reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Hejka

moje dziecko znowu spało z nami ....no comments :angry: A zębów jak nie było tak nie ma, więc pewnie to nie z tego powodu kłopoty ze snem - bo w końcu w naszym łóżku śpi pięknie. O żesz :dry:

A ja nie oglądałam "You can dance" bo wczoraj był mecz i mąż sobie zaklepał telewizornię :eek: Chociaż gdybym nawet mogła obejrzeć to ze zmęczenia nie dotrwałabym do końca :no:
Jeśli chodzi o faworyta to nie mam, ale faktycznie Diana bardzo monotematyczna. Tak samo ta Ania Bosak czy jak jej tam. Tylko w parach ładnie tańczy wyuczoną choreografię, a na solówkach jest kiepściutka, tańczy jak połowa lasek na disco ;-) Mam wrażenie, że jedzie na popularności braciszka. Podoba mi się za to osobowość Roofiego :-p Taki totalnie olewacki jest hehehe :-D

Co do fotelików to gdzieś tak przeczytałam, że te 9-18kg to od ok. 9 miesiąca dlatego tak napisałam. My w połowie grudnia chyba odwracamy przodem, bo włożyć córę teraz jak jest ustawiony tyłem to masakra :-p

No dobra, spadam pracować.

reklama
Cześć dziewczęta :-). U nas nocka nie najgorsza, za to z usypianiem są ostatnio niezłe jaja. Synuś jak go włożę do łóżeczka, to zaczyna się tak cieszyć, że ze śmiechu w końcu dostaje czkawkę. Na czkawkę zawsze pomaga mu soczek, ale wieczorem mu nie daję, bo ząbki umyte. No więc trzeba czekać aż czkawka przejdzie. Wczoraj nie doczekał i w końcu usnął z tą czkawką. Ale usypianie trwa niestety 30-45 minut :-(.

A ja nie oglądałam "You can dance" bo wczoraj był mecz i mąż sobie zaklepał telewizornię :eek: Chociaż gdybym nawet mogła obejrzeć to ze zmęczenia nie dotrwałabym do końca :no:
Ja wysłałam męża na mecz do miasta :-D. Ale i tak wymiękłam przed solówkami jak zawsze. Dlatego nie wiem jak Ania tańczy solo ;-). Co do faworytów, to też lubiłam Natalię najbardziej :tak:. A kim jest brat tej Ani, bo ja nie wiem?

Witam:tak:
U mnie nocka też w porządku. Jedna pobudka. Smoka sama znalazła tylko kołderką trzeba było okryć bo się rozkopała. :tak:

Mamy znowu piękne słońce więc spacerek będzie super.
Miłego dnia dla Wszystkich.

Dzień Dobry wszystkim mamom wyspanym:tak:i niewyspanym:-(,

widzę, że więcej mam walczy w nocy:ninja2: z maluchami,
mój Piotrek zasypia ok 20.00 bajkowo, bez płaczu, jęków itp, ale na tym koniec :-p, śpi do północy i potem pobudki co chwilę, a to na cyca:sorry2:, a to na usmiech:-), no i ostatnio rano nie spimy już od 7.00:no:, chociaż wcześniej zasypiał jeszcze na godzinkę:tak:.

zjedliśmy prawie wszystko, co mieliśmy w lodówce:szok: - obiad był full wypas dwudaniowy:shocked2:, mąż zadowolony:-)

Dlatego nie wiem jak Ania tańczy solo ;-). Co do faworytów, to też lubiłam Natalię najbardziej :tak:. A kim jest brat tej Ani, bo ja nie wiem?

To ten aktor Bosak. Grał np. w M jak miłość Kamila?:confused: Mieszkał w tym serialu razem z Cichopkową i jej mężem jednym z bliźniaków Mroczków i Anką Muchą...nie wiem czy wiesz o kogo chodzi.
2 odcinki temu Bosakowa zaprosiła brata na salę ćwiczeń, niby po ty by im coś doradził, itepe. A moim zdaniem po to, by pokazać, że ona to siostra TEGOBosaka-aktora i trochę polecieć na jego serialowej popularności :-p

2 odcinki temu Bosakowa zaprosiła brata na salę ćwiczeń, niby po ty by im coś doradził, itepe. A moim zdaniem po to, by pokazać, że ona to siostra TEGOBosaka-aktora i trochę polecieć na jego serialowej popularności :-p

Agutek dokładnie to samo sobie pomyślałam. Mógłby wygrać Gleba, ale zapewne zwycięzcą okaże się Roofi - tańczy super, ale jak ogladałam i czytałam na necie jego wypowiedzi to słabo mi się robi.

My też mamy problemy z wieczornym zasypianiem, córcia usypia ok.22ej :szok: Jak ją kładę to dwie sekundy i już schodzi z łóżka :szok: A Wasze dzieciaczki nie wstają jak ich kładziecie spać? Może macie jakiś patent co zrobić, żeby dziecko nie uciekało z łóżka? W łózeczku niestety od razu stoi i nie ma spania.
Jak będę miała trochę czasu to wkleję za zamkniętym tatusia patent na uśpienie/uspanie córeczki:-D:-D:-D

reklama
Dziękujemy za życzonka :-)

Odkąd przeniosłam Madzie do jej pokoiku to wreszcie mogę pooglądać telewizor. :tak: bo widzę że są jakieś ciekawe programy ..

A mój patent na uśpienie Madzi (mam nadzieję, że nie tymczasowy) to po karmieniu przytulam ją ok. 5 minutek na rączkach, myjemy ząbki w międzyczasie i odkładam do łóżeczka. Wkładam jej przytulankę i oczywiście smoka do buzi i wychodzę. Czasami siądzie na chwilę i wtedy muszę wrócić i jeszcze raz położyć i przykryć. Dopóki jeszcze nie wstaje to jakoś dajemy radę z tym usypianiem.:tak:
Ale w dzień po południu już od 1,5 tygodnia nie śpi. tylko rano ok. 1,5-2 godzinki.

Do góry