reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dom Samotnej Matki - chyba jest jakiś w Krakowie. Albo któryś z Domu Dziecka, ja swojego czasu chodziłam pomagać przy dzieciach do tego na Woli Justowskiej, i tam malutkie dzieci były ale nie wychodziły babki z nimi, pomimo pięknego ogrodu, bo miały za mało wózków...., ale nie wiem czy jeszcze ten Dom Dziecka istnieje, bo wiem że były jakieś "przekształcenia" ....

blueberry - jest też Dom Małego Dziecka, w którym mieszkają młode dziewczyny ze swoimi dziećmi, byłam tam na prkatykach tylko jaka ta ulica....koło cmentarza Podgórskiego gdzieś...
Dzięki za podpowiedzi :-). Na Woli Justowskiej chyba już domu dziecka nie ma, a ten w Podgórzu jest na ul. Pod Kopcem. Namierzyłam go w zeszłym tygodniu i wysłałam maila, ale nie odpisali. Może po prostu nikt tam nie odbiera tych maili... Z drugiej strony czytałam gdzieś, że w dużych miastach domy dziecka mają najczęściej sponsorów (gorzej jest podobno na wschodzie kraju), więc może nie potrzebują po prostu. Koleżanka w pracy zna jakąś biedną rodzinę i ma się zorientować, czy jest tam takie malutkie dziecko, a jak się okaże że nie ma, to przedzwonię do tego domu dziecka, albo znajdę dom samotnej matki (bo na to wcześniej nie wpadłam :-)).

reklama
moja córcia jest bezlitosna:baffled: obudziła nas o 6:szok: zabralimy ją do sypialni i niestety łaziła po nas, szrpała mnie za włosy, zero spania:baffled:

U nas to samo, Piotruś w ogóle nie chce spać ze mną w łóżku. Próbowałam go brać na noc do łóżka, bo ostatnio chce jest w nocy co dwie godziny i nic z tego. dostaje tylko kopniaki w brzuch.

Roksi ja już się zastanwiam nas tymi szelkami do nauki chodzenia, bo myśle że przy tym raczkowaniu tych zbójów już nam się przydadzą.:-D
u nas szelki będa na 100%:tak:

przynajmiej czas na zregenerowanie sil w nocy a u mnie z tym to jest masakra.
powinnam wcześniej kłaść się spać:tak: chodze spac ok 24 mała ok 1 nie wiem jak to się stało ale od tygonia budzi się na butle:szok: następna butla idzie o 5:szok: a ok 6,7 wstaje i rozrabia

U nas to samo, Piotruś w ogóle nie chce spać ze mną w łóżku. Próbowałam go brać na noc do łóżka, bo ostatnio chce jest w nocy co dwie godziny i nic z tego. dostaje tylko kopniaki w brzuch.

A moja Madzia codziennie ok.4 rano też ląduje u mnie w łóżku, troszkę pociągnie ode mnie mleczka, pozniej ja udaje ze spie a ona przekreca sie w moja strone i glaszcze mnie po buzi:tak: A pozniej usypia jeszcze do ok.7:tak::tak:

z cyklu dziwne pozy zasypiania mojej córci:-D
52mb78.jpg

roksi - Zosia też tak śpi:-D, na szczęście tylko czasami bo chyba wszystkie mięśnie bolą:eek:, a czy rajtuzki ma z woli?

agutek - hop hop, jak tam Tola?

reklama
Do góry