reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Nadal się zastanawiam czy iść jutro na tą rozmowę w sprawie pracy. głowa mnie tylko boli.

wczoraj sprzątałam i piekłam ciasto, bo dziś mieli przyjechać do Nas znajomi z dziećmi. No i byli. Posiedzieli pare godzin. No i powiem Wam, że mam nadzieję że Wiktoria będzie spokojnym dzieckiem (chociaż się na to nie zanosi). Znajomi mają 7 letnią córkę i 4 letniego synka. Szok. Chyba pozostanę tylko przy Wiktorii ;-) Od dziś zaczynam doceniać moją jeszcze spokojną, cichą, kochaną córeczkę. :-) Bo jak zacznie pyskować i biegać to chyba nie będzie lekko. ;-)

reklama
Dzień Dobry:-)
córcia obudziła się o 3 na butle:szok: naszczęście zjadła i poszła spać ale tylko do 7:confused2:
idę pierwszy dzień do pracy:ninja2: mama przyjeżdza na przeszkolenie:tak: ale będzie z małą tylko 3 godzinki bo mąż wraca o 17:tak: ciekawe jak pójdzie usypianie:sorry:

Witajcie.

Jestem dzisiaj niewyspana i w złym humorze. Moje dziecko w nocy się kręciło, a od rana koncertuje. Nie chciał jeść, nie chciał usnąć (w końcu się udało) i ciągle jęczy. Aż mnie to złości :angry:. Nie wiem co w niego wstąpiło, zęby przecież już wyszły...

witam,
sluchajcie ile drzemek w ciagu dnia maja Wasze dzieci?bo ja juz chyab przejde na dwie krotkie zamiast 3?chociaz wolalabym jeszcze 3 bo wieczorem mi marudzi!tylko juz nie moge zmusic malej do tej trzeciej!

bogda -moja Olivka ma dwie drzemki po pol godziny i sama tak sobie ustawila calkiem niedawno, bo bardzo dlugo miala 4 drzemki:tak:czasami jest tak,ze obie wypadna przed 13 a potem i tak za nic nie chce isc spac;-)skoro nie mozesz Hanulki potem polozyc to moze jej tez wystarcza dwie?chociaz jakby wystarczyly, to by pewnie nie marudzila...
blueberry - to moze juz nastepne zeby wychodza, co?:-pmoje malenstwo jeszcze bezzebne, chociaz od trzech dni czesto sie budzi w nocy z placzem, wiec mam nadzieje, ze to moze juz;-)

U nas teraz są z reguły dwie drzemki - jedna koło 10.30-11.00 i trwa średnio 1-1,5h, a potem koło 17.00 druga drzemka trwająca około 1h.

reklama
może zacznę od tego, że jednak pojechałam na tą rozmowę kwalifikacyjną. No i stwiedzam, że lepiej bym zrobiła zostając w domu. Oczywiście to była fikcja. I jest mi teraz przykro, bo jednak poszłam na ta cholerną rozmowę, wysiliłam się i :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przyjęli kogoś znajomego, po szkole średniej. A ja mimo wszystko tak się starałam, żeby dobrze wypaść.

Witajcie.

Jestem dzisiaj niewyspana i w złym humorze. Moje dziecko w nocy się kręciło, a od rana koncertuje. Nie chciał jeść, nie chciał usnąć (w końcu się udało) i ciągle jęczy. Aż mnie to złości :angry:. Nie wiem co w niego wstąpiło, zęby przecież już wyszły...

W Wiktorię też coś wstąpiło. To chyba po wczorajszych gościach. Krzyczy dziś tak samo jak oni wczoraj - chyba ich naśladuje.:wściekła/y::wściekła/y::szok: No i zawsze spała ak odwoziłam m do pracy, a dziś obudziła się i płacz, i nie chciała z nikim zostać tylko z mamusią. W końcu została z babcią. Ale jak przyjechałam to nie spała.

witam,
sluchajcie ile drzemek w ciagu dnia maja Wasze dzieci?bo ja juz chyab przejde na dwie krotkie zamiast 3?chociaz wolalabym jeszcze 3 bo wieczorem mi marudzi!tylko juz nie moge zmusic malej do tej trzeciej!

Moja córcia niestety nie śpi w dzień dużo. Dwa razy po poł godziny. I to wszystko. Nieraz zdarzy jej się jakieś odstępstwo od tej reguły.

Do góry