reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
TIGER witamy serdecznie:-)
Jeśli chodzi u nas o kuchenkę to mała już zaczyna majstrować przy kurkach, ale na szczęscie jeszcze nie potrafi ich przekręcić.
Gdybyście zobaczyły jak wygląda pokój po zabawie Amelii - jak by tornado przeszło. Wszystko powyrzucane z szafek , tylko chodzę za nią i sprzatam i tak w kółko. Zapezpieczenia na szafki z CAnpola nie sprzwdziły się , mała je wyrywa, to samo z zapezpieczeniami na rogi... Jeszcze są takiej wielkości, że mała całe wepchała do buzi i mało co się nie udusiła, ja nie wiem jak cos takiego mozna dopuścić do sprzedaży:wściekła/y:

dziewczyny zaraz wyjde z siebie :angry:
mloda obudzila sie przed 17 i od tamtej pory caly czas marudzi i ryczy :dry:
nie moge juz tego sluchac, nie wiem co ja napadlo :baffled:

dziewczyny zaraz wyjde z siebie :angry:
mloda obudzila sie przed 17 i od tamtej pory caly czas marudzi i ryczy :dry:
nie moge juz tego sluchac, nie wiem co ja napadlo :baffled:
Kochana moja też potrafi obudzić się z popołudniowej drzemki z płaczem:angry: wtedy każe nosić się na rękach:baffled:

Natalcia już poszła spać:tak:

hej!

AGUTEK - i tu kultowe zdanie: "może zęby?":-D

roksi - no to Natalka wcina nieźle:szok:u nas regres w tej dziedzinie, na noc 120 ml, a w ciągu dnia 100 albo mniej:confused:

Byliśmy dziś z Zosią w włoskiej knajpce. Zjadłam świetne tiramisu i kawkę mają praaawdziwą!:-), mieli krzesełko dla dzieci, ale Zosia posiedział 5 minut a potem heja po całym lokalu:confused:, nie powiem żebym się zrelaksowała specjalnie:-Dmimo to, uważam, że warto ją w takie miejsca zabierać, nie boi się ludzi, nie będzie dzikusem:tak:

AGUTEK - i tu kultowe zdanie: "może zęby?":-D

taaaaa :rolleyes::sorry2:

Byliśmy dziś z Zosią w włoskiej knajpce. Zjadłam świetne tiramisu i kawkę mają praaawdziwą!:-), mieli krzesełko dla dzieci, ale Zosia posiedział 5 minut a potem heja po całym lokalu:confused:, nie powiem żebym się zrelaksowała specjalnie:-Dmimo to, uważam, że warto ją w takie miejsca zabierać, nie boi się ludzi, nie będzie dzikusem:tak:

my bylismy tydzien temu (a moze dwa tygodnie:confused: nie pamietam:szok:) w knajpce :tak:
tez bylo fajnie :-) siedziala w krzeselku ikeowskim i z zafascynowaniem patrzyla sie na bawiace sie dzieci, a potem sama pochodzila sobie po knajpce (za reke bo wtedy jeszcze nie chodzila ;-))...siedzielismy w miejscu dla dzieci, wiec byla tam duzo zabawek i duzo sie dzialo, fajny jest taki wypad :tak:

Witam się wam
dziś poddałam się z katarem - kupiłam tabletki sudafed, bo normalnie ciurkirm mi z nosa leci:angry:
Wczoraj przyjechała do Ignasia prababcia (ksywa "generał") i wszystko stanęło na głowie:confused: mam już dośćtrochę a tu jeszcze 2 tyg:szok: dobrze że idę do pracy
Jutro mnie cały dzień nie będzie, jadę do Warszawy na szkolenie, brrrrr pierwszy cały dzień poza domem bez Ignasia:-( taka próba ogniowa;-) trzymajcie kciuki
odezwe się we wtrorek

Agutku, a Tola nie ma jeszcze zebow? Olivce wyszedl pierwszy jak miala 9 miesiecy, drugi jak miala 10 i na razie to by bylo na tyle;-)chcialabym jej juz dawac jakies inne rzeczy do jedzenia tylko jak, skoro nie ma czym gryzc...:baffled:

Powiedzcie mi, czy ktoras z was przeszla juz odstawienie od smoka?:-pzastanawiam sie, kiedy do zrobic i jak, ale najpierw chce ja odstawic od piersi, a nie bede jej naraz takich stresow przysparzac:no:
a czy ktoras z mam jeszcze karmi?

Agutku, a Tola nie ma jeszcze zebow? Olivce wyszedl pierwszy jak miala 9 miesiecy, drugi jak miala 10 i na razie to by bylo na tyle;-)chcialabym jej juz dawac jakies inne rzeczy do jedzenia tylko jak, skoro nie ma czym gryzc...:baffled:

Powiedzcie mi, czy ktoras z was przeszla juz odstawienie od smoka?:-pzastanawiam sie, kiedy do zrobic i jak, ale najpierw chce ja odstawic od piersi, a nie bede jej naraz takich stresow przysparzac:no:
a czy ktoras z mam jeszcze karmi?
tigger ja zabrałam Natalce smoka:tak: nie była bardzo z nim związana uzywaa go tylko przy zasypianiu:tak: ale ostatnio co raz częściej sama go znajdywała i wkładała sobie do buźki w ciągu dnia:baffled: pewnego popołudnia włożyłam małą do łóżeczka na drzemkę a smoczek leżał pod łóżeczkiem i tak sobie pomyślałam że jej nie dam:zawstydzona/y: po marudziła 2 minutki i zasnęła:tak: wieczorem było to samo:tak: już szykowałam sie na dwie nocki nieprzespane a tu niespodzianka płaczu nie było:szok: więc na drugi dzień znalazłam wszystkie smoki i wywaliłam do kosza:tak: jednego zostawiłam na pamiątkę:-) tego pierwszego :-D

reklama
witam się wieczorkiem

Tigger ja jeszcze karmię:zawstydzona/y:, ale chciałabym juz go odstawic, ale on za nic nie chce pic mleka modyfikowanego , walcze już 3miesiąc:no:, ale wieczorem i tak wyciagam cyce:zawstydzona/y::-(,

Do góry