reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

My też używamy dwojek :tak:
Ostatnio położna stwierdziła jednak, że one sa za małe i mam większe kupić.
Jak za małe? :baffled: :eek: :dry:

Dziwne :nerd:
my chyba też przejdziemy na większe jak tylko zużyjemy tą paczkę która nam została :tak: z tym że Natalka jest chuda a długa i nie wiem czy 3 (4-9kg) nie będą za duże:confused: no ale mała juz przekroczyła 4kg

reklama
roksi też sie tego obawiam, że właśnie 3 będą jeszcze za duże, ale może nie ma między nimi tak wielkiej różnicy?
Położna stwierdziła, że maluch musi mieć w pieluszcze więcej luzu i te są za małe, aczkolwiek wydało mi się to troszkę dziwne...może się nie znam ;-)

Witajcie

My juz po wizycie u lekarza. Podobno na tym etapie zycia nie można jeszcze określić czy dziecko ma refluks czy nie a krew w ulanym pokarmie to najprawdopodobniej jednak była moja ale mam obserwować co sie dalej będzie działo.

A z innych spraw. Dziś wpadła mi w rękę ulotka Reala i zobaczyłam, ze mają promocje na jumbopaki Pampersów, niezależnie od rozmiaru 39,95 zł a normalnie prawie 10 zł więcej więc chyba warto. Ja na razie mam zapas więc nie kupuję ale może któraś z Was jest zainteresowana to informuję. Aha ta promocja to od dziś do 12 kwietnia.

A ja nigdzie nie mam Reala w pobliżu :wściekła/y:

debiutantko - trzymam kciuki, żeby maluszek jednak nie miał tego refluksa :tak:

:-) o kurcze spadłyśmy na dół jesteśmy teraz "dzieci urodzone w marcu 2007" aż przez pomyłkę zajrzałam do kwietniówek:laugh2:

Czesc mamuski marcowe ja mialam byc w waszym gronie alemoj maluszek postanowil inaczej i wyszedl na swiat 1.04.07 o godz 1.33 w nocy :) pozdrawiam bardzo serdecznie

hej dziewczyny!!!!!!!!

w koncu polaczyli mi internet, wiec moge cos napisac....
Bylam dzis u dentysty, kanalowe....:( we wtorek zatrul mi zeba a dzis zrobil, bolalo jak cholera i co ciekawe zaplacilam za to 100L kurde nie mialam nigdy tak drogo zrobionego zeba, podobno kobiety po ciazy maja uslugi lekarskie za darmo, a tu masz babo placek, wkurzylam sie....
widze, ze tez macie problemy z ulewaniem.... u mnie ta sama impeza, plus krzyki po nocach, bo napady kolki sa na topie i nawet kropelki przeciwko kolkom nic nie daja.... czasami mi sie chce plackac razem z mala....:(
debiutantko, mam nadzieje, ze bedzie dobrze....
koncze, bo mnie zab zaczyna znowu bolec................................ zaraz sie wsciekne!

U mmnier rodzinka i urwanie glowy
tesciowa i rozwydrzona siostra meza

My nadal na jedynkach ale jak sie tylko paka skonczy przejde na 2
juz raz przeszlam ale caly dzien zmieniala pieluszke razem z ciuszkami bo siural sobie po plecacvh
babeczka mi podpowiedziala ze ta pieluszki to jeszcze za duze na taka mala pupcie

reklama
Jak wygląda u waszych dzieciaczków odczyn poszczepienny na lewej rączce? Wiktorii zrobił się wrzód, tylko czekać jak pęknie - tak mi jej szkoda. Czytałam, że jak pęknie to może się to goić nawet 3 miesiące:szok:
Jak się o to dba? Wiem, że nie można zamoczyć. A coś się na to stosuje?

Do góry