reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Jak obcinacie dzieciaczkom pazurki? U nas ostatnio katastrofa:eek:, nie daje rączki, wyrywa się:baffled:, nie mam pomysłów:-(

Co do rachunków, to widzę, że nie tylko ja leżałam:-D, straszne kwoty:szok:

Sadzam na kolanach, włączam TV, zagaduję. Czasem działa, a czasem nie :-). Jak nie działa, to daję spokój i próbuję później. Staram się to robić zaraz po spaniu, wtedy jest grzeczniejszy.

u nas ostatnio bez wiekszych problemow, po kapieli gdy lezy na przewijaku biore raczke i mowie "uwaga....uwaga....ciach!" i ona sie cieszy :-D oczywiscie odpowiednio intonuje glos :laugh2:
a jak ma dzien gorszy do wspolpracy to maz zagaduje ja i sie wydurnia :-p

najgorzej jest z paznokciami od nog....zawsze, chocbysmy nie wiem jak ja zagadywali zabiera nozke :-D

reklama
Sadzam na kolanach, włączam TV, zagaduję. Czasem działa, a czasem nie :-). Jak nie działa, to daję spokój i próbuję później. Staram się to robić zaraz po spaniu, wtedy jest grzeczniejszy.

ja podobnie:tak:

roksi - o widzisz, dzięki, że napisałaś bo ja mam sklep Dawid pod nosem praktycznie, może kupię jedne Bartek a jedne Dawid..

my na prąd mamy ciepłą wodę, pompkę do c.o. i komp na okrągło chodzi:zawstydzona/y:, no pralka wiadomo, za dużo nie przyoszczędzisz, to po prostu tyle kosztuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam wszystkie mamy i zyczymy dużo miłości nie tylko na walentynki:tak:
I buziaczki dla Toli na miniurodzinki (ale mi się zrymowało)
U nas z paznokietkami był horror od zawsze, ale teraz jakoś jest lepiej, wystarczy się trochę powygłupiać, no i najczęsciej właczam mu bajkę "Pat i kot" uwielbia tę piosenkę i bynajmniej zdąze choć 3 obciąć:-)
Cena prądu jest chyba zależna też od regionu, My teraz dostaliśmy 145zł ale dogrzewamy wentylatorem łazienkę i czasem pokój ( bo wychodzi taniej niż gazem ) do tego mikrofala, 2x w tyg pralka, komp i TV, żarówki energooszcz. i raczej boczne lampy niż głowne. No i u nas sie duż świeci bo to kamiennica więc ciemno. Latem mielismy ok 100zł

Macie takie tempo, że ja nie nadążam, jestem żadko i naprawde niewiem jak to szybko nadrobić, będę więc podczytywac po trochu i pisać do was, bo musze utrzymac jakiś kontakt z rzeczywistością. We wtorek idę do Ginai dowiem się wreszcie jak duża jest moja fasolka, czasem jeszcze sie łapie na głupiej myśli, że może nie jestem w ciąży tylko cos nie tak ze mna. Dlatego nie moge się doczekac tej wizyty. Rozmawiałyście o kosmetykach, ja pracowałam kiedyś w tym, ale krótko, jednak coś tam z tego mi zostało i wiem, że trzeba nawilżać, nawilżac i jeszcze raz nawilżać, nie maluje się często, tyllko jak mam na to ochote, także mąż jest prezyzwyczajony do mojego widoku bez makijażu. Nie opalam się raczej, używam czasem szarego mydła i szamponu dla dzieci. Niunia się obudziła ide po niai dam jej obiad...

No, w domu to się zawsze więcej zużyje. Ale za to nie płacisz za ciepłą wodę i centralne elekrociepłowni :tak:.

(to do madzikm napisałam)

wodę mamy miejską, więc płacimy normalnie,ścieki też

piec na węgiel, też trzeba go kupić;-)około 1500 zł węgiel na całą zimę, do tego drewno, mamy taki nowoczesny piec z pompką i ona chodzi na prąd

Agutek, coś dla Toli : H&M TRAMPKI DLA DZIEWCZYNKI - NOWE (310617628) - Aukcje internetowe Allegro (mam na myśli rozmiarówkę :-D) szukałam jakiś ubranek h&m (ciocia chce kupić jakieś ubranko na urodziny i szukam i znalazłam:tak:) i proszę butki w sam raz dla was :-)

Co do prądu a właściwie rachunku za niego to się nie odzywam bo nie chcę się denerwować :angry: ale co do ogrzewania to miła sprawa, my mamy wyłączone kaloryfery i mamy cały czas (przy uchylonych wszędzie oknach) 22-24 st. No w sypialni jest ok 18. I taka temp jest dla nas ok. To fakt, że mamy super ciepły budynek, no i na klatce tropik (troszkę nas dogrzewa pewnie) no i u sąsiadów też jest tropik. Co roku mamy zwrot ale coraz to mniejszy bo za każdym razem zmniejszają nam zaliczki :-p

reklama
wodę mamy miejską, więc płacimy normalnie,ścieki też
No ale ja płacę też za ciepłą wodę. Nie mamy piecyka do grzania wody, tylko od razu z elekrociepłowni przylatuje ciepła :-). Na pewno jakbyśmy mieli boiler elektryczny do wody, to byśmy płacili dużo więcej za prąd, ale za to nie płacilibyśmy za ciepłą wodę oddzielnie. Pewnie wyszloby na to samo w ogólnym rozrachunku :tak:.

No ale ogólnie to utrzymanie domu pewnie więcej kosztuje niż mieszkania. Ale też masz większą powierzchnię :-).

Do góry