reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
hejka

ale u nas wieje:wściekła/y:, nie lubię takiej pogody:no:

mały usypia się z tatusiem, a zaraz zmykam do wyrka;-)

Roksi - niania, to znajoma z piaskownicy:-D, wcześniej opiekowała sie innym chłopcem, ale od września była wolna i jak szef mnie zapytał, czy wracam do pracy, czy ma szukac kogoś nowego, (bo znowu odeszła dziewczyna z mojego stanowiska- chyba z 5-ta po mnie:laugh2:), to pomyślałam właśnie o niej, a kiedy się zgodziła zająć Piotrusiem, to się nawet ucieszyłam, że poszło tak bez ceregieli i nie miałam czasu myśleć o tym że zostawiam małego z obcą osobą:tak:
i jestem z niej zadowolona, bo zostaje z małym jak jest chory, bez żadnego problemu, czemu się wszyscy dziwili:eek:,
zdaje mi relacje dokładne, co rolili, co jadł, a jak sie mijamy, to zostawia karteczki z informacjami (bo tatuś może nie powtórzyć mi wszystkiego:-D),uczy Piotrusia sprzątać posobie,wierszyki, piosenki,opowiada mu bajeczki, czyta,

czasami mnie wkurza swoimi mądrościami:sorry: typu że dzieci muszą spać z mamą, bo potrzebują jej bliskości:confused2:, albo cos na temat jedzenia, ale i tak robi po mojemu, bo się o wszystko pyta, jak ubrać, kiedy połozyć spać,

także jest dobrze, tfu tfu żeby nie zapeszyć;-)

Roksi, a malutka płacze?

Wstawać marcówki:-p co to za lenistwo:-p

juz wstałam a pokimałam nie zaprzeczam

hejka

ale u nas wieje:wściekła/y:, nie lubię takiej pogody:no:

mały usypia się z tatusiem, a zaraz zmykam do wyrka;-)

Roksi - niania, to znajoma z piaskownicy:-D, wcześniej opiekowała sie innym chłopcem, ale od września była wolna i jak szef mnie zapytał, czy wracam do pracy, czy ma szukac kogoś nowego, (bo znowu odeszła dziewczyna z mojego stanowiska- chyba z 5-ta po mnie:laugh2:), to pomyślałam właśnie o niej, a kiedy się zgodziła zająć Piotrusiem, to się nawet ucieszyłam, że poszło tak bez ceregieli i nie miałam czasu myśleć o tym że zostawiam małego z obcą osobą:tak:
i jestem z niej zadowolona, bo zostaje z małym jak jest chory, bez żadnego problemu, czemu się wszyscy dziwili:eek:,
zdaje mi relacje dokładne, co rolili, co jadł, a jak sie mijamy, to zostawia karteczki z informacjami (bo tatuś może nie powtórzyć mi wszystkiego:-D),uczy Piotrusia sprzątać posobie,wierszyki, piosenki,opowiada mu bajeczki, czyta,

czasami mnie wkurza swoimi mądrościami:sorry: typu że dzieci muszą spać z mamą, bo potrzebują jej bliskości:confused2:, albo cos na temat jedzenia, ale i tak robi po mojemu, bo się o wszystko pyta, jak ubrać, kiedy połozyć spać,

także jest dobrze, tfu tfu żeby nie zapeszyć;-)

Roksi, a malutka płacze?

Ewelina to ci sie prawie skarb a nie niania trafiła :))

ale mnie naszło na sprzątanie:szok: selekcje robię ostrą bo tylko niepotrzebne rzeczy chomikuje:confused2:

Ewelina jak to każda niania ma zawsze coś do powiedzenia ale super że jest taka skrupulatna i obowiązkowa:tak: a to jest starsza pani czy jakaś młoda dziewczyna:confused:

a Magda to gdzie uciekła o Sandi już nie wspomnę obija się z pisaniem w sumie to Madzikm też należy się reprymenda:-p Blu jest zwolniona ze względu na swój stan;-) opierdzioliłam idę dalej sprzątać:tak:

hej

a dziś na sprzątanie wzięło mojego M, a ja byłam u kosmetyczki:tak:

maluch spi,a ja idę wypic kawusię z mleczkiem, bo spacjalnie po mnie pognałam, a czarnej nie lubię:no:

Roksi to starsza pani;-)

ale dzis ładnie, tylko szkoda, że my w domku.

CO ROBICIE WIECZOREM?

reklama
HEJ
wczoraj Miśka miała zły dzień, ciągle tylko cyc i na ręce, tylko na spacerze spała godzinkę, w nocy też nie za bardzo chciała spać, normalnie godzina 3 a ta oczy jak 5 zł i " a giiiiiiiiiii, a grrrrrrrrr":cool2::-D normalnie wymiękłam, na szczęscie M wstał o 5.30 to się z nią bawił a ja kimnęłam jeszcze do 7:tak: Teraz cwaniara mała śpi w najlepsze, a ja?
Roksi, teraz jako moderator możesz legalnie opierdzielać:-D:cool:
Ewelina, fajna taka niania, dobrze, ze robi wg twoich zaleceń, bo najgorsze to takie co się panoszą swoimi mądrościami, kiedyś byłam świadkiem rozmowy mamy i niani w parku, niania taka "po 50- tce" mimo zakazów dawała dziecku lizaki ( 2 letniemu) bo "kiedyś się dawało i nic dzieciom nie było":szok: a matka się bała że spadnie z patyczka i się dziecko zadławi:tak:

Do góry