podczytałam wasze posty o chodzikach i się troche uspokoiłam, bo miałam dylemat czy kupować go czy nie, bo nie chcę żeby Wiktoria przez ten chodzik miała jakieś problemy. Ale raczej jestem za i chyba namówie M żebyśmy taki zafundowali córeczce:-)Wiktoria o dziwo nie ma problemów już z zasypianiem, pomimo tego że następny ząbek się wyżyna i całe nocki przesypia- więc nie narzekam, a Wszytkim które macie z tym problemy współczuję.:-(No dobra uciekam na ostatnie mleczko córeczki i kładę ją spać.
reklama
Lajla83
Fanka BB :)
ja jestem zdecydowanie na nie tym bardziej że Natalcia urodziła się z dysplazją lewostronną:-(Poważnie? Chyba go o to zapytam, bo doradza na forum Gazety . W sumie to ja się nie tyle o biodra boję, co o zakłócenie techniki chodzenia i umiejętności przewracania się.
a dzień dobry wszystkim w ten pochmurny dzień, ja zaraz uciekam do pracusi ale wpadłam jeszcze sie z wami przywitać. Wczoraj miałam ciśnienie 500/900 przez moją teściową. Wymysliła sobie że mój M skoro ma wolną sobotę to powinien przyjechać do nich (teściów- raptem 35km w jedną stronę) z Wiktorią bo oni ja za rzadko widzą. W taka pogodę moim teściom nie chce się ruszyć z domu dupy żeby przyjechać do nas ale mała Wika musi jechać do dziadków. Poza tym mieliby chyba jechać busem bo ja jeżdże autkiem do pracy a drugiego pojazdu jeszcze sie nie dorobiliśmy. Stwierdziłam że popieprzoną mam teściową jak nićale oczywiście powiedziałam że Wika nigdzie nie pojedzie w taką pogodę i jak chcą to hrabiostwo niech sie rusza z domu do nas, ale tylko na sobotę bo ja niedziele chce spędzić sama z mężem i córeczką
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Odpowiedź w sprawie chodzika:
pawel.zawitkowski napisał:
> Witam
> Sam dostaję dreszczy i nienawiści w oczach jak widzę dziecko w
> chodziku Oczywiście nienawidzę chodziki. Zr3esztą każdy kto
> zajmuje się profesjonalnie rozwojem dziecka reaguje podobnie
> Wszystko co złe o chodzikach to prawda. Szerzej opisuję to w
> książce "Co nieco o rozwoju dziecka", która będzie dostępna wszędzie
> (mam nadzieję) pod koniec listopada. Under Construction - od 19.11.
> Chodzikom mówimy zdecydowane NIE , brrrr
> Pozdr. Paweł Z.
> Witam
> Pozdr. Paweł Z.
blueberry77
Jeszcze artykuł na temat wstawania:
Pytanie o wstawanie
Pytanie o wstawanie
A
Agutek
Gość
Odpowiedź w sprawie chodzika:
> Witam
> Pozdr. Paweł Z.
Hehe..to co pan sam sobie zaprzecza? czy jak?
blueberry77
Może to jakiś inny fizjoterapeuta sie wypowiadał.Hehe..to co pan sam sobie zaprzecza? czy jak?
malaga
Fanka BB :)
Przyjmijcie i ode mnie spóźnione życzenia :-)I życzenia dla kolejnych 8-mio miesięczniaków - Wiktorii i Maddoxa :-)!!
Wszystkiego naj naj naj dla debiutantki :-)debiutantko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!!
U nas jest podobnie, niestety Wymiękam czasem :-(w moje dziecko jakby coś wstąpiło, w nocy budzi sę bez powodu, płacze, wypija litry herbatki, czasem zasypia tylko po mleku, w dzień marudzi jojczy, wszysyko chce do rączki jak nie dostanie to płacze, ciągle siedzi u mnie na kolanach albo na rękach. w dodatku spi raz przed południem a po południu nie może zasnąć i w efekcie śpi dopiero ok 17
Chyba tak ;-) Nie sądzę, żeby facet sam sobie zaprzeczał..Może to jakiś inny fizjoterapeuta sie wypowiadał.
W sprawie tego pana Z. to mysle że w niektórych podlądach ma rację,ale ta sprawa nie dawała mi spokoju i zadzwoniłam do znajomego z krakowa, który jest lekarzem ( wprawdzie chirurgiem) i ja u nich bawiłam dziecko (dziewczynkę) i on zasięgnął rady prof z krakowskiego prokocimia i już wiem:-) np pan zawitkowski pisze w innym artkule że dziecko jak zacznie stawiac pierwsze kroki to boso, a najnowsze badania mówią odwrotnie że powinno mieć buty z wyprofilowanym zapiętkiem i twardą podeszwą ( boso tylko po miękkim ) a w kwestii CHODZIKA to jak jest chłopiec to już jest plus, jak nie ma problemów z biodrami to już drugi a jak pewnie stoi na nogach podtrzymywany za rączki ( nie pod paszkami ) to nie ma się co zastanawiać, no chyba że mama może poświęcić dziecku 24h na dobę ( ktoś inny ugotuje posprząta) to wtedy może sama wspomagać naturalny rozwój swojego dziecka!
A ja niestety nie mam nikogo do pomocy więc bez żadnych wyrzutów kupuje chodzik, ale warunek jest taki że w dni kiedy jesteśmy razem z mężem chodzik idzie w odstawkę:-)
I co wy na to??
A ja niestety nie mam nikogo do pomocy więc bez żadnych wyrzutów kupuje chodzik, ale warunek jest taki że w dni kiedy jesteśmy razem z mężem chodzik idzie w odstawkę:-)
I co wy na to??
reklama
A
Agutek
Gość
Może to jakiś inny fizjoterapeuta sie wypowiadał.
Być może Aczkolwiek tylko jego znam jako tego "słynnego" ;-)