reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Co do napięcia, to ja też się tak czasem czuję, jakby @ miała zaraz przyjść :dull: Ciekawe, jak długo jeszcze będę mieć spokój :confused:
A ja jestem niewyspana, a szkoda mi czasu w dzień na spanie. Jak mały śpi, to wolę zajrzeć na forum ;-).

U mnie w kościele jest zawsze kilka chrztów i z tego co obserwuję to niektóre mamy z dziećmi są na poczatku mszy a później jak dziecko zaczyna marudzić wychodzą z kościoła albo do zachrysti i wracają na sam chrzest i myślę, że księża nie robią problemów.
To mnie trochę pocieszyłaś, bo się tym martwiłam. A chrzest jest zawsze na końcu mszy?

reklama
najlepsze jest to że kupiłam swiece do chrztu i zapłaciłam 14,99zł a za ten plastik który montuje się na świecy żeby wosk do niego spływał zapłaciłam11zł:-D:confused:

Czy ten plastik jest napewno potrzebny:confused:, w końcu świeca jest zapalona tylko chwilę. Nam bynajmniej nie była potrzebna.
Jeśli mowa o świecy to moja siostra (chrzestna Wiktorii) zrobiła jeszcze lepiej. Kupiła świecę - podobno piękną, potem poszła do szkoły, a świecę zostawiła w samochodzie. Było bardzo gorąco i myślała, że włożenie jej pod siedzenie wystarczy:-D:-D:-D. Hmmm, zrobiła się płaska:-D:-D:-DZostały nam z niej tylko literki

U nas jest raz w miesiącu o 13 specjalna msza chrzcielna :tak: Zaraz po mszy o 12 :-) Także są na niej tylko sami zainteresowani :-D Jest fajnie, spokojnie, kameralnie :tak: I krótko :-)

reklama
A ja jestem niewyspana, a szkoda mi czasu w dzień na spanie. Jak mały śpi, to wolę zajrzeć na forum ;-).

To mnie trochę pocieszyłaś, bo się tym martwiłam. A chrzest jest zawsze na końcu mszy?

U nas był po kazaniu,

Moja teściowa twierdzi, że ta świeca jest potrzebna do komunii.

Ciekawe, przecież jest na niej napisane "pamiatka chrztu", a na komunijnej "pamiątka pierwszej komunii św".

A tak poza tym to nasz mały na chrzcie spał w wózku, tylko na czas obrzędu go wyjęłam, a Piotruś stanął na wysokości zadania i pięknie się uśmiechał:-).

Do góry