reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Sandi te objawy co opisujesz u córci to infekcja wirusowa, coś podobnego do grypy żołądkowo - jelitowej. Niedawno czytałam że sporo ludzi teraz choruje i mnóstwo dzieci w Polsce i nie tylko w Polsce. Wczoraj mówiła mi też o tym lekarka bo moją też dopadł wirus ale trochę inny. Miała rozwolnienia i uczulenie na ciele ale bez gorączki i wymiotów. Trzeba pamiętać, żeby dziecko dużo piło i powstrzymać to rozwolnienie.
Szybkiego powrotu do zdrowia.

reklama
dzieki dziewczyny za mile slowa :tak:..a ile dziecko moze nie jesc? ona nie je kompletnie nic! nawet slodkiego nie chce :no: budzi sie pozno ,a juz o 19 wola mleczko i chce spac ,jak ostatnio mielismy problemy spaniowe tak teraz nawet nie zdarze zaniesc jej do pokoiku ,a ona "odplywa" mi juz na rekach :-(moja kochaniutka...a przez to nie jedzenie to juz nawet nie ma czym wymiotowac :no::-(sama "woda" sie leje...

Sandi, niejedzenie przez kilka dni, to jeszcze nie tragedia, najważniejsze, to picie, ale sama mówisz, że woła mleczko, więc nie jest źle, podawaj duzo herbatki, np, jagodową i może wdusisz jej marchwianke, to jest najlepsze, zdrówka

Sandi niestety przy biegunce mleka dziecko nie powinno pić, ono pogarsza jeszcze sprawę
najlepiej marchwianka, herbatka gorzka
jeść nie musi najważniejszy by piła
niech jej szybko przechodzi

Witam sie popołudniowo:-)
Witam:tak:
ja nie śpie od 8:30:-pmłoda budzi mnie jak najlepszy budzik:tak: przychodzi i krzyczy mama, mama, mama jak nie działa to mówi "mama pić chce":baffled: więc zwlekam się:tak:
dzisiaj znów trenujemy w rajtkach:-D zobaczymy jak pójdzie:sorry:
a mam pytanie. Masz może w domu dywany ??bo ja mam i tak sobie myślałam że jak młoda zrobi siusiu nawdet w rajstopki to większość pójdzie na dywan (że o kupce nie wspomne):sorry::crazy:
Sandi niestety przy biegunce mleka dziecko nie powinno pić, ono pogarsza jeszcze sprawę
najlepiej marchwianka, herbatka gorzka
jeść nie musi najważniejszy by piła
niech jej szybko przechodzi
a jeśli dziecko nie chce pić nic innego tylko mleko można np je rozcieńczyć z wodą?:confused:
zgadzam sie z dziewczynami - najważniejsze to to żeby piła. Mojej koleżanki synek miał ostatnio dokładnie to samo i niestety wylądowali w szpitalu 2 dni pod kroplówką z płynami ale obyło sie bez antybiotyku, tylko że Filipek nie chciał ani jeść ani pić:no:
Sandi zdrówka życzę dla malutkiej

Sandi nam lekarka też zabroniła pić mleko bo jeszcze bardziej pogarsza stan. Soków też nie wolno.
Ja swoją katowałam ryżem i marchewką. No i nam lekarka przepisała elektrolity i coś tam jeszcze na zatrzymanie biegunki (w tej chwili nie pamiętam).

Justine nasz dywan już niestety nie raz był "zmoczony" przez Madzię. Ale plam nie ma, bo od razu ścierałam z płynem. Na razie się nie przejmuję bo planuję za jakiś czas go po prostu wymienić (tzn. kiedy Madzia nie będzie siusiała w majtki :-D)

Sandi możesz podawać małej probiotyki, takie jak przy antybiotyku, to jej nie zaszkodzi, Piotrus przy biegunce dostawał niufiroksazyd, taka żółta zawiesina, chyba jest bez recepty

Elahar, mi trochę szkoda dywanu, bo dostałam na niego pieniądze od mamy i mamy go dopiero z rok,a troszkę kosztował:zawstydzona/y: i mały nie chodzi bez pampka, tylko go wysadzam od czasu do czasu:-p

Ja dzisiaj puściłam Karola bez pampka i oczywiście zsikał się w rajtki :-D. A kilka razy go pytałam, czy nie chce siku i mówił, że nie :-p. Szczerze mówiąc wydaje mi się, że jak dziecko nie odróżnia tego uczucia, że mu się chce, to takie chodzenie bez pieluchy nie pomoże :no:.

Dzisiaj synek podając mi książeczkę powiedział "sze, mamo". Słodkie :-D. A jak jedliśmy kolację, to gadał coś jak "fam sajak". Aha, chcesz sam serek? A on że nie :baffled:. Dopiero po chwili doszłam o co mu chodziło - Sam Strażak :-D:szok:. Oj, ciężko jest nieraz się dogadać :sorry::laugh2:.

reklama
Do góry