reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

nie chce mi mala zasnac!a byla taaaka spiaca!
jak usypiacie swoje dzieci?ja bardzo chcialabym nauczyc ja zasypiania u siebie,ale z drugiej strony serce mi sie raduje jak zasypia mi na piersi!i zamykaja jej sie oczka patrzace na mnie!
jeny...

reklama
o rany, dziewczyny sama zasnela!wlasnie zajrzalam i spi..ale dlugo to trwalo!prz lulaniu zasypiala ok 19tej

Moj mąż przyniósł jakieś choróbsko i już mała ma katar :sick: Leje jej się z nos strugami, ciężko jej się oddycha i nie mogła zasnąć bidulka :-(

Moj mąż przyniósł jakieś choróbsko i już mała ma katar :sick: Leje jej się z nos strugami, ciężko jej się oddycha i nie mogła zasnąć bidulka :-(
biedactwo, oby szybko jej przeszło:-:)tak:
siorka mnie wyciąga na spacer, nie wiem może sie przejde, bije sie tylko że jak zaraz wyjde to sie mała obudzi:baffled:. Długo ją dzisiaj usypiałam:tak:

biedactwo, oby szybko jej przeszło:-:)tak:
siorka mnie wyciąga na spacer, nie wiem może sie przejde, bije sie tylko że jak zaraz wyjde to sie mała obudzi:baffled:. Długo ją dzisiaj usypiałam:tak:

I co byłaś na spacerze? Pewnie jak długo zasypiała to potem spała jak suseł ;-)
Moja córa dziś pierwszy raz z nami spała...i mam nadzieję jedyny :zawstydzona/y: Obawiałam się, że nocka będzie koszmarna, do tego zrobiłam jej na swojej poduszce takie podwyższenie, żeby ewentualnie z noska wszystko ładnie spływało...a tu niespodzianka - pięknie spała!:happy: Na noc dałam jej jednak Panatol w syropku, bo nie miałam ani maści majerankowej żeby posmarować pod noskiem ani Cebionu żeby jakieś witaminki jej dać, a jak zmierzyłam temperaturę to miała 37,5 (mierzyłam w pupie, więc była niższa, ale już w granicach 37) więc uznałam, że nie dam się temu przypadkiem rozwinąć. Ładnie mi się wypociła w nocy :tak: Oby dzisiaj nie lało się tak z niej :eek:

A właśnie - czy któraś z was ma ten Pandol w syropku? Kurczę nabierałam go tą specjalną strzykawką i jakoś tak strasznie duża mi się wydaje ta zalecana przez nich dawka :sick:

Miłego weekendu dziewczyny :-)
Do nas dzisiaj przychodzą moi znajomi z czasów szkolnych. Nie widziałam już ich dobrych kilka miesięcy i nagle wszyscy zadzwonili, że są w mojej miejscowości i chcą się spotkać, więc będę miała odwiedziny za odwiedzinami dzisiejszego dnia :-)

Dzień Dobry,

wczoraj zapomniałam powiedziec, że Piotruś ma ząbka, po ciężkich bojach w końcu się wydostał :-),

Kasiu, nasze dzieciaczki najmłodsze wśród marcowiątek mają półroczku.
Buziaczki dla Wiktorii od Piotrusia:-).

miłego weekendu

Witajcie :-)

Agutek - zdrówka dla Toli :tak:

Wszystkiego najlepszego dla naszych półroczniaków :-)

Gratulacje dla Piotrusia :-)

A właśnie - czy któraś z was ma ten Pandol w syropku? Kurczę nabierałam go tą specjalną strzykawką i jakoś tak strasznie duża mi się wydaje ta zalecana przez nich dawka :sick:

Agutku my mamy ten panadol i stosujemy w razie potrzeby, na początku ( jak Borysek miał 2-3 miesiace) pani doktor kazała nam dawać 3 ml w tej strzykawce dołączonej do syropu , a teraz już 5 ml. Nie przejmuj sie że to wygląda na dużo , poprostu więcej w tym tuskawek a mniej środka przeciwbólowego;-) A Tola je to ze smakiem czy się krzywi?

reklama
Witam:-)
całusy dla półroczniaków

odnośnie kataru to pediatra powiedziała że przy ząbkowaniu bardzo łapią dzieciaki katar:tak:
ja czekam aż młoda wstanie i idziemy połazić po mieście:tak: może cos zakupie na porawe humoru:-(

Do góry