reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Dobry wieczór

Skoro rozmawiacie o wózkach to może doradzicie w kwestii takiej nazwyklejszej parasolki. Jeśli nas kurs euro całkiem nie dobije to jedziemy na ten kemping do Wloch a że chcielibyśmy troche okolicy pozwiedzac to musimy wziac wózek. Ten który mamy (niby laska) coneco jest sporawy a poza tym go nie lubię. Przydałby sie jakis rozkladany bo M pewnie do czerwca sie nie oduczy spac a noszenie go nie wchodzi w grę bo sie wykończymy. Mamy też nosidełko ze stelażem (ze 2 razy uzyte :baffled:) niby do 20kg ale nie wiem czy mu będzie wygodnie... A nie chcę też wydawac niewiadomo ile na kolejny wózek...

Agutek może Ty jakimś doradcą wózkowym zostań :-)

Wczoraj byliśmy na zabawie w Yamaha... w sumie 4 dzieci przyszło - 3 dziewczynki i M. On oczywiście za żadne skarby nei chcial sie przebrac , nawet kapelusz zrzucal. W ogóle go nie poznaję bo on tam jakiś wystrachany jest :dry:, nie chce sie udzielać w zabawach, muszę być na wyciągnięcie ręki... zaczynam się obawiać o przedszkole .... Wczoraj rozkręcil się dopiero jak zaserwowano słodycze :-), bo sobie bezkarnie wsuwal jakieś draże i chrupki :-D. Potem to nawet sie troche pobawil z dziecmi ale oczywiście musialam być w zasięgu. Jeszcze do końca lutego możemy chodzić bez zapisywania ale w marcu juz muszę podjąć decyzję i sama nie wiem. Chyba jednak go zapiszę bo może się w końcu przekona do zabaw w grupie. W sumie dziwne to bo on w domu nie jest potulny i potrafi się o swoje dopominac a tam taka cicha myszka. Z dziećmi też sie lubi bawić choc zwykle to jedno czy dwoje a nie taka grupa jak na Yamaha.

A tak przy okazji to ta zima mogłaby się już skończyc....

hej:tak:
zacznę od końca:-p
debiutantko, ja niezmiennie polecam chicco multiway CHICCO SPACERÓWKA MULTIWAY COMPLETE - MANHATTAN (552538238) - Aukcje internetowe Allegro

u nas sprawdził się dzisiaj nawet w mega śnieg przy nieodgarniętych chodnikach, my dalej w wózeczku jeździmy ale i chodzimy (jak mam czas:-p i ochotę na chodzenie w różne dziwne kierunki) jak idziemy na spacer we trójkę z m albo ja prowadzimy wózek a Szymek idzie ładnie za rączkę ale sama z nim - o dzięki :confused:

co do wózków, my pierwszy mieliśmy IMPLAST DRIVER 4XL - super i ze spacerówki można pseudo gondolę zrobić :tak: (sama wykombinowałam);-), a no i dla mnie skrętne koła to podstawa leciutki był.

a tak w ogóle to muszę się usprawiedliwić, rzadziej bywam bo sie zorganizować i odnaleźć nei mogę bo Szymek nie sypia już w dzień a ja padam na pysk tzw. :eek:, poza tym moje dziecko wchodzi w słynny etap buntu :crazy: i słowo "nie" wywołuje straszny efekt :baffled:, głownie dźwiękowy

Witam

Moja jeszcze na spacery często wyciąga sama wózek (bo stoi na dole na klatce schodowej) i każe się wozić. Lubi jazde. Niestety nie kupiliśmy sanek i ostatnio niania pchała wózek po śniegu :baffled:
Dzisiaj L mnie zaskoczyła. Wychodzimy na spacer a L bierze wózek (który też stoi na klatce schodowej)
i mówi: "mama ja tam (pokazując na siedzenie) a ty tu (w tym momencie pokazała mi jak mam pchać) i dajej dada!":-D:szok:
Debiutantko myślę że do czerpania satysfakcji z zabaw w grupie nasze maluszki muszą jeszcze dojrzeć:tak: Dwuletnie dzieci chyba jeszcze nie umieją sie bawić (tak naprawde) z innymi. Tylko by rozkazywały :-DNa razie mama najważniejsza bo rozumie i zna najlepiej a dzieci są fajne na chwile i tylko wtedy gdy nie zabierają zabawek ;-)

Debiutantko ja polecam nasz ORYGINALNY WÓZEK CHICCO -CT 05- od SS kolorPUZZLE (552028756) - Aukcje internetowe Allegro
jestem bardzo zadowolona:tak:
jeśli chodzi o nieśmiałość to nie masz co się martwić bo u nas na zajęciach są dzieci starsze od Natalii i tylko chcą z mamą za rączkę spacerować w kółku:szok: na krok nie chcą ich puścić:baffled: jeden chłopiec jak przyjdzie z mamą to prawie całe zajęcia na niej wisi jeśli są oboje to troszkę bardziej jest odważny;-)

Fredzik moja też się nieźle potrafi wkurzyć i pokazac pazurki szczególnie jak jej na coś nie pozwolę:baffled:

Agutek to juz zboczenie jeśli chodzi o wozki:-D:-p

roksi, brałam od uwagę tą spacerówkę ale wydawała mi się za mała na zimę a multiway ma większe koła i jest szerszy zdecydowanie, dokupiłam śpiworek chicco i ciepło nam , mam nadzieję :-p ale i ciasnawo; ten wasz taki na lato w sam raz chyba nie?

a mnie przy drugim ... marzy się x-lander czterokołowy :tak:

Fredzik a moja na wysokość się nie mieściła do ct 04 a (multiway następca ct04) ten kupiłam z myślą o wczasach więc musiał być taki szybki składany i przede wszystkim lekki;-) sprawdzil się na wakacjach w stu procentach:tak: jestem z niego zadowolona:tak: ale rzeczywiście jest dobry na wiosnę , lato i jesień (jeszcze bez zimowej kurtki) w sumie to nawet nie wiem czy moja córa będzie jeszcze chciała jeździć wózkiem:baffled: trochę smiesznie wygląda waka duża (wysoka) dziewczyna w spacerówce:-D

hej

debiutantkou nas na kreatywce jest teraz taki chłopiec co na pierwszych zajęciach od samego wejścia płakał, wisiał na mamie i nic nie interesowało go. Dopiero pod koniec zajęć przestał płakać i chwilę się zainteresował zabawą, ale tylko przy mamie. Na drugich zajęciach znowu płacz, ale już krótszy i pierwsze próby oderwania się na chwilę od mamy. Na trzecich zajęciach już nie płakał, więcej się bawił, nawet moją za włosy ciągnął :-D Dzieci różnie reagują, niektóre są onieśmielone, więc wydaje mi się, że właśnie ważne jest by im kontakt z dziećmi zapewniać, by przełamały barierę, takie adaptacyjne zajęcia przed pójściem do przedszkola. Moja to w gronie dzieci czuje się jak ryba w wodzie, w ogóle na nas nie zwraca uwagi...także typy są przeróżne, spróbujcie może jeszcze raz iść i poobserwować co i jak.

Co do wózków to jeśli to ma być parasolka na wakacje to musi być lekka. Nie przekonują mnie parasolki ważące 10kg, bo mój wózek na pomponowanych kołach ważył 11,5kg ;-) Poleciłabym Jane Energy - waga 5,6kg - ale niestety modelu tego już nie produkują a jej następczynia wydaje mi się, że ma małe kółka, ale nie wiem na pewno bo nie widziałam na żywo SONIC spacerówka firmy JANE 509,00! plus spiwór (548927848) - Aukcje internetowe Allegro, a używanego modelu też raczej bym nie polecała, bo nigdy nie wiesz na jaki model trafisz.

Z innych polecanych wózków to Maclaren, ale to wózek drogi, i na tym etapie to już się nie opłaca w taki wózek inwestować. Ale ma świetne opinie.

Jeśli to ma być tylko na te wakacje to zwróciłabym jedynie uwagę na to czy jest lekki i łatwo się składa i czy rozkłada się oparcie na leżąco, oraz wysokość budki, bo niektóre mają bardzo nisko i nie można ich rozłożyć bo dziecko uderza główką.

Aha i chyba istotna informacja to taka, że większość spacerówek - parasolek przeznaczona jest dla dzieci do 15kg. Wiem, że Maclaren ma do 25kg http://allegro.pl/item557689596_maclaren_techno_xt_folia_wkladki_wys0zl_w_wa.html (to jest moj typ dla drugiego dziecka, w Jane np. brakuje mi tej kieszonki w budce).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dzień dobry :)))

Fredzik mój tez ostatnio nadużywa słowa nieeeeeeeeeeeeeeeeeee
potrafi pokazywac pazurki mały łobuz
wiadomo ten etap musi minąc i będzie już tylko lepiej a mam porównanie bo mam o 3 lata starsza córcie więc to minieeee

Agutek hehe mam podobna spacerówkę jeszcze po córci i waży mneij niz 10 kilo dam radę wnieśc na 3 pietro wygodna ostatnio Zuza sobie nawet z tyły staje na usztywnieniu i tak do przedszkola idziemy chciałam kupić ten dostawiany na kólkach wygladające jak pól deskorolki ale widze ż enie ma poco bo sobie wymyśłilismy inn sposób i nei płacze że ja nóżki bolą a kosztowałą o sporą połowe mneij chyba z tako jest ato tez dobra firma w końcu 4 lata już mam tą spacerówke i jedyne co uległo lekkiemu zniszczeniu to tylko folia przeciwdeszczowa

Do góry