reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
rany pobudka o 6 :dry:
najpierw ze zmęczenia nie mogłam zasnąć, jak już przysnęłam to zadzwonił tata - o 23.30 rodzice mieli wylot do Tunezji, mój brat ich zabrał, a oni pierwszy raz lecieli i do tego oboje bardzo się boją, tata lęk wysokości, mama klaustrofobia, więc się zaczęłam stresować ich wylotem, a potem 0 4.30 obudził mnie koszmar, że ich samolot spadł (dodam, że samolot był w kształcie kaczki - co za idiotyzm :eek: :-D), złapałam tel. a tam sms z 02.41, że są na miejscu...no ale ja się zdenerwowałam i już zasnąć nie mogłam. W końcu jak już powoli przysypiałam to młoda o 6 w ryk, że ona chce iść do drugiego pokoju tam gdzie tata się szykuje do pracy i koniec spania :angry:

ło matko 90 zł za dres:szok: toś zaszalała;-)
po przecenie:baffled:,
Fredzik dla mnie to też za dużo, ale Piotrek dostał kasę od prababci już na imieniny, a że babcia praktyczna, to ucieszy się że tak pieniążki wydałam;-)

dzień dobry wszystkim:tak:

Agutek, ale miałas przeżycia, a tu jeszcze lot powrotny cię czeka:cool2:

Fredzik, podrzuc ruskie:-)

Sandi, nie dawaj smoka, ale ja chyba zrobiłabym jak ty:zawstydzona/y:, tez miękka jestem:sorry2:

Hello :-)

Rany, Coccodrillo przesadza z tymi cenami :szok:. A co do jakości - ostatnio trafiłam na taki ranking firm ubrankowych na innym forum i tam raczej mamy chwalą H&M, Next. Kappahl, Cubus i o dziwo Cherokee. Coccodrillo na szarym końcu :sorry2:. Może ze względu na szalone ceny :baffled:. Z resztą same poczytajcie:
Taki mały ranking dot. ubranek dziecięcych ;) - Zakupy - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Swoją drogą tam piszą, że w H&M teraz ruszyła wyprzedaż. Spodnie po 20, 30 zł, koszulki 10.

Witam:tak:
my pospałyśmy do 8;30;-)

ja chyba najbardziej lubię ubranka z wójcika i h&m :tak: 5-10-15 i reserved jak dla mnie gatunek kiepski:baffled: next nic nie mamy a w zara też wydaje mi się kiepski gatunek a cena:szok:

Agutku no to koszmary ale ta kaczka:-D może wspomnienie z dzieciństwa pamiętasz na wesołym miasteczku te samoloty w kształcie kaczek czy łabędzi:-D

Śmiejcie się ze mnie :-p:cool2:

A ja zaczynam powoli akcję szykowanie się do wyjazdu. Pierwsza pralka wstawiona, dwie jeszcze przynajmniej przede mną. Muszę zrobić sobie listę co spakować i potem zmieścić się z tym wszystkich w torbach :sorry2: Młoda codziennie odlicza ile dni zostało jeszcze do wyjazdu, podekscytowana jest i wszystkim opowiada, że pojedzie pociągiem w góry, w którym będzie spała i że pójdzie na basen i będzie miała ubrany strój z rybką i wszystkim go pokazuje :-D

ja kiedys duzo kupowałam w H&M, ale rzuciłam ich po tym, jak kupiłam Piotrkowi bluzkę z Zygzakiem za 49.90 i po ręcznym praniu odpadła prasowanka:baffled:, a ja wyrzuciłam paragon:wściekła/y:,
duzo kupuje w Kappahl, mam tam kartę stałego klienta i dostaje e-mailem kupony rabatowe na 20-25%, im więcej kupuje, tym więcej kuponów dostaje;-), kupujemy tam ciuszki dla całej trójki:tak:

Mi 5-10-15 średnio pasuje - uważam, że mają słabą jakość.
Jak byłam w ciąży kupiłam w Smyku jakieś śpiochy i też nie byłam ich fanką.
Reserved jak dla mnie nie jest bez wad, coś mi jakościowo wydaje się, że też nie powalają.
Coccodrillo do tej pory nam się sprawdzało. Ciuszki nosi długo, ale w tym roku z cenami pojechali już totalnie.
Cherokee w porównaniu z innymi firmami moim zdaniem wypada najlepiej, bo mają dobrą jakość a do tego dobre ceny i bardzo dużo ich ciuchów kupuję.
H&M - kilka razy byłam i nigdy nic nie kupiłam, bo ceny jak dla mnie dość spore były. Może w wyprzedażach jest fajnie, ja u siebie nie mam tego sklepu więc nie mam okazji skorzystać ;-)

Czy wasze dzieci też są wstydliwe w trakcie robienia kupy? :sorry2:
Moja od jakiegoś czasu każe nam wychodzić z pokoju, nie patrzeć. Musimy tłumaczyć, że wcale nie patrzymy i robimy coś innego i że ma się nie krępować :-D

reklama
A ja mam ze Smyka parę rzeczy i uważam, że są super. Zwłaszcza bluzy. Oczywiście z wyprzedaży ;-). Mieliśmy też sandałki i były fajne. Cherokee jest ok, tylko zawsze jest jeden regał ubrań dla chłopców i z 8 regałów dla dziewczynek Chciałam jakiś czas temu kupić młodemu spodnie (zwykłe długie dżinsy) i były dosłownie 3 sztuki dżinsów dla małych chłopców. W ogóle nie było żadnych długich spodni. W normalnym dużym Tesco. Strasznie mnie to wkurza.

Do góry