reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

moim zdaniem to dość mądry przepis - ta cała podpita hołota nie będzie robić dzieci dla głupiego tysiąca, a jeśli już to przynajmniej będą musieli o to dziecko dbać i robić regularne badania i chodzić co 3-4 tygodnie na wizyty do ginekologa

a dla pozostałych matek to żaden problem, bo i tak chodzi się do lekarza na badania i usg, i tak ma się kartę ciąży, więc wg mnie to żaden dodatkowy problem

JMM gdzie idziesz do pracy? PÓŁPASIEC???

a ja mam inne zdanie..owszem podpita hołota była tu uwzględniana w pierwszej kolejności, ale jednak zdecydowana więszość to porządne kobiety, które czasem orientują się, że są w ciąży później niż chciałaby ustawa, do tego czas oczekiwania na wizytę....

Ostatnia edycja:
reklama
hmm...to już muszą być jakieś naprawdę ekstremalne wyjątki by się zorientować o ciąży po 10 tygodniu (toż to 2,5 miesiąca bez okresu)....nie twierdzę, że ich nie ma, ale naprawdę chyba aż tak często to się nie zdarza?

a oczekiwanie na wizytę? u prywatnego lekarza często z dnia na dzień można, więc dla chcącego nic trudnego ;-)

hmm...to już muszą być jakieś naprawdę ekstremalne wyjątki by się zorientować o ciąży po 10 tygodniu (toż to 2,5 miesiąca bez okresu)....nie twierdzę, że ich nie ma, ale naprawdę chyba aż tak często to się nie zdarza?

a oczekiwanie na wizytę? u prywatnego lekarza często z dnia na dzień można, więc dla chcącego nic trudnego ;-)

no mówię,że ja czekałam prawie 5 tyg. na wizytę do swojej pani dr, owszem mogłabym iść do pierwszego z brzegu, zapłacić mu tylko po to by dostac kartę i więcej się u niego nie pojawić:confused:
no i zaczyna się kombinowanie...

wierzę, że projekt miał słuszne założenia, ale utrudni życie co niektórym

głowka w porządku?;-)

pewnie jeszcze będą kolejne nowelizacje, które oczywiście znowu nie zadowolą wszystkich, no ale to normalne ;-)

idę zaraz poczytać książkę...ale najpierw coś do jedzenia zrobię, bo umieram z głodu :szok:
czytam "Zmierzch", czytała któraś?

madzikm Dzidzia to jest artystka aż mężowi przeczytałam:-D:-D:-D

przepis śmieszny trochę ale może kobiety zaczną się systematycznie badać a nie na początku ciąży:baffled: bo słyszałam że do 10tyg i systematycznie do końca ciąży:tak: dowodem mam byc karta ciązy:tak:

Cześć :-)

O tym przepisie słyszałam już wcześniej i interpretuję go tak jak Agutek :tak:. Ale fakt, że z terminami różnie bywa. Z drugiej strony, to ja bym chyba nie wytrzymała czekać do 11 czy 12 tc i poszłabym i tak do kogoś innego.

Sandi, a twoja koleżanka nie była zaniepokojona brakiem miesiączki?

dzień dobry;-)

ja o tym przepisie nie słyszałam:no:, pewnie jak kazdy ma swoje plusy i minusy:confused:, ale 10tydz, to może rzeczywiście za wcześnie:confused:, przy moich bardzo nieregularnych miesiączkach i braku dolegliwości ciązowych mogłabym niezauwazyć:-D:-D:-D

ale mam lenia dzisiaj:zawstydzona/y:

dzień dobry
Ja też od rana niewiele zrobiłam. Wypiłam mocną kawę i dalej mi się oczy zamykają.:baffled:

W dodatku idę dzisiaj do dentysty :no:

Elahar, ja idę do dentysty w czwartek, bo rozbolał mnie robiony dwa tygodnie temu ząb:wściekła/y:, mam cykora, czy nie skończy się kanałowym leczeniem, a miała byc tylko mała plamka:szok::-(

reklama
Sandi, a twoja koleżanka nie była zaniepokojona brakiem miesiączki?
wlasnie nie bo jej nieraz takjakby "zanikala" na jakis czas i miala strasznie nie regularnie ,wlasnie z tego powodu nie mogla zajsc w ciaze przez pare lat , wyjechala do uk i miesiaczka znow "zanikla" dlatego wcale jej sie nie dziwie ,ze nawet o ciazy nie pomyslala:no:

a wogole to witam marcoweczki :-)

Do góry