reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

elahar ale kłopot kurczę.....nie wiem jak tu teraz znależć w 2 tygodnie kogos, dobrego, zaufanego...po raz kolejny wygłaszam moją wdzięczność za babcie :rolleyes2:

reklama
Witam:tak:

elahar no to masz mało czasu:baffled: w dwa tygodnie znaleść kogoś zaufanego:baffled: trzymam kciuki:tak:
dzisiaj rano przeczytałam na interii że polka urodziła w londyńskim metrze i tak zaraz pomyślalam i miloku:-D ale laska miała 19 lat:-D

elahar ale kłopot kurczę.....nie wiem jak tu teraz znależć w 2 tygodnie kogos, dobrego, zaufanego...po raz kolejny wygłaszam moją wdzięczność za babcie :rolleyes2:

Na pewno nie będzie łatwo i bardzo żałuję, że nie mam właśnie takiej babci do pomocy. Madzi babcie niestety pracują :-(

Roksi rzeczywiście ciężko wymyć rurkę po soczku.

dzisiaj rano przeczytałam na interii że polka urodziła w londyńskim metrze i tak zaraz pomyślalam i miloku:-D ale laska miała 19 lat:-D
hehehe to było chyba w grudniu:-) ale też pomyślałam o Miloku:-D

Jeżeli chodzi o przedszkola to dziecko idzie w tym roku, w którym skończy 3 lata, ew. do niektórych niepublicznych przyjmują dzieci od 2,5 jak chodzi bez pampersa i umie samo jeść:-) Ignaś będzie chodził do żłobka do końca sierpnia 2010 czyli będzie miał 3,5 roku, moja znajoma od września zapisuje córkę do żłobka i będzie tam chodziła przez rok a potem do przedszkola a jest od Ignasia miesiąc starsza. Także Ewelina zapraszam na błonie:-D mógłby Piotruś razem z Ignasiem chodzić do grupy:-) mozna zostawiać na ile się chce, ja jak pracuje to wtedy jest do 17 a jak mam wolne i mi się chce wstać to też go zaprowadzam i odbieram po spaniu, ok 14, mam wtedy czas na zakupy i porządki w domu;-)
Elahar ja szukałam na niania.pl,

Soppana, dzięki za podpowiedź;-), muszę o tym pomysleć, bo do przedszkola pojdzie od września 2010, a mnie sie kończy wychowaczy w sierpniu i co przez ten miesiąc zrobię:confused:,
podaj proszę adres tego żłobka:tak:

Ewelina proszę bardzo:
Żłobek miejski nr 13
Marcina Kasprzaka 5
85-317 Bydgoszcz
52 373 13 64
chociaż bliżej ciebie to będzie na brzozowej "biedroneczka" chyba, poszukaj na necie, a żeby była szansa na wrzesień to już by trzeba się wciągać na listę:baffled:

Hej :-).

Ja dzisiaj zaszalałam u fryzjera - zrobiłam sobie fryzurkę i brwi. Dziewczyna miała wenę i ostrzygła mnie dość odważnie, ale ja tak lubię :tak:.

blue chodzicie już do Kangura?
Nie, dopiero od marca ma być ta nasza grupa, a w drugiej połowie lutego mają nas zaprosić na spotkanie zapisowe.

Elahar, moi znajomi mieli ostatnio taką sytuację, że niania się wycofała w ostatniej chwili (miała zacząć przychodzić od stycznia i zrezygnowała). Szukali przez niania.pl i znaleźli jakąś fajną opiekunkę w kilka dni dosłownie.

elahar, no to masz problem straszny :-(a nie brałas pod uwagę jakiegoś klubu maluszka (prywatny złobek), u nas to taniej kosztuje niż niania a warunki rewelacyjne są; może to jakieś wyjście jak nie uda się z nianią

roksi, możesz chyba jedynie wymianę rurki do TT kupić (nuby), są super i w zestawie jest specjalna szczoteczka do czyszczenia rurek :tak:

ewela, no to dobrze żeście z soppaną się info o żłobkach wymieniły:tak: zawsze łatwiej jak sprawdzony; jak rok temu chciałam Szymka do żłobka zapisać to byliśmy na 150 pozycji na liście REZERWOWEJ :szok: meksyk jakiś normalnie

miloku pewnie masażami się rozkoszuje ;-) oby nie długo ją męczyli

a moje dziecko drugi dzień z rzędu odmawia spania w dzień :baffled:, właśnie tapla się w naleśnikach, a myślałam, ze z chęcią zje i niby je ale cały jest w powidłach i owocach :crazy:

reklama
h
Elahar ja szukałam na niania.pl,

Hej :-).
Elahar, moi znajomi mieli ostatnio taką sytuację, że niania się wycofała w ostatniej chwili (miała zacząć przychodzić od stycznia i zrezygnowała). Szukali przez niania.pl i znaleźli jakąś fajną opiekunkę w kilka dni dosłownie.

Na niania.pl jeszcze nie zaglądałam. Dzięki wielkie :tak:

hej

ojej elahar wspolczuje:-( a wiesz cos dlaczego tak nagle zrezygnowala? i moze ona by kogos polecila:confused::-(
Powiedziała mi że musi znaleźć pracę z ubezpieczeniem bo ostatnio często chodzi do lekarzy i płaci a wyrejestrowali ja z UP. Ja raczej nie mogę chyba jej płacić tego ubezpieczenia bo to podobno strasznie drogo wychodzi. Dokładnie nie wiem. Wybieram sie jutro do ZUSu bo telefonicznie nieczego się nie dowiedziałam.

Do góry