reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

My mamy na szczęście ciszę i spokój.
Ulica daleko, a okna od sypialni i dużego pokoju są na stronę gdzie są ogródki (ludzie z parteru mają i schodzą do nich z balkonu) i garaże, a za nimi domki jednorodzinne.
Od drugiej strony (gdzie jest m.in. przyszły pokój córeczki) jest podwórko, ale dzieci nie hałasują jakoś. Ja ich przynajmniej w ogóle nie słyszę :-)

Acha, obudziła się i już podnosi alarm :sick:
Zaraz mąż wraca z pracy, zjemy obiad i wychodzi z młodą na spacer, a ja się trochę zrelaksuję :happy2:

reklama
Przeczytałam w Dziecku, że objawem początków ząbkowania może być ciągnięcie się za ucho :-). Mój Karolek się ostatnio ciągnie, a 2 razy się podrapał w środku ucha do krwi :szok:.

Moja ciągnie się okropnie podczas karmienia :eek: Aż jej zabieram tą rękę, bo to przecież musi ją boleć :eek:

Wszędzie tak samo, jak się w blokach mieszka....My na parterze, więc ostatnio słysze jak dwóch moze sześciolatków bawi sie pod naszym balkonem i jeden krzyczy do drugiego: Marek nie mam się gdzie wylać! ( chodzi o siku ;-))
Otworzyłam balkon i mówie do Niego: wylej się pod drzewkiem ale bądź toszke ciszej bo mi synka obudzisz :laugh2::laugh2::laugh2:

Mnie ta kobieta denerwuje dlatego, że krzyczy kilka razy dziennie i zawsze w taki sam sposób. Jakby puszczała z magnetofonu :-D. To jest jak hejnał z wieży mariackiej :-D:-D:-D.
:rofl2::-D

Przeczytałam w Dziecku, że objawem początków ząbkowania może być ciągnięcie się za ucho :-). Mój Karolek się ostatnio ciągnie, a 2 razy się podrapał w środku ucha do krwi :szok:.
Piotrek też się ciągnie za ucho, ale tylko za lewe :eek: Ciągnie, drapie się w środku do krwi :sick: Myślałam, że go może swędzi, że może go zawiało :szok:

Wszędzie tak samo, jak się w blokach mieszka....My na parterze, więc ostatnio słysze jak dwóch moze sześciolatków bawi sie pod naszym balkonem i jeden krzyczy do drugiego: Marek nie mam się gdzie wylać! ( chodzi o siku ;-))
Otworzyłam balkon i mówie do Niego: wylej się pod drzewkiem ale bądź toszke ciszej bo mi synka obudzisz :laugh2::laugh2::laugh2:
Dobre :-D:rofl2:

Moja ciągnie się okropnie podczas karmienia :eek: Aż jej zabieram tą rękę, bo to przecież musi ją boleć :eek:
Karol też przy karmieniu. I oczy trze przy karmieniu, albo łapie się za głowę :-D.

Piotrek też się ciągnie za ucho, ale tylko za lewe :eek: Ciągnie, drapie się w środku do krwi :sick: Myślałam, że go może swędzi, że może go zawiało :szok:

A mój Karolek głównie za prawe :-).

Karol też przy karmieniu. I oczy trze przy karmieniu, albo łapie się za głowę :-D.

A mój Karolek głównie za prawe :-).

Moja łapkami ciągle macha przy karmieniu, bije mnie, ciągnie siebie za ucho, mnie za bluzkę, uderza w butlę... :-D
Prawe ucho też jest na topie, ale pewnie dlatego, że tak ją trzymam.

P.S. czy u was w oknie odpowiedzi też od wczoraj są takie wielkie litery?

Moja córcia tez często ciągnie za ucho -lewe ale musze uważać, bo często przy karmieniu to tak mocno uszczypnie, że aż czasami krzyknę z bólu. Cyca też nie oszczędza.., skubie gdzie popadnie:confused2:

reklama
Mój Piotruś też ciska się przy jedzeniu, trze łapkami po buzi, drapie się, a czasami pręży się, a że jest długi to nie mogę go utrzymać:szok:.

Nasze dzieciaczki zachowują sie podobnie, czyli pewnie w ich wieku tak ma być, bo skoro wszystkie tak robią, ...............co wy na to?:-D

Do góry