reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witajcie :-)
Nam wczoraj plan dnia jakoś tak się pozmieniał, że przesunęło nam się na zbyt późno jedno karmienie...efektem tego było pójście spać córci już o 18.50 :-p Spała do 7.30 :-)

Cześć,

Czy to prawda, na prawdę dziecko może tyle spać :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
zazdroszczę

A wizyta w Licheniu, no cóż, chyba jeszcze nie działa, może to tak jak z lekami, trzeba troszkę poczekac na działanie?

reklama
Ja jestew tez w szoku,ze wasze dzieciaczki tak ladnie spia,moj maly ma przerwe 4-5 godzin,gora,ostatnio zabki mu chyba ida bo wyje jak diabli,w dzien zdrzemnie sie z 15 minut i znow koncert,dziasla tak go swedza,ze dzisiaj zlapal moj palec i jak wladowal do gebolki to myslalam,ze zejde,strasznie marudzi ,dziasla gorace,czerwone ale zabkow nie widac,jakos sie nie przebijaja.
A CO DO KASZEK,to was "pociesze",ze moj maly juz prawie od dwoch tygodni dostaje kleik kukurydziany i jakos czas snu mu sie nie wydluzyl,w dzien je malo mleka jednorazowo,czasami tylko 100ml:szok:,ale w nocy ok 11 jak go karmie,bo sie wierci jak szalony i wiem ,ze za pare minut bedzie super pobudka,daje mu na spiaco,to potrafi zjesc 240ml mleka z kleikiem,ale pobudka i tak za 4 godzinki,czasami 3,pozdrawiam:-D

Problem w tym,ze jak dalam kaszke na noc to maly stekal jak opetany,bolal go brzuszek,musze jeszcze troszke poczekac z ta kaszka,kleik daje zeby nadrobil to,ze malo je w dzien.;-)

Agutek czy ty karmisz w dzień jakoś regularnie? Bo twoje dziecko ładnie śpi. Ja niedługo wprowadzam pierwszą kaszkę więc może też w nocy Madzia będzie spała. Na razie dalej mam pobudki co półtorej godziny.:-(

Tak, co 3,5-4h. W międzyczasie (staram się również o określonych porach) podaję soczek lub owoce i warzywa, stopniowo z warzyw przechodząc już na zupki jarzynowe, aby w końcu zupka zastąpiła jeden posiłek mleczny.

Cześć,

Czy to prawda, na prawdę dziecko może tyle spać :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
zazdroszczę

A wizyta w Licheniu, no cóż, chyba jeszcze nie działa, może to tak jak z lekami, trzeba troszkę poczekac na działanie?

Ja jestew tez w szoku,ze wasze dzieciaczki tak ladnie spia,moj maly ma przerwe 4-5 godzin,gora,ostatnio zabki mu chyba ida bo wyje jak diabli,w dzien zdrzemnie sie z 15 minut i znow koncert,dziasla tak go swedza,ze dzisiaj zlapal moj palec i jak wladowal do gebolki to myslalam,ze zejde,strasznie marudzi ,dziasla gorace,czerwone ale zabkow nie widac,jakos sie nie przebijaja.
A CO DO KASZEK,to was "pociesze",ze moj maly juz prawie od dwoch tygodni dostaje kleik kukurydziany i jakos czas snu mu sie nie wydluzyl,w dzien je malo mleka jednorazowo,czasami tylko 100ml:szok:,ale w nocy ok 11 jak go karmie,bo sie wierci jak szalony i wiem ,ze za pare minut bedzie super pobudka,daje mu na spiaco,to potrafi zjesc 240ml mleka z kleikiem,ale pobudka i tak za 4 godzinki,czasami 3,pozdrawiam:-D

Małe sprostowanie. Koło 2 w nocy było karmienie przez sen ;-) :rofl2: Aż tyle godzin bez jedzenia to mi dziecko nie wytrzyma, spokojnie :-D

NIe gadaj :szok: 4h czekaliście? Paranoja :sick:
U nas umawiają na konkretną godzinę, przychodzisz, wchodzisz, wychodzisz. Ekspres normalnie :happy2:
Nas też umawiają na godzinę... Ale jak przyszliśmy pierszy raz to nas ludzie uświadomili, że owszem umawiają na godzinę, ale i tak idzie w/g kolejki :baffled: Czyli jak sobie zajmiesz miejsce, to choćbyś była umówiona na 19 możesz wejść o 15 :baffled:

Moje dziecko dziś marudzi strasznie, prawie wogóle nie chce spać...

Hej!

byliśmy dziś u pediatry żeby zobaczyła czy to faktycznie zęby i stąd marudzenie. Tymczasem zębów ani śladu a lekarka powiedziała, że mamy rozpieszczone dziecko:-D, może Wam rozwiązałam problem???:-D:-D:-D

a tak serio to mówiła, że od gorąca może taka być; dziś już było normalnie;-)

P
Hej!

byliśmy dziś u pediatry żeby zobaczyła czy to faktycznie zęby i stąd marudzenie. Tymczasem zębów ani śladu a lekarka powiedziała, że mamy rozpieszczone dziecko:-D, może Wam rozwiązałam problem???:-D:-D:-D

a tak serio to mówiła, że od gorąca może taka być; dziś już było normalnie;-)
PRZECIEZ ZEBOW NIE MUSI BYC WIDAC,CZASAMI TAKIE MARUDZENIE TRWA PARE LADNYCH DNI,MOJ MALY JUZ POLTORA TYGODNIA SZALEJE,DOSLOWNIE I ZEBOW NIET A ROZPUSZCZONY NIE JEST,TAKA LEKARKA TO PO PROSTU SKARB:tak:

reklama
nie zna się ;-)

ja też jestem bliższa opcji, że to jednak z powodu upałów, dziś dużo chłodniej i wszystko w porządku.A dziąsełek faktycznie nie ma nabrzmiałych.
A jak tu na tym etapie wychować dziecko, żeby nie było rozpieszczone??? nie wziąść na ręce jak płacze?? nie przytulić?

Do góry