosc modyfikowanego to i tak wyczuwa? moze dobry z niego kucharz bedzie, skoro ma tak wyczulony zmysl smaku;-)

oj, no to rzeczywiscie masz problem :-(nie wiem, co moglabys jeszcze zrobic, skoro nawet odrzuca mieszanke z twoim mlekiem:baffled:
nawet jak dajesz swoje mleko i minimalna ilosc modyfikowanego to i tak wyczuwa? moze dobry z niego kucharz bedzie, skoro ma tak wyczulony zmysl smaku;-)

jeny ale wybredny Piotruś:szok:, no ale znma dzieci, które w ogóle nie piją mleka, kaszki, nabiał i zapotrzebowanie wapnia wystarczajace:tak:

Witam sie w poniedziałkowe popołudnie:-)
u nas też ostatnio Laurka ma problemy z zaśnięciem. Zaczyna płakać akurat jak ja jestem w łazience :angry: najgorsze że mama nie umie jej uspokoić :no:
budzi sie o godzine wcześniej niż zawsze i w ogóle widze że jej te zębiska strasznie bolą i przeszkadzają:-( ma 2 zęby na dole i 4 na górze, idą kolejne 2 albo 3 też na górze :szok:
Ewelina współczuje małego "smakosza", nie wiem co Ci poradzić. Ja sama mam problem bo mała nie umie zasnąć bez cyca:no: (wyjątkiem jest usypianie w wózku podczas spaceru) i nie mam pojęcia jak ją tego oduczyć:baffled:

reklama
Do góry