reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Moje dziecko na dobre się rozchorowało :-(
Bilans nocy:
- Pobudki w nocy z wrzaskiem..
- zapchany nos i ciężko jej się oddycha - cała klatka jej się aż zapada
- kaszel
- cała zachrypła
- temperatura w pupie nad ranem 38,1 :-(

Najgorsze ze jest weekend więc do przychodni iść nie można, a pogotwie mamy aż za miastem, bo sobie postanowili szpital w lesie wybudować :angry:
uuuu to nie jest zwykły katarek:no: ja proponuje zadzwonic po jakiegoś lekarza:tak:
życzymy zdrowia Tolci:-)

reklama
Agutek ja też ze swoją byłam wczoraj u lekarza i stwierdził przeziębienie. Madzia od kilku dni ma rano skóreczki pod noskiem ale kataru za bardzo nie widze, chociaż lekarz stwierdził, że to właśnie od kataru:-( Przepisał witaminy Cebion multi, wapno i flegamine.
Dodatkowo zlecił nam badanie moczu bo niestety Madzia dziwnie się zachowuje tzn. strasznie ciągnie spodnie tak jak by coś jej przeszkadzało albo piekło.:-( Zaczerwienienie niewielkie jest i smaruje od kilku dni clotrimazolem a wyniki moczu nie wskazują na stan zapalny. Musze jeszcze raz pójść do lekarza bo w sumie to do końca nie wiadomo czemu ona tak ciągnie te spodnie??? :no:Widać, że się męczy.

Witajcie!!!

komp mi dalej szwankuje:angry:

oj widzę, że choroby na forum, zdrowia dl aToli i Madzi i innych chorowitków, ale ja moge tylko ostatnią stronę przeczytać:angry:
Zosia póki co nawet bez kataru, od wtorku raczkuje i sama wstaje:szok:myślałam, że to trochę za wcześnie ale zdaje się synek miloku??? też wcześnie zaczął więc może takie silne dzieci teraz są:-)

elahr - kurcze, ja bym nie wpadła, że ciągnięcie za spodenki to może być objaw choroby:eek:

dziewczyny ja nei daje rady moj maly rozbiegal sie na dobre wstaje do telewizora i do stolu
chyba czas stol na wyzszy wymieniec
i usiedziec nei moze 5 minut
matko lobuziak mi w domu rosnie a ja za nim nie daje rady jest szybszy odemnie ;-)
beka bedzie jak zacznei chodzic
a tak wogule to juz kroczy sobei przy wersalce i przy stole potrafi juz przejsc z jednego konca stolu czy wersalki do drugiego:tak:
i ostatnio "wybielg" na czworaka na przedpokoj ja patrze a on na schody sie gramoli:tak:
zdrowkja dla zdechlaczkow i gratulacje dla polroczniaczkow

zmykam do urwiisa bo przy kablach majstruje

miloku u nas to samo:szok: mała ciągle ucieka z pokoju:szok: kabelki to nalepsza zabawa:szok: w łóżeczku cały czas sie podciąga:szok: w sumie to o wszystko się podciąga:szok: to chyba koniec spokoju teraz pozostaje nam tylko bieganie za naszymi dzieciaczkami:sorry2::baffled:

Agutek Xawek jak mial strasznie zapchany nos i nic nie chcial jesc i plakal bo oddychac nie mogl i spac to jedyne co nam pomoglo to taki psikacz do nosa DISNEMAR jak mu po razie psiknelam to 1-3 min bralam go na brzuch i wykaslywal tonę glutów i flegmy bo splywala, bardzo dobrze to rozrzedzało i tylko to nam pomagalo,zadne witaminki i syropki, ba, nawet po Eurespalu bylo gorzej i pani doktor powiedziala ze czasem dzieci zle reagują na eurespal, i wtedy zamiast pomoc to bardzo pogarsza sprawe.
a co do tego szpitala to wspolczuje bo u nas przynajmniej jest tak ze od 19 do 6 rano i w weekendy cala dobesa przychodnie w ktorych jest nocna i świąteczna pomoc lekarska i sa pediatrzy takze bez wzgledu na pore i dzien zawsze moge tam pojsc...

Agutek, współczuję małej i wam też. Może przejedźcie się do tego szpitala, bo im wcześniej zaczniecie leczenie, tym krócej się będzie Tola męczyć.
zgadzam sie :tak:
zdrówka dla Tolci, mam nadzieje że szybko jej minie:-(
dziewczyny ja nei daje rady moj maly rozbiegal sie na dobre wstaje do telewizora i do stolu
chyba czas stol na wyzszy wymieniec
i usiedziec nei moze 5 minut
matko lobuziak mi w domu rosnie a ja za nim nie daje rady jest szybszy odemnie ;-)
beka bedzie jak zacznei chodzic
a tak wogule to juz kroczy sobei przy wersalce i przy stole potrafi juz przejsc z jednego konca stolu czy wersalki do drugiego:tak:
i ostatnio "wybielg" na czworaka na przedpokoj ja patrze a on na schody sie gramoli:tak:
zdrowkja dla zdechlaczkow i gratulacje dla polroczniaczkow

zmykam do urwiisa bo przy kablach majstruje
no to ładnie:-D
a mojej nic a nic sie nie chce:zawstydzona/y::no::shocked2:
chowam leniuszka,:tak::sorry2: nie chce jej sie nawet z plecków na brzuch i odwrotnie przewrócić, woli piszczeć żeby jej ktoś pomógł i nosić ją i nosić i nosić :sorry2::baffled:

Dzień Dobry,

wczoraj zapomniałam powiedziec, że Piotruś ma ząbka, po ciężkich bojach w końcu się wydostał :-),

Kasiu, nasze dzieciaczki najmłodsze wśród marcowiątek mają półroczku.
Buziaczki dla Wiktorii od Piotrusia:-).

miłego weekendu
Spóźnone ale szczere życzenia dla Piotrusia z okazji 6 m-ca i pierwszego ząbka:-D:-D

My niedawno wróciliśmy z naszego sklepu, remontowaliśmy przez cały weekend i jest super, za tydzień wilekie otwarcie a od jutra bieganina po urzędach.
Kurcze dziewczynki współczuje waszym małym chorowitkom:-:)-(Mam nadzieje że wszytkim chorym maluszkom szybko przejdą te chorubska:-(

reklama
Witam:-) u nas piękna pogoda:-) dzisiaj przyjeeżdza do mnie mama:tak: troszę zajmnie się Natalką bo jak na razie mała rozpędza się coraz szybciej:szok: jedynie tylko w łóżeczku i krzesełku jest grzeczna:tak: na podłodze wszędzie wejdzie, wszystko ruszy:baffled:

Do góry