reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ja sobie obiecuję, że zrobię wszystko, aby przy drugim dziecku doprowadzić do takiej kondycji finansowej, aby móc posiedzieć w domu dłużej.

Ale plany planami, a rzeczywistość rzeczywistością :eek:
Kto wie jak będzie.
Z L4 w trakcie ciąży jednak pewnie skorzystam i spędzę więcej czasu z córcią.

Czy wasze dzieci też tak dzisiaj śpią?

reklama
Czy wasze dzieci też tak dzisiaj śpią?

Tak, Piotruś śpi dzisiaj już drugi raz ;-), pierwszy raz półtorej godziny, a teraz od 14.30 no i nie wiem jak długo.

A ja nawet nie wiem do kiedy mam macierzyński, nie liczyłam, bo i tak po jego skończeniu biorę zaległy urlop, potem ten na bieżąco, no i ............................na wychowawczy:-D.

A ja nawet nie wiem do kiedy mam macierzyński, nie liczyłam, bo i tak po jego skończeniu biorę zaległy urlop, potem ten na bieżąco, no i ............................na wychowawczy:-D.

A to tak można? Najpierw urlop wypoczynkowy a potem wychowawczy?
Bo coś słyszałam, że wychowawczy trzeba brać od razu po macierzyńskim inaczej przepada...ale zupełnie nie wiem czy to prawda :no:

A to tak można? Najpierw urlop wypoczynkowy a potem wychowawczy?
Bo coś słyszałam, że wychowawczy trzeba brać od razu po macierzyńskim inaczej przepada...ale zupełnie nie wiem czy to prawda :no:
Chyba można nawet wykorzystywać wychowawczy na raty.

A mój synio się przed chwilą przewrócił z brzucha na plecy :-). Ale straaasznie się umęczył :-D:-D.

Ja wracam do pracy od 13 sierpnia do 22. Potem kilka dni przerwy i od 27 znów do roboty... Też mi żal, że muszę synka zostawić :-(

A Piotrek dziś nie chce spać.. Obudził się o 8. Na chwilę się zdrzemnął na spacerku, usnął na chwilkę w łóżeczku i to wszystko, jak do tej pory... Teraz znów trze oczka, ale coś nie może usnąć..

reklama
U nas podobnie.. Piotrek strasznie chce siedzieć i co najlepsze nie oparty o mnie, tylko odsuwa się, podciąga na rękach i siedzi mi na kolanach wyprostowany jak struna :szok: A ja się boję, żeby mu nie zaszkodzić :rolleyes:

U nas to samo. Jak chcę córcię oprzeć o siebie to jest zaraz płacz. Mogłaby tak siedzieć cały dzień, tylko ciekawe co z jej kręgosłupem.

Co do spania to dziś Wiktoria spała bardzo ładnie. Nie to co przez ostatnie dni. Byliśy na spacerku i też spała - w jedną stronę:-D, z powrotem musiałam pchać wózek i ją nieść, bo niestety ale nie chce leżeć w wózku. Przecież nie będę jej sadzać w spacerówce:szok:

Do góry