reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam noworocznie:)
i wszystkiego dobrego dla Was w tym Nowym Roku:))

Dziewczyny odnośnie przedszkoli...to po naszych żłobkowych doświadczeniach stwierdzam, że baza to jest przedszkole blisko domu albo pracy , żeby nie trzeba było pół miasta objeżdżać. Wojtek chodzi teraz do żłobka 3 min od mojej pracy i dzięki Bogu.. bo jak bym go dała tam gdzie na początku planowałam to bym więcej czasu w aucie spędzała niż w domu.
A swoją drogą to już się boję tego kwietnia i zapisów do publicznych.. będzie niezły sajgon.

reklama
Kaskada a zapisy to nie ruszają od 1 marca:confused: przynajmniej tak mówiły mamy w tamtym roku jak chodziłam z N na rytmikę

hej

Roksi, a nie były to czasami relacje z Bydgoszczy:confused:, bo u nas w kolejce do przedszkola była i telewizja i radio:szok:
M stał od 3 w nocy i był 47:wściekła/y:, czyli załapalismy sie na listę rezerwową:no::baffled:,
ja do niego dołączyłam z termosem herbaty o 6-tej:tak:
no nic spróbujemy znowu w marcu, tym razem do publiczanego;-)

łomatko żeby dziecko sie dostało rodzice tyle muszą wycierieć co za czasy że nie ma przedszkoli tyle by rodzice spokojnie mogli posłać swoje pociechy i iśc do pracy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Roksi no chyba jeszcze wczesniej przełom lutego i marca, trzeba tego pilnować,bo w każdym mieście jest inaczej:baffled:

ja tez w połowie lutego ide juz wypytywac czy Maksa do Zuzi przedszkola do najmłodszej grupy przyjmą by mieć je w jednej placówce choć jeden rok
u nas na szczęscie nei tak daleko obie placówki do Maksa żłobka mam około 10 min na nogach a potem kolejne 10 do Zuzi w jednym ciągu
ja na razie mam do pracy na 9 30 więc je spokojnie zaprowadzam na razie dostawy mi nei wpisali bo ona na 7 jest ale wrazie co powinnam zdązyć o 6 odprowadzając i do pracy

agatulka przedszkoli moze i jest dużo i żłobków, ale pracodawcy są tacy jacy są i czasy też takie, że praktycznie każde dziecko musi już od żłobka być bez mamy... ;-/

hej:tak:
coś ostatni mało nas:baffled:

mało nas mało :))))

ale chyba każdy zabiegany z czymś jest
ja chodzę zakręcona bo do końca stycznia mam umowę i nie wiem czy mam szukac czegoć nowego czy mi przedłużą

Magda ja myslę jak by np tatusie dzieci np więcej zarabiali to by żłobki nei były az tak oblegane bo u mnei np gdyby mój więcj zarabiał wcale bym nei musiała pracować ale trza dopomóc mu bo z 1 wyplaty by nie dało sie wyżyć

ostatnio o mlekach pisałyście moje oba szybko z modyfikowanego zrezygnowały na rzecz zwykłego kakao czy samo mleko

agatulka a ja się cieszę, że pracuję. Chociaż kocham moję bąki strasznie to nie wytrzymałabym zajmując się tylko nimi i siedzeniem w domu. Byłam trochę na wychowawczym po urodzeniu jednego i drugiego i stwierdzam, że bycie " żoną przy mężu" to nie dla mnie.

reklama
Do góry