reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

No i mamy śnieg. Pada od wczoraj, rozpuszcza się - nie wiem czy napisać stety czy niestety. I tak źle i tak niedobrze. Wczoraj babcia ulepiła Wiktorii mini bałwana i przyniosła go do domu. Córcia dotykała, zabierała rękę i znów dotykała. A jaka była zaskoczona jak patrzyla na padający snieg. :-D

Dziewczyny a jaka jest reakcja waszych dzieciaczków na sprzęty wydające dźwięki tzn. odkurzacze, pralki suszarki...

Na szczęście niczego się nie boi, oprócz odkurzacza. Mąż kiedyś odkurzał i ją przestraszył, i od tamtej pory patrzy podejrzliwie na odkurzacz, jak zostanie sama to w końcu zacznie płakać, ale jak będe w pobliżu to będzie chodzić za odkurzaczem i wchodzić na niego.
Cieszy mnie, że nie boi się grających zabawek. W rodzinie mamy 1,5 roczną dziewczynkę i jak tylko usłyszy jakąś zabawkę to zaraz jest ryk. A Wiktoria patrzy zaciekawiona na zabawki.

moje dziecko sie obudziło i po chwili juz stała w łóżeczku o tak...

Niedługo będzie kombinowała jak się z niego wydostać:-D

reklama
My właśnie po spacerku ale tylko pół godziny bo zaczęło padać. Dzisiaj mi się nawet gotować nie chce więc kupiłam udka kurczaka i upiekę w piekarniku z ziemniakami. Surówkę też gotową mam. :tak:

My właśnie po spacerku ale tylko pół godziny bo zaczęło padać. Dzisiaj mi się nawet gotować nie chce więc kupiłam udka kurczaka i upiekę w piekarniku z ziemniakami. Surówkę też gotową mam. :tak:

hihi ja to samo robie z ryba . w przyprawy folie i do piekarnika :-D
my troche polazilismy bo u nas dzisija jeszcze nie pada a teraz Tristan spiw ogrodku:)
mam tylko nadzieje ze go sasiad nei obudzi bo cos stuka i puka w garazu:wściekła/y:

Elhar je też tak często robie obiad, a jak nie mam surówki to kroję marchew w plastry i tez wkładam do piekarnika:-)
Ignaś uwielbia wszelkiego rodzaju sprzęty, zwłaszcza pralkę, jak robię pranie to stawiam wózek koło pralki imam czas na np gotowanie:-) w ogóle jak miał kolki to zasypiał przy wlączonym odkurzaczu:szok:nagralismy go nawet na płyte. teraz uwielbia światełka, na swieta bedzie miał frajde:tak: boi się za to dzwonków ( pod każdą postacią ) i gumowych piszczków, i jak jakieś dziecko piszczy to tak śmiesznie wykrzywia buzię w podkówkę i w ryk

Wróciłam z pracy a teściowa mówi, że moje dziecko dzisiaj jakieś nieswoje i żebym zmierzyła temperaturę i jest 38,8 w pupie....:-(

no mój Wiktorek ma ciężkie zapalenie płuc a zaczęło się w poniedziałek od zapalenia gardła :-(jeden antybiotyk, w piątek poszłam z nim do lekarza bo nie było poprawy i okazało się że są juz przerzuty na płuca, poczekałam do wczoraj i okazało się że mały ma już poważne zapalenie płuc i grzybice od antybiotyków, lekarka powiedziała mi że panuje jakiś wstrętny wirus. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia;-)

no mój Wiktorek ma ciężkie zapalenie płuc a zaczęło się w poniedziałek od zapalenia gardła :-(jeden antybiotyk, w piątek poszłam z nim do lekarza bo nie było poprawy i okazało się że są juz przerzuty na płuca, poczekałam do wczoraj i okazało się że mały ma już poważne zapalenie płuc i grzybice od antybiotyków, lekarka powiedziała mi że panuje jakiś wstrętny wirus. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia;-)

I nie wzięli was do szpitala??
My z lekkim zapaleniem płuc od razu w szpitalu zostaliśmy zatrzymani. Zdrówka!
Łudzę się, że ta temperatura to może od ząbków? Rano mąż powiedział, że miała rozwolnienie.

Bardzo współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrówka.

Witajcie :-)

Dziewczyny mam pytanie
które z Was obniżyły już leżyska w łóżeczkach? ja zrobiłam to dzisiaj i jakoś dziwnie mała wygląda śpiąc tak na dole. Moja mama zła i mówi "podniesiesz spowrotem, biedne dziecko w takim dole położyła :crazy::errr:...." bo niby mała nie wstaje ani nie siada sama i sie według niej pospieszyłam....
co myślicie?:confused::baffled::confused: bo ja już nie wiem....:no::angry:
Piotruś ma już na najniższym poziomie :tak: odkąd wstał ze dwa razy :happy2:

Miłego popołudnia dziewczyny :-)

reklama
Pani dr powiedziała że zobaczy po tym antybiotyku :-( ale ja już nie pozwolę dac mu 4 antybiotyku i pójdę z nim prywatnie do lekarza. Też mnie to dziwiło ale to podobno oni sie na tym POWINNI znać.licze teraz na poprawę. pozdrawiam i dziękuje za słowa otuchy:blink:

Do góry