reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
u nas z drzemkami wszystko sie ostatnio pokopalo, chodzi o coraz to roznych porach spac i w ogole nie wiemy ktorego dnia o ktorej pojdzie:baffled:

dzisiaj np. poszla juz przed 9-ta, a normalnie szla po 10-tej:dry:

nie mozemy jej ostatnio absolutnie wyczuc
jedyne co pewne to, ze tych drzemek na pewno bedzie przynajmniej dwie :-p :-D

Dzień dobry :-)

jak tam postepy w zakladaniu firmy? ruszasz z marcem?:happy:
Jestem na etapie zakładania konta w banku. Mam już zarejestrowaną działalność, regon i pieczątkę. Jak otworzę konto, to muszę wysłać zgloszenie do US, a potem do ZUSu. W tym tygodniu planuję wybrać dostawców i w ogóle produkty do sprzedaży. Myślę o akcesoriach do karmienia Avent i Tommee Tippee. Może macie jakieś inne pomysły? :-)

blueberry spoko przyzwyczaisz sie do tego tempa, chociaz powiem ci że mnie sie czasami odechciewa. Teraz musieliśmy miec papiery o niezaleganiu z zusu i skarbówki i ta biurokracja to jest jedno wielkie przegiecie. I jak ktos teraz bedzie sie mnie pytał czy zakładać coś swojego to powiem żeby sie zastanowił dwa razy. ale powodzenia życzę!!!!
Ja mam o tyle bardziej skomplikowaną sytuację, że pracuję oprócz tego od 9 do 17:30 i muszę się ukrywać z firmą. To znaczy nie wiem czy muszę, ale jakoś tak wolę ;-).

na tym etapie to po prostu trzeba miec duzo szczescia by wstrzelic sie w moment kiedy dziecku zachce sie kupke ;-)
U nas Karol robi kupkę zawsze jak wstanie. Ale nie jest tak, że zaraz jak się obudzi to lecę go sadzać na nocnik. Z reguły się jeszcze w łóżku wałkujemy, przytulamy, wygłupiamy i dopiera jak się nam znudzi, to go zanoszę do pokoju i sadzam na nocniczek. I zawsze wtedy jest kupa. Oprócz tego wysadzam go po obiedzie i po deserku. Czasem robi kupkę, a czasem nie. Wczoraj tylko rano zrobił.

u nas z drzemkami wszystko sie ostatnio pokopalo, chodzi o coraz to roznych porach spac i w ogole nie wiemy ktorego dnia o ktorej pojdzie:baffled:
U nas znowu problemy z zasypianiem. Przez kilka dni było ok, a teraz znowu babcia musi usypiać. Przy mnie mały nie uśnie - wstaje, chce na ręce, chce się bawić... Porażka :-(.

kurde :angry:
napisalam sie i wszystko mi wcielo :dry:

a pisalam, ze wieczorne spanie idzie bez problemu, klade ja, gasze swiatlo i ona lezy sobie po cichu az w koncu usnie...tylko w dzien troche sie zawsze poawanturuje zanim zasnie. Problm w tym,ze nie wiem o ktorej bedzie miala drzemke, bo codziennie robi sobie o innej porze teraz :dry:

blueberry sporo tego zalatwiania jest w zwiazku z otwarciem firmy :baffled:
ja osobiscie jestem zawsze zainteresowana akcesoriami do karmienia i ciuszkami firmowymi, ktore niestety sa piekielnie drogie :eek: i pewnie nie da rady ich zbyt tanio dostac od dystrybutora nie? w koncu to marka i pewnie sie cenia :baffled:

moje dziecko zrobilo sobie pchacz - krzeslo :szok: i jezdzi z nim po pokoju :-D

Witam,
U nas tez słoneczko wyszło i zapowiada się super dzionek. :tak:
Widzę, że już sporo dzieciaczków przyzwyczajonych do nocniczka. Moja niestety jeszcze nie, a pierwszą kupkę to głównie robi po południu albo przed drzemką przedpołudniową. Więc ciężko namierzyć :-D

moje dziecko zrobilo sobie pchacz - krzeslo :szok: i jezdzi z nim po pokoju :-D

Agutek silna ta twoja córa :-)

Witam dziewczyny, my własńsie się wybieramy do teściów na obiad, tak więc miłego popołudnia życzymy.

Witajcie :-)

Wiecie co... mam chcicę na dziecko :-D Ni z tego ni z owego mi się zachciało :rofl2: Pewnie dlatego, że okres się zbliża :-p
Może jednak te staranka będą w tym roku... ;-) Chociaż mąż sceptycznie nastawiony :rofl2:

Miłego wieczorku Wam życzę :-)

Witajcie :-)

Wiecie co... mam chcicę na dziecko :-D Ni z tego ni z owego mi się zachciało :rofl2: Pewnie dlatego, że okres się zbliża :-p
Może jednak te staranka będą w tym roku... ;-) Chociaż mąż sceptycznie nastawiony :rofl2:

Miłego wieczorku Wam życzę :-)

Coz za radykalna zmiana nastawienia :-D
Mnie dzisiaj naszlo na wspomnienia i sobie przegladalam posty z ostatnich dwoch tygodni przed porodem i kilka dni po porodzie :sorry: Chcialabym znowu kruszynke miec ale na razie musze poczekac :sorry:

My wrocilismy niedawno ze spacerku. Jutro znowu do pracy, do tego maz ma dyzur, wiec do wieczora bedzie pracowal a my caly tydzien same :baffled:

reklama
Coz za radykalna zmiana nastawienia :-D
Mnie dzisiaj naszlo na wspomnienia i sobie przegladalam posty z ostatnich dwoch tygodni przed porodem i kilka dni po porodzie :sorry: Chcialabym znowu kruszynke miec ale na razie musze poczekac :sorry:
Pewnie dlatego, że zbliżają się urodziny Piotrusiowe wielkimi krokami :-) Jeszcze dwa tygodnie tylko :szok::-D Niecałe :rofl2: Przeglądałam zdjęcia, powspominałam.. ;-) Do tego koleżanka urodziła tydzień temu i jak zobaczyłam zdjęcia jej maleńkiego synusia... to jej pozazdrościłam :-D

Ja jutro do pracy na 9 godzin... Nie chce mi się..:-p

Do góry