reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

powiem wam że ja odrazu pop porodzie myslalam o drugim dziecku:tak: ale teraz mam jakoś mieszane uczucia bo tak sobie myślę że ciężko będzie mi podzielić miłość na dwójkę:-(
jeśli się zdecydujemy to dziedzia urodzi się w okolicach 2010r kiedy Natunia pódzie do przedszkola:tak:
u mnie z opieką też jest ciężko:-( jak jestem w pracy to Natalka zostaje z prababcią która ma 75lat ale jest w bardzo dobrej formie:tak: ale jak to jest ze starszymi ludzmi jutro może byc gorzej:-( moja mama ma 43lata i jeszcze pracuje a teściowa średnio sobie radzi z małą tak na dwie godzinki może zostać ale cały dzień odpada:no:
miłości sie nie dzieli sie między dzieci, jej przybywa tak jak przybywa pociech :tak: (co ma powiedzieć mama np sześciorga dzieci?:szok::-D)
Roksi ale masz młodą mamę i prababcię :szok:, ja już nawet nie mam babć :no: ani dziadków
ja jeszcze nie myśle o drugiej dzidzi ;-) może za jakieś 5 lat...:rofl2:

reklama
miłości sie nie dzieli sie między dzieci, jej przybywa tak jak przybywa pociech :tak: (co ma powiedzieć mama np sześciorga dzieci?:szok::-D)
No tak, niby każdy to wie, ale.. jak się ma jedno dziecko, to wydaje się, że to uczucie jest tak wyjątkowe, że nie będzie można tak samo kochać drugiego dziecka. Albo że zabierze się coś pierwszemu. Rozsądek mi mówi, że wcale tak nie jest, ale jednak czuję jakiś niepokój z tym związany :-D.

No tak, niby każdy to wie, ale.. jak się ma jedno dziecko, to wydaje się, że to uczucie jest tak wyjątkowe, że nie będzie można tak samo kochać drugiego dziecka. Albo że zabierze się coś pierwszemu. Rozsądek mi mówi, że wcale tak nie jest, ale jednak czuję jakiś niepokój z tym związany :-D.
Chociaż teraz sobie pomyślałam, że dla dziecka to lepiej, jak nie jest pępkiem świata ;-).

wy się śmiejcie, 6-tego dnia muszę zjeść całego kurczaka, a ten dzień przypada w sobotę, tak więc zastanawiam się jak mam zabrać ze sobą kurczaka na uczelnie:-D. Ma ktoś jakieś pomysły:-):zawstydzona/y:?

Hehe weź przyprowadź go na smyczy :-D

A co do planowania drugiej dzidzi to Ja chciałam za ok. 6 lat, ale mój Andzrej się upiera - z własnego doświadczenia < brata ma straszego o 8 lat>, że to za duża róznica wieku, tak więc nie wiem sama jak to będzie. W sumie dobrze by było żeby ciś wykombinować za 2/3 lata, ponieważ dzieciaczki ładnie by się razem chowały - tylko, ze Ja chyba nie dam rady. Skónczę magisterkę, a chciałabym podjąc się jakiejś fajnej pracy.

A wracając do mojego odchudzania to obiecalam, ze bedę zdawać relację. Tak więc mam już kg mniej, tylko że wczoraj wieczorem troszkę słabo mi było i w głowie się kręciło, a dziś idę na aerobik i nie wiem czy przy większym wysiłku nie spłyne.

Potwierdzam - 6 lat to duża różnica. Mam brata o 6 lat młodszego i teraz jak ma 20 lat i zaczął pracować to dopiero zaczynamy mieć wspólny język :sorry2:
Dlatego właśnie chcę drugie dziecko szybciej :tak:

Mam nadzieję, ze uda mi się kochać dwójke jednakowo :sorry2:
Czasami nawet sobie myślę, czy tak koło 35 lat nie zdecydować się nawet na trzecie dziecko :szok::-D

Dziękujemy bardzo za życzenia :-)

Dla mnie właśnie wy we dwie jesteście podobne...do tej pory nie umiałabym zidentyfikować, która jest która. :-D:-D

Agutek ja jestem ta starsza :-D
Heheh Kamilas może mamy jakieś wspólne korzenie i stąd te podobieństwa ...:-D;-)

A co do "dalszej produkcji" to mi sie całkiem podobało bycie w ciąży a ciężkie początki macierzyństwa po CC i kilumiesięczne znaganie sie z karmieniem już poszły w niepamięć. Poza tym mnie na tym wątku najbardziej czas goni a mój mąż mówi (o zgrozo!!) o trójce !! To raczej w grę nie wchodzi ale jakaś jedna sztuka by się jeszcze przydała... Tylko dobrze by było faktycznie poczekac na wiek przedszkolny M bo Babcia sobie z dwójką nie poradzi.

Dziękujemy bardzo za życzenia :-)

Poza tym mnie na tym wątku najbardziej czas goni a mój mąż mówi (o zgrozo!!) o trójce !! To raczej w grę nie wchodzi ale jakaś jedna sztuka by się jeszcze przydała... Tylko dobrze by było faktycznie poczekac na wiek przedszkolny M bo Babcia sobie z dwójką nie poradzi.
ojojoj :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie zauważyłam
WSZYSTKIEGO NAJNAJNAJLEPSZEGO DLA MATEUSZKA Z OKAZJI DZIEWIECIOMIESIECZNICY URODZIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:happy::happy::happy:
ZYCZENIA SPOZNIONE ALE SZCZERE :tak:
Babcia sobie na pewno poradzi wiec skoro mówisz że Cie goni czas to nie czekaj tylko "do dzieła" :rofl2:;-):tak:

my jeszcze poczekamy z dzieciaczkiem pare lat, ale na pewno bedzie dwojka:tak:
mazcos przebakuje o wiekszej ilosci, ale powiedzialam mu, ze tylko pod warunkiem, ze rzuci prace i na rowni ze mna bedzie zajmowal sie dziecmi...;-)

a ja sie znowu zegnam na czas jakis - jutro znowu jedziemy do Polski, ja z mala zostaje do 30 grudnia, a wiec zycze wam wszystkim wspanialych Swiat spedzonych z najblizszymi i zeby dzieciaczki rosly zdrowe i grzeczne:-)

tigger trzymaj się! wesołych świąt!

A moje dziecko już śpi od 15 minut :rolleyes: nie miała drzemki popołudniej i taki oto efekt :-) wieczór mamy dla siebie...tylko mnie też coś muli spanie :-p

moja też już śpi:tak:
zaraz pójde do pokoju iu położe prezenty mikołajkowe na środku pokoju:-D zobaczymy co bedzie rano:-D

tigger wesołych świąt:tak:
Debiutantko buziaczki dla Mateuszka!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry