reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Blue, Ignaś wzrusza ramionami jak jest coś ekscytującego, np jak zobaczył na żywo królika, jak dostanie nową zabawkę, na razie nic nie robię, nic nie mówię, myślę że minie:tak: mój siostrzeniec jak miał 1,5 roku to przykładał zaciśnięte pięści do policzków, robił tak baaaarczo często, kiedyś o mały figiel nie spadł z huśtawki bo zamiast się trzymać, to trzymał policzki:szok: teraz ma 5 lat i wyrósł z tego trwało to dobre 2 lata, potem robił tak coraz rzadziej aż przestał. Wydaje mi się, że to sposób na wyrażenie emocji... nie wiem może Madzikm coś więcej powie:-)
w Bydgoszczy sowa to chyba najdroższa cukiernia, fakt,że niektóre wyroby mają lepsze niż gdziekolwiek indziej. ostatnio patrzyłam i kg tortu kosztuje 20-30 zł zależy jaki:-) cała rzecz tkwi chyba w ozdobach jeśli jest na zamówienie- literki itp

reklama
Soppana, mam nadzieję, że samo minie, ale martwię się, bo męża siostrzeńcy mieli takie tiki przez lata - starszy wywracał oczami i do tej pory mu się nieraz zdarzy (a ma 19 lat), a młodszy chrząkał całkiem do niedawna (14 lat).

Blue, skoro masz obawy poradź się fachowca:tak:, po co masz się zamartwiać;-), uważam że po to mamy ekspertów w róznych dziedzinach, żeby sobie pomóc korzystajac z ich wiedzy;-),
ale tez mysle ze Karolek to poprostu wrażliwy chłopiec, który musi wyrazić w jakis sposób swoje emocje:-)

Agutek, pewnie że to sporo kasy, ale raz do roku chyba mozemy sobie pozwolić na małe słodkie szaleństwo;-)

Blue, skoro masz obawy poradź się fachowca:tak:, po co masz się zamartwiać;-), uważam że po to mamy ekspertów w róznych dziedzinach, żeby sobie pomóc korzystajac z ich wiedzy;-),
ale tez mysle ze Karolek to poprostu wrażliwy chłopiec, który musi wyrazić w jakis sposób swoje emocje:-)
A kto jest fachowcem od takich rzeczy?

Witam:-)

ale ładne to torty z cukierni:tak: bo smak to już niekoniecznie powala, co?
fredzika Twój co miał w środku?

bluja bym narazie poobserwowała i nigdzie nie szła. Nie mam doświadczenia z takimi problemami:sorry2:
tak na chłopski rozum to wydaje mi się, że - tak jak piszą dziewczyny - skoro po emocjonującym dniu tak ma to pewnie nadmiar wrażeń musi odreagować.

agutekdla mnie 100zł to też dużo za torta;-)

Witam wieczorową porą :tak:

Mojej urodziny też się zbliżają i zaczynam rozglądać się za tortem. Ale kupię też w okolicach 50 zł. W ubiegłym roku taki się sprawdził.

Niania nasza opowiada jak to moja Madzia daje koncert na spacerze. Jedzie w wózku i śpiewa na całe gardło piosenki które zna. Podobno aż się ludzie zatrzymują z uśmiechem.

reklama
madzik, mój miał:
1. krem z masła i wanilii z wiśniami (własnej roboty)
2. galaretka (dżem) z czarnej porzeczki i agrestu
3. krem waniliowy z mleka ryżowego i kaszy mannej
4. krem na wierzchu z owoców zamrożonych z lata (czerwona i czarna porzeczka)
a pomiędzy biszkopt :tak:
na wierzchu masa plastyczna cukrowa
do mnie chyba te torty z cukierni nie przemawiają a tu miałam satysfakcję :-p a te cukierniane to ceny mają z kosmosu jak dla mnie :confused:

blue, myślę, że nie ma się co przejmować i nic na siłę
Ewela, dobrze, że już lepiej
roksi, kuruj się; mnie kaszel już drugi tydzień trzyma :no:

Do góry