reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja mieszkam w scunthorpe, a teraz na urlopie w pl
sluchajcie dziewczyny wykoncz amnie zabki
tristan nie spi po nocach nie moze jesc goraczkuje , smoka wypluwa , ma rozwolnienie (6 kup dziennie ,a normalnie jest jedna)
ja jewtem ie przytomna
ale najgorsze ze tam mi sie synek meczy bidula

A dajesz mu coś przeciwgorączkowego? Np. ja mam Panadol w takim gęstym syropie, od razu też działa przeciwbólowo. Co prawda mój synuś jeszcze o ząbkach nie myśli, ale po szczepieniu mu dawałam ten syropek :tak:.

reklama
WItam Mamuśki

Muszę się Wam pochwalić :-). Jeden z fotografów w mojej miejscowości zorganizował konkurs fotograficzny gdzie należało wysyłać zdjecia dzieci no i posłałam :tak:. Konkurencja była żadna (10 zdjeć w sumie) bo chyba mało ludzio tym wiedziało ale udało nam się zająć pierwsze miejsce a nagrodą będzie godzinna nna sesja zdjęciowa dziecka oraz dziesięcio stronicowy album z wybranymi przez organizatora konkursu zdjęciami w formacie 30 x 22 cm :-).:-)

Gratulujemy:tak: Będziecie mieli śliczną pamiątkę. No i oczywiście czekamy na zdjęcia na zamkniętym. Możecie poprosić fotografa to może da wam zdjęcia też na płytce. My tak zrobiliśmy jak braliśmy fotografa na swoje wesele i teraz tego samego na Wiktorii chrzest. Kupiliśmy od niego część zdjęć, a wszystkie dał nam na płytce. No i możemy teraz sami sobie wywołać.

U Nas pada dziś deszcz więc siedzimy w domu. Córcia właśnie usnęła więc mam chwilę, nie wiem tylko jak długo, bo ostatnio w dzień bardzo krótko śpi.

Często u nas na forum czytam ze dzieci marcowe krótko śpią w dzień....U nas też tak było, wydawało mi się że Borysek robi sobie drzemki 15- 30 minut. Przeczytałam ze dziecko w tym wieku śpi znacznie dłuzej, i że tak troche to my powinnyśmy tym sterować. Spróbowłam tak jak pisało: Borysek sie obudził, a ja mu smoczek w dziobek i na boczek a ten dalej zasypiał i spał np. jeszcze godzine. I teraz spi dokładnei godzine po jedzeniu 1-2 a czemem 3 godziny nawet. TO DZIAŁA. Ale ja zawsze jak sie budził to wpadałam, zagadywałam go i rozbudzłam, bo myslałam ze to koniec spania, a on sie tylko przebudzał...Metoda godna polecenia. Utulić i uśpić dzidziusia który za szybko się obudził. :-)

Z tym dosypianiem, to masz rację Kamilas :-) Ja też po przebudzeniu próbuje uśpić maluszka dalej i często się udaje i wtedy zapada w taki głębszy sen i śpi na prawdę długo, nawet 2 godzinki :-);-):-D.

A co do zdjęć, to fajna sprawa. Ja też trzaskam zdjęcia małemu bez przerwy, a Pan w punkcie obsługi foto tylko się śmieje, bo dopytuje się o rabat z tytułu dużej ilości.
Debiutantko, gratulujemy ci ;-), a zdjęcie musiało być ładne skoro wygraliście, a konkurencja przecież była, bo jednak 10 innych, no nie :tak:

pozdrowionka

WItam Mamuśki

Muszę się Wam pochwalić :-). Jeden z fotografów w mojej miejscowości zorganizował konkurs fotograficzny gdzie należało wysyłać zdjecia dzieci no i posłałam :tak:. Konkurencja była żadna (10 zdjeć w sumie) bo chyba mało ludzio tym wiedziało ale udało nam się zająć pierwsze miejsce a nagrodą będzie godzinna nna sesja zdjęciowa dziecka oraz dziesięcio stronicowy album z wybranymi przez organizatora konkursu zdjęciami w formacie 30 x 22 cm :-). Dzwoniłam dzis do tego fotografa czy mogę się umówić jak M będzie już siedział bo teraz to traoche bez sensu no i nie ma problemu :-D. Tak że teraz będę niecierpliwie czekać aż Mateusz zacznie siedziec :-p. Taka mała rzecz a cieszy....:-)

Gratuluję.
Zdjęcia zrobione przez profesjonalistę to zawsze nie to samo co robione domowym aparatem ;-)

Agutek nie piszesz, co z plamkami Twojego maluszka, czy to znaczy że już jest dobrze:-D, mam nadzieję że tak jest.

Wydaje mi się, że pojawiają się już rzadziej, ale też i u nas dużo chłodniej.
Jutro idę z małą do lekarza na szczepienie i podpytam go co to może być.

Często u nas na forum czytam ze dzieci marcowe krótko śpią w dzień....U nas też tak było, wydawało mi się że Borysek robi sobie drzemki 15- 30 minut. Przeczytałam ze dziecko w tym wieku śpi znacznie dłuzej, i że tak troche to my powinnyśmy tym sterować. Spróbowłam tak jak pisało: Borysek sie obudził, a ja mu smoczek w dziobek i na boczek a ten dalej zasypiał i spał np. jeszcze godzine. I teraz spi dokładnei godzine po jedzeniu 1-2 a czemem 3 godziny nawet. TO DZIAŁA. Ale ja zawsze jak sie budził to wpadałam, zagadywałam go i rozbudzłam, bo myslałam ze to koniec spania, a on sie tylko przebudzał...Metoda godna polecenia. Utulić i uśpić dzidziusia który za szybko się obudził. :-)

U nas zaobserwowałam drzemki w okolicach godz. 11-13.
Jeśli dobrze pójdzie to śpi właśnie 2h, czasem dochodzi do 3-ech.
Ale ostatnimi dniami spała tylko pół godziny i był płacz...nie wiem czemu :no:

Dzięki za gratulacje z okazji tej sesji ;).
A tak a propos zdjeć to kolega mi wczoraj polecił na allegro albumy, które można sobie zamówić on line i podobno mają atrakcyjna cenę bo normalnie kosztuje ok. 70 zl (tak mi powiedzial z ma z tym troche do czynienia) a tam ceny zaczynają się od 4 zł (zależy od wielkości), nie ma cen minimalnych a chętnych tez nie ma więc za nieduze pieniądze można miec taki album. Zobaczcie sobie:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Malaga a jak tam Twój kubek na Dzień Ojca? Zamówiłaś go? Ja mam swój już do odbioru i musze się pon iego wybrać.

A dajesz mu coś przeciwgorączkowego? Np. ja mam Panadol w takim gęstym syropie, od razu też działa przeciwbólowo. Co prawda mój synuś jeszcze o ząbkach nie myśli, ale po szczepieniu mu dawałam ten syropek :tak:.

Zastanawiałam się właśnie co lepsze - syropek czy czopek?
Ja mam czopki, ale nie musiałam jeszcze aplikować. Chyba są troszkę skuteczniejsze co?
Natomiast syrop łatwiejszy pewnie w użyciu?

Co wy macie?

blueberry pozwolę sobie jeszcze na odrobinę prywaty :sorry2:
dostałaś już tę nagrodę z konkursu?

Ja mam czopki, ale nie musiałam jeszcze aplikować. Chyba są troszkę skuteczniejsze co?
Ja mam też czopki, ale nie odważyłam się ich użyć :-).

blueberry pozwolę sobie jeszcze na odrobinę prywaty :sorry2:
dostałaś już tę nagrodę z konkursu?
Właśnie miałam też Cię o to pytać. Nie dostałam jeszcze :no:.

reklama
Malaga a jak tam Twój kubek na Dzień Ojca? Zamówiłaś go? Ja mam swój już do odbioru i musze się pon iego wybrać.
Zamówiony i odebrany już dawno ;-):-)

Natomiast syrop łatwiejszy pewnie w użyciu?

Co wy macie?
Ja mam czopki i uważam, że są łatwiejsze w użyciu ;-) Nawet pielęgniarka w przychodni nam doradzała czopki, bo dziecko gorączkujące, marudzące nie zawsze będzie chciało połknąć kropelki :tak:
Jeszcze nie używałam, ale jeśli będzie trzeba...

Do góry