reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry:tak:

Ja w miarę wyspana tylko oboje z M kichamy i od wczoraj podjadamy czosnek i cebulę. Oby tylko córci nie zarazić :-(
Słońce u nas tak mocno świeci że od kilku dni grzejniki mam wyłączone. A w mieszkanku cieplutko:-) Liczę na zwrot za ogrzewanie :-)
Co do szczoteczek to mam spory wybór w aptece. Może coś wybiorę.

Czytałam ostatnio, że jak jest zimno na dworze to lepiej żeby dziecko nie spało na spacerze. I lepiej nie wchodzić do sklepów (na szybkie zakupy jak mi się czasami zdarzało) ze względu na różnicę temperatur. Bo tak najłatwiej przeziębić dziecko.

reklama
Czytałam ostatnio, że jak jest zimno na dworze to lepiej żeby dziecko nie spało na spacerze. I lepiej nie wchodzić do sklepów (na szybkie zakupy jak mi się czasami zdarzało) ze względu na różnicę temperatur. Bo tak najłatwiej przeziębić dziecko.

Zgadza się, tylko jak w takim razie mamy zrobic te zakupy:baffled:, ja jestem zmuszona do tego, bo na M nie mogę liczyć, pracuje codziennnie 12h:no:, po pracy pędzi, żeby chociaz zobaczyc Piotrusia przed snem:tak:.
Dlatego chodzimy na targowiska, nie ma zmiany temperatury:-D

A moje dziecko wczoraj spało całe 2h na dworze, po czym z 1h jeszcze w domu - nawet wyciąganie z kombinezonu nie wybiło jej ze snu :no: Obudziła się koło 19.00 po czym o 20.30 znowu poszła spać na noc :-D

hej!

agutek - to Tola miała wczoraj niezłego śpiocha:-D, a szczoteczką mamy taką jak pokazywałaś, ale chyba będę myła gazikiem bo ławiej mi palec włożyć do jej buzi.

malaga- dzięki za życzenia spokojnej nocki, u nas (odpukuję w co się da), Zosia śpi 10, 11 h bez pobudki i zasypia bez problemu przy butelce:-)skończy jeść odkładam i śpi. Próbowałam jej po nocnym jedzeniu myć zęby ale już tak glęboko śpi, że nie ma szans. Szkoda....bo nie jej w nocy i zęby by czyste były:confused:

Kupilam w końcu tą szczoteczkę Jordana bo była w sklepie. Dałam córci żeby się z nią zapoznała ;-) Władowała do buzi i szorowała po górnych dziąsłach, ale po dolnych nie dała sobie :-D

Agutek - ja mam ten zestaw szczoteczek z Canpola i Piotruś bardzo je lubi :tak: W sklepie kupiłam taniej niż na allegro, nie licząc przesyłki :-p

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :tak: Ja myję Piotrusiowi, ale nieregularnie :zawstydzona/y: samą szczoteczką, pasty jeszcze nie używaliśmy :happy2:

Moje dziecko usnęło dziś o 19, bo zabrakło popołudniowej drzemki... Ciekawe, ile pośpi... Już się trzy razy budził, musiałam lulać na rękach, smarowałam dziąsła, może to coś da.. :cool2:

Ciekawe dlaczego wyświela się, ze podana strona nie istnieje, chociaż tak nie jest.
no i napisałam się i wszystko zniknęło :wściekła/y:
No to w skrócie.
Wyspałam się dziś, bo córcia usnęła o 20ej i wstała dziś o 9ej. Okazało się, że receptą na ten sukces jest tylko jedno spanko w dzień - godzinę. A nie jak do tej pory spała 2 razy, a potem szalała do 22-23ej :szok: Oby tak dalej. Wiktoria śpi od 20ej :-)

reklama
Piotruś śpi nadal dwa razy dziennie i to nawet długo, bo po ok.1,5h:tak:, jak chce spać, to strasznie marudzi, trze oczy, no i go kładę do łóżeczka, a on zasypia sam, od ręki:-).
Może, jak skróci czas drzemek, to w nocy będzie spał lepiej:-p.

Oglądamy Troję, kolejny raz z rzędu:-D.

Miłego wieczorku i spokojnej nocy:cool2:

Do góry