reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Elahar, ja idę do dentysty w czwartek, bo rozbolał mnie robiony dwa tygodnie temu ząb:wściekła/y:, mam cykora, czy nie skończy się kanałowym leczeniem, a miała byc tylko mała plamka:szok::-(

Ja jestem po. Ubytek miałam spory po zdjęciu aparatu ale ani znieczulenie ani leczenie nie bolało wcale. Jedynie został ból po opróżnieniu portfela - 160 zł :no:
Jeszcze mam 4 do leczenia ale już niewielkie dziurki.

reklama
agutek: tylko karta ciąży wcale nie wyklucza tego, że podpita hołota jak piła tak pić będzie. Zdrowia dziecku nie zapewnie niestety. Na wizytę wytrzeźwieją. Dla 1000 zł na takie poświęcenie się zdobędą. Niestety ten przepis niczego nie zmieni. Zacznie się tylko kominowanie i tyle.
A tak na marginesie. Moja lekarka daje kartę ciązy dopiero po 12 tygodniu.

STO LAT dla dwulatków!!!

moja lekarka dawała kartę ciąży jak na usg było widoczne serduszko
nie wiem jak robi mój obecny lekarz

wróciłam z pilatesu porozciągana hehe :-D

jmma to groźne - półpasiec??co będziesz robić??

słyszałyście o durnym przepisie, żeby dostać becikowe trzeba mieć kartę ciąży co najmniej od 10 tygodnia ciąży:baffled:
jestem wychowawcą w świetlicy środowiskowej dla dzieci i młodzieży (dzisiaj dzieci od 5 - 18 lat;-)). W świetlicy jest siłownia, stoły do ping- ponga, komputery (z linuxem :szok:) itd...:-)
JMM, ty chyba zartujesz, że chcesz z taką choroba ruszać się na dwór:szok::szok:,co ci powiedział lekarz?
nie mówiłam że ide do pracy ale lekarka nawet nie wspomniała o "leżeniu w łóżku" :no: w sumie nie jest tak źle jak z moją mamą 3 lata temu. Piecze, szczypie troche boli ale jest ok :tak:
moim zdaniem to dość mądry przepis - ta cała podpita hołota nie będzie robić dzieci dla głupiego tysiąca, a jeśli już to przynajmniej będą musieli o to dziecko dbać i robić regularne badania i chodzić co 3-4 tygodnie na wizyty do ginekologa

a dla pozostałych matek to żaden problem, bo i tak chodzi się do lekarza na badania i usg, i tak ma się kartę ciąży, więc wg mnie to żaden dodatkowy problem
no to państwo jest w stanie zmusić do dbania o dzieckow czasie ciąży i co dalej??
poza tym nie wszystkich (i nie mówie tu tylko o hołocie) mimo wszystko stać na prywatną wizytę u gina:no:
a ja mam inne zdanie..owszem podpita hołota była tu uwzględniana w pierwszej kolejności, ale jednak zdecydowana więszość to porządne kobiety, które czasem orientują się, że są w ciąży później niż chciałaby ustawa, do tego czas oczekiwania na wizytę....
zgadzam się:tak:

Ja tez dzis rano bylam u stomatologa,w gornej dwojce zmienialam wypelnienie no i poszlo 95 zł,jeszcze zostal mi jeden pilny ząb i dwa mniej pilne ,no czyli 300zl:tak::szok:
Chyba jestem tu sama :-(no to ide spac:tak:dobranoc:-)

nie ,nie Agnes jeszcze jestem :-p;-) a powiedz mi gdzie chodzisz do dentysty ? zadowolona jestes? bo ja ostatnio bylam w Pl u dentystki na Tatrzanskim i szczerze to zadowolona w 100% nie jestem :no:

reklama
Ja chodze do dentysty na ulice Szumana 3 na Przylesiu .Bujak czy jakos tak ma na nazwisko ta stomatolog,jestem z niej bardzo zadowolona,jest dokladna i delikatna duzo moich kolezanek do niej chodzi.Z Julka tez do niej bede chodzila .Jak bedziesz chciala to Ci podam do niej telefon.

Do góry