reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Wróciliśmy od lekarza...
Co do plamek to prawdopodobnie jakaś reakcja na coś z otoczenia, ale skoro samo znika dość szybko to nie należy się tym niepokoić. Zalecił nam tylko ewentualnie calcium w syropku :happy:

Gorzej z wagą....
przy 3 butlach dziennie, a reszta pierś mała przybrała w 2 tygodnie tylko 150g :-(
Co jest nie tak? Inne dzieci przy takiej ilości butli bardzo szybko przybierają na wadze, a moja maleńka nie :baffled:

Lekarz twierdzi, że jeszcze martwić się nie należy i być może mamy niejadka w domu, no ale...i tak się martwię.
Może to te moje cycuchy i w nocy ją głodzę? :sorry:

Jakoś mi się tak smutno zrobiło :-(

Ech, a do tego na nieodpowiednim wątku napisałam :sorry:

Agutek, Ja też tak mam, jak tylko mały nie je, to od razu podejrzenie, że coś jest nie tak:-(. Poszłam go zwazyć i czekam 2 tyg. żeby zobaczyć, czy przybiera, bo ostatnio też słabo je, a on jest tylko na piersi. Po wtępnej konsultacji tel. z lekarzem okazało się, że to przez te upały, brak apetytu.

W przyszłym tygodniu znowu stres, bo kolejne szczepienie, :-( , ostatnio mały bardzo źle zniósł to. Płakał :-:)-:)-(przez cały wieczór, tylko na rączkach u mnie było mu dobrze, więc nosiłam i płakałam prawie razem z nim.

W przyszłym tygodniu znowu stres, bo kolejne szczepienie, :-( , ostatnio mały bardzo źle zniósł to. Płakał :-:)-:)-(przez cały wieczór, tylko na rączkach u mnie było mu dobrze, więc nosiłam i płakałam prawie razem z nim.

Ewelina a jaką szczepionką szczepisz synka? Mój też ostatnio bardzo płakał a wręcz krzyczał po Infanrix IPV+Hib i nie wiem czy to nie jest nieprawidłowy objaw bo w ulotce było napisane, że nieprzerwany płacz powyż. 3 h to przeciwskazanie do tej szczepionki....

Ewelina a jaką szczepionką szczepisz synka? Mój też ostatnio bardzo płakał a wręcz krzyczał po Infanrix IPV+Hib i nie wiem czy to nie jest nieprawidłowy objaw bo w ulotce było napisane, że nieprzerwany płacz powyż. 3 h to przeciwskazanie do tej szczepionki....

To było drugie szczepienie przeciw WZW (szczepionka Euwax), DTP i HIB (Hiberix). Po samym szczepieniu było wszystko ok., dopiero wieczorem płakał, ale to nie były 3 h, krzyczał:szok: 0,5h a potem już płakał:-(, ale z przerwami, gdy był brany na rączki. O tym, że może płakać, marudzić, nie chcieć jesc uprzedzała mnie pani doktor,więc nie wzięłam tego jako zły objaw, tylko zwykłe następstwo po szczepieniu.

Gorzej z wagą....
przy 3 butlach dziennie, a reszta pierś mała przybrała w 2 tygodnie tylko 150g :-(
Co jest nie tak? Inne dzieci przy takiej ilości butli bardzo szybko przybierają na wadze, a moja maleńka nie :baffled:

Lekarz twierdzi, że jeszcze martwić się nie należy i być może mamy niejadka w domu, no ale...i tak się martwię.
Może to te moje cycuchy i w nocy ją głodzę? :sorry:

Jakoś mi się tak smutno zrobiło :-(
Agutek - moja siostra karmi tylko piersią, ma bardzo dużo pokarmu, mały wcina czasem co pół godziny tak, jakby nie jadł kilka godzin, ma apetyt, je, a na wadze przybiera bardzo słabo.. Pediatra zaleciła w związku z tym usg brzuszka i okazało się, że wszystko jest ok. Wobec tego pediatra stwierdziła, że maluszek jest drobnej budowy, bo jego tatuś jest szczuplutki, mama też nieduża ;-):happy: Może u Was też tak jest??

My szczepimy Pentaximem i już drugi raz jest zupełny spokój. Córci nic nie dolega.
U nas to samo :tak::-)

roksi - zazdroszczę :tak:

Roksi to ma zycie :-)

A ja dziś w nocy nie karmiałam Boryska piersią bo byłam po usuwania zęba (znieczulenie plus potem tabletki przeciwbólowe) i wiecie co jadł butle 120 ml równo co 3 godziny...żeby sie tylko nie przyzwyczaił. Bo piers wygodna jest w nocy bo ja śpie a Mały cyca sobie. :-) A z drugiej strony to czy on tyle w nocy jedzenia potrzebuje, jak pierś ciągnie z 10 minut tylko i zasypia słodko...:confused:

Roksi to ma zycie :-)

A ja dziś w nocy nie karmiałam Boryska piersią bo byłam po usuwania zęba (znieczulenie plus potem tabletki przeciwbólowe) i wiecie co jadł butle 120 ml równo co 3 godziny...żeby sie tylko nie przyzwyczaił. Bo piers wygodna jest w nocy bo ja śpie a Mały cyca sobie. :-) A z drugiej strony to czy on tyle w nocy jedzenia potrzebuje, jak pierś ciągnie z 10 minut tylko i zasypia słodko...:confused:
A jak często karmisz piersią w nocy?

reklama
Do góry