reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam antywietrznie:-)

Zosię chrzciliśmy jak mała mc. Miała polarową kurteczkę i rożek kupiłam, malutka była jeszcze i zimno w kosciele okropne także przydał się rożek.

reklama
Roksi , ucałuj Natalkę od Piotrusia z okazji jej 4 mesięcznych urodzin:tak::-D
Natalka dziękuje i przesyła buziaczki:-)

byłyśmy dzisiaj pierwszy raz na spacerze spacerówką:-) jakoś tak dziwnie Natalka jest nisko chyba się przyzwyczaiłam że gondola była wysoko:happy2: ale tak ogólnie było ok stelarz wymyłam wyczściłam wygląda jak nowy:-)

kupiłyśmy dzisiaj sukienkę do chrztu, buciki i opaseczkę mała wygląda jak mini panna młoda:-D
byłam też zapłacic za chrzest ksiądz powiedział 70 zł;-)

Moja Laureńka jakoś ostatnio nie chce spać w dzień. Dzisiaj nie spała prawie wcale!!!:szok: (nie licząc usypiania podczas cycania :-D). Jak jest śpiąca też trze oczka i jest marudna. Dzisiaj po kąpieli na przewijaku jak ją ubierałam w piżamkę zaczęła strasznie krzyczeć. Normalnie to był wrzask jakby ją ktoś żywcem ze skóry obdzierał:sick::szok: nie wiedziałam co robić i dlaczego tak moje dziecko płacze. dałam jej cyca a ona cisza :zawstydzona/y: ale to nie był płacz z głodu :no:. Może to ta pogoda?:confused:

my chcemy lato. co najmniej 26 stopni!!!! a nie taką jesień jak teraz. buuuuuuuuuu!!!:wściekła/y::angry::growl::unibrow::realmad:

Moja Laureńka jakoś ostatnio nie chce spać w dzień. Dzisiaj nie spała prawie wcale!!!:szok:

u nas podobnie:tak::tak:nawet dzisiaj na spacerku nie usnela:no:a mielismy piekna pogode wiec troszke pojezdzilysmy:tak:;-)nasze dzidziuski juz coraz mniej beda spac:happy2:ah jak ten czas szybko leci;-)niedawno co sie urodzila a tu juz 4miesiace (prawie:-D)

ja zmykam dobranoc dziewczyny:-)

Mój Karol na szczęście śpi w dzień: dwa razy po 1,5 godziny i trzeci raz na spacerze 0,5 - 1h. Wiem że po 2 godzinach aktywności jest już senny, więc zanoszę go wtedy do sypialni i usypiam. Zwykle budzi się po ok. 40 min, wtedy daję mu smoczek i zasypia z powrotem. A jak smoczek nie zadziała, to go przytulam i usypiam od nowa :-). Nie wyobrażam sobie co by było gdyby nie spał w ogóle przez cały dzień.

Dzień dobry :-)

U nas podobnie :-D Do tego mąż często "zapomina", że Piotruś właśnie śpi i np. wrzuca do zlewu sztućce, tłucze się garczkami, kubkami, itp. a Piotrek się co chwilę zrywa..

U nas to samo...mąż ładuje naczynia do zmywarki i narobi przy tym takiego hałasu :-D

Co do spania to córce coś się ostatnio pomerdało. Nie dość, że zasypia po 20.00-20.30 (wcześniej spała już po 19.00) to jeszcze obudzi się na jedzenie koło 3 nad ranem a potem robi sobie już pogawędkę o 6 rano i nie chce spać :wściekła/y:
Mało tego...nie chce rano jeść. Udaje mi się ją przekonać do wypicia mleka dopiero koło 10.00.
Nie wiem o co biega :dull:

Pogoda dupna i tyle na jej temat. :angry:

Wczoraj mieliśmy z mężem wychodne...kawiarnia, lody, kino, spacer....jak za dawnych czasów :-) Mała została z babcią w domu.

Miłej niedzieli. Mój mąż od jutra znowu do pracy :sick:
Jak dobrze pójdzie za miesiąc weźmie jednak znowu urlop 2 lub 3-tygodniowy...jeśli mu dadzą of course :confused2:

ja nie mam takich problemow co do spania bo przyzwyczailam Tristana do spania w halasie tzn odkurzalam , zmywalam , mielilam mikserem i nic go nie rusza, ale zdarza sie ze jakies wrzaski moga go obudzic szybciej niz dziwieki codziennych czynnosci

agutek pogota dupna i tyle tez wiecej nic nie powiem , a ja na urlopie wiec wyobraz sobie jaka zla jestem

ewa jak imieniny u tesciowej?dalas rade ?

u nas rodzina poobrazana nikt sie do nas nie odzywa wiec niemamy problemow z imieninami , babacia i dziaidek mieszkaja blok obok a tylko raz widzieli w nusia swojego. smutne co

u nas rodzina poobrazana nikt sie do nas nie odzywa wiec niemamy problemow z imieninami , babacia i dziaidek mieszkaja blok obok a tylko raz widzieli w nusia swojego. smutne co

Witam mile Panie:-D

miloku ciekawe o co im chodzi:baffled:czy oni maja nadal jakies aluzje co do imienia Twojego synka:confused: moim zdaniem jest b ladne:tak:;-)...faktycznie przykre to co piszesz:-:)unsure:

Moje dziecko cały czas chce siedzieć. Troszkę młody ma kręgosłup i za długo to dla niej jeszcze niezdrowo. Chciałabym ją powstrzymać ale nie wiem jak :eek: Non stop się dźwiga do góry, a jak jej nie pozwalam to jest marudzenie.

miloku dziwni są ci ludzie w twojej rodzinie...o co w ogóle im chodzi? dlaczego tak się gniewają?

reklama
a u nas sie z kolei teraz zrobilo upalnie, po bardzo jesiennym czerwcu chyba wreszcie przyszedl czas na lato:-)
my z mala same, bo mezus poszedl na koncert Metalliki:-)
fajnie, cieszyl sie jak dziecko, az milo bylo patrzec:-)
mowi, ze nie myslal, ze kiedys mu sie uda na Metallike pojsc i to w dodatku na nowym Wembley - milo, jak sie bliskim spelniaja takie male marzenia:-)

Do góry