reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Moje dziecko nie garnie się do siadania, ale spoko na to ma jeszcze bardzo dużo czasu, kręgosłup na to jeszcze za delikatny jest :happy: Nawet jak ją czasem biorę na kolana to mam wyrzuty, że trzymam ją w niewłaściwej pozycji :zawstydzona/y:

chodzi o kupkę. Już trzeci dzień mija i nic, nie wiem jak długo czekać z wizytą u pediatry?
Ewelina - u nas podobnie :no: Znowu małego "przytkało" i trzeci dzień bez kupki mija.. Wczoraj miał taki atak płaczu, że nie mogliśmy go uspokoić, dałam mu czopka i nic!! Dziś znowu atak płaczu, zaryzykowałam, dałam czopka - i dalej nic :szok: Jeśli nie zrobi kupki to nie wiem, czy jutro się nie wybiorę do pediatry :rolleyes:

jak noszę ją na ręku tyłem do siebie, to odchyla się do przodu i siedzi.
Piotrek już od dłuższego czasu tak robi :tak: Unosi już też główkę, kiedy podnoszę go za rączki do siedzenia :happy: Nie robię tego za często (choć on to uwielbia), bo kręgosłup jeszcze jest za słaby na takie akrobacje - tak mi się przynajmniej wydaje..

Co do zabawek to Piotruś też już od jakiegoś czasu wpatruje się w zabawkę i łapie do rączki po czym ładuje do buzi :happy: Moje ręce też łapie i ładuje do buzi ;-):-) Swoje niestety też.. Łapie też ubranko i próbuje pociągnąć do buzi.. Zastanawiałam się, czy przypadkiem go dziąsła nie swędzą, ale nie zauważyłam żadnych oznak wyżynania się ząbków :no: Także to chyba nie to :confused:

No i strasznie chce się na brzuszek przewrócić, ale nie wie, co zrobić z rączką :-D

Hejka

Witam Cie Ewelinko...ja tez jestem z Bydgoszczy:-D:tak:

Miloku a gdzie Ty mieszkasz:confused:?? Pytalam wczesniej ale widocznie nie odczytalas:-)

moja malutka tez juz chce siedziec najchetniej to ciagle by siedziala,jak ja klade to tez jest przerazliwy placz:szok::sad: ale wiem, ze czesto siadac nie moze...

POZDRAWIAM

dzień dobry!

miłego dnia wszystkim...ja zmykam na śniadanko, a potem pewnie będziemy spacerować i relaksować się ( o ile się da przy małym dziecku ;-))...

WItam Mamuśki

Muszę się Wam pochwalić :-). Jeden z fotografów w mojej miejscowości zorganizował konkurs fotograficzny gdzie należało wysyłać zdjecia dzieci no i posłałam :tak:. Konkurencja była żadna (10 zdjeć w sumie) bo chyba mało ludzio tym wiedziało ale udało nam się zająć pierwsze miejsce a nagrodą będzie godzinna nna sesja zdjęciowa dziecka oraz dziesięcio stronicowy album z wybranymi przez organizatora konkursu zdjęciami w formacie 30 x 22 cm :-). Dzwoniłam dzis do tego fotografa czy mogę się umówić jak M będzie już siedział bo teraz to traoche bez sensu no i nie ma problemu :-D. Tak że teraz będę niecierpliwie czekać aż Mateusz zacznie siedziec :-p. Taka mała rzecz a cieszy....:-)

Witam Was dziewczyny:-)

Aga22 fajnie, że mieszkasz blisko;-), może spotkamy się kiedyś na spacerze, ja mieszkam niedaleko Biziela (tam też rodziłam),

Co u ciebie Malaga, jak sytuacja, u mnie już wszystko ok., Piotruś wreszcie zrobił kupkę:tak:,

Agutek nie piszesz, co z plamkami Twojego maluszka, czy to znaczy że już jest dobrze:-D, mam nadzieję że tak jest.

Buziaczki dla Wszystkich, miłego dnia,

Lecę bo mój zajączek już popłakuje, spał całe 20 min.

WItam Mamuśki

Konkurencja była żadna (10 zdjeć w sumie) bo chyba mało ludzio tym wiedziało ale udało nam się zająć pierwsze miejsce a nagrodą będzie godzinna nna sesja zdjęciowa dziecka oraz dziesięcio stronicowy album z wybranymi przez organizatora konkursu zdjęciami w formacie 30 x 22 cm :-).
Gratulacje :-):-):-). Fajna nagroda, będzie miał synek super pamiątkę :tak:.

Hejka

Witam Cie Ewelinko...ja tez jestem z Bydgoszczy:-D:tak:

Miloku a gdzie Ty mieszkasz:confused:?? Pytalam wczesniej ale widocznie nie odczytalas:-)

moja malutka tez juz chce siedziec najchetniej to ciagle by siedziala,jak ja klade to tez jest przerazliwy placz:szok::sad: ale wiem, ze czesto siadac nie moze...

POZDRAWIAM
ja mieszkam w scunthorpe, a teraz na urlopie w pl
sluchajcie dziewczyny wykoncz amnie zabki
tristan nie spi po nocach nie moze jesc goraczkuje , smoka wypluwa , ma rozwolnienie (6 kup dziennie ,a normalnie jest jedna)
ja jewtem ie przytomna
ale najgorsze ze tam mi sie synek meczy bidula

reklama
WItam Mamuśki

Muszę się Wam pochwalić :-). Jeden z fotografów w mojej miejscowości zorganizował konkurs fotograficzny gdzie należało wysyłać zdjecia dzieci no i posłałam :tak:. Konkurencja była żadna (10 zdjeć w sumie) bo chyba mało ludzio tym wiedziało ale udało nam się zająć pierwsze miejsce ....:-)

gratulacje, Mati bedzie miał super pamiątkę:-):-):-)

Do góry