reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witajcie ,

U nas tradycja jest taka że na mikołajki są prezenty - drobiazgi , więc Borysek dostał puzzle piankowe, widziałam na zdjęciach u Was że dzieci takie mają. Bardzo mu się spodobały, tylko od razu musiałam wyjąć z nich małe elementy typu oczy zwierzatek :-D bo Borysek połknąłby je w ciągu sekundy.

Ale, ale - i mamusi się dostało, i to nie taki drobiazg :-p...piękną bieliznę :cool2:

Agutek ja jestem ta starsza :-D
Heheh Kamilas może mamy jakieś wspólne korzenie i stąd te podobieństwa ...:-D

Jaka starsza? :-D Debiutantko przeciez my w podobnym wieku i obie już mamy w kosmetyczce kremy po 30 - tce ;-).
Ale jak zobaczyłam dziś Mateuszka - Mikołaja to nie mam wątpliwości że chłopaki są podobne, Borys tylko troszkę chudszy bo przecież nie ma czasu jeść jak tyle się wokół dzieje...

Witajcie ,

U nas tradycja jest taka że na mikołajki są prezenty - drobiazgi , więc Borysek dostał puzzle piankowe, widziałam na zdjęciach u Was że dzieci takie mają. Bardzo mu się spodobały, tylko od razu musiałam wyjąć z nich małe elementy typu oczy zwierzatek :-D bo Borysek połknąłby je w ciągu sekundy.

Ale, ale - i mamusi się dostało, i to nie taki drobiazg :-p...piękną bieliznę :cool2:

U nas na mikołajki też są drobiazgi, a często sobie z mężem nawet nic nie kupujemy. Prezenty są na gwiazdkę,.
Tylko teraz dla cory zrobilismy wyjatek i kupilismy cos wiekszego, bo i tak musielibysmy jej to kupic, a tak przynajmniej byla okazja ;-)

Elahar, a co podawałaś na katarek?
U Piotrusia jest zawsze taki uciązliwy, nie daje mu spać, poci się, dużo pije:no:

Ja podawałam kropelki Nasivin. Dodatkowo bardzo często nawilżałam i dalej nawilżam nosek wodą morską albo solą fizjologiczna w spreju. To bardzo dobrze oczyszcza nosek. U nas 3 dni i po katarku a był całkiem spory.

Piotruś , jak poprzednio był chory to dostał własnie Nasivin i dosyć długo katarek się utrzymywał, ponad tydzień:-(, teraz lekarz polecił mu euphorbium - to jest lek homeopatyczny i chyba jest lepiej:tak:, ale ostatnio w dzień tez było dobrze dopiero w nocy się zaczynało:no: robic gorzej.

Ja w szpitalu podawałam na katar coś zupełnie innego...ale nie pamiętam nazwy :sorry:
Kazano mi jednak nie zakraplać tylko pędzlować nos. Ponoć bezpieczniejsze.
Dodatkowo była odsysana co przynosiło natychmiastową ulgę.

reklama
zdrówka dla Piotrusia:-)

zaraz robię ciasto na sobotnią mikołajową imprezkę bo jutro mam jakieś szkolenie BHP pół dnia:wściekła/y:

Zosia już dostała rowerek, kulki do baseniu, bajeczki, welurowy fotel do siedzenia - to wszystko od babci i cioci:-)moja mama i brat w sobotę przyjadą, spodziewamy się sanek

ach! jak fajnie być dzieckiem:-D

Do góry