reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Hejka :-)

Sprzatacie ?

Moje dziecko właśnie porozsypywało mi drobniutkie gwiazdki, które mam na ścianę, jest ich kilkadziesiąt, nie mam sił :angry:

Fredzik u mnie mycie podłóg na kolanach to norma, musze mieć czyste, a tylko w ten sposób jestem pewna , że będzie. Myję dwa razy,raz bardziej na mokro a drugi raz na sucho.

Idę dalej sprzatać...syzyfowa praca

Ja wiem czy co chwilę...? Na ogół nie mamy takiego brudu na podłodze, żeby szmata była czarna po przetarciu pokoju ;-).

a to spoko :-)
myślałam, że właśnie co chwilkę trzeba płukać, odsączać itp. ;-)

jezu podziwiam was, mycie podłóg na kolanach...
toż to ja bym nic innego w życiu nie robiła tylko prała, prasowała, odkurzała, myła podłogi, gotowała...a kiedy odpoczynek, przyjemność itp.?
nie...życie jest zdecydowanie za krótkie :-p

madzikm i myjesz na kolanach podłogę w całym domu?
ja nie mam dywanów tylko parkiet i kafle, jakbym miała wszystko myć na kolanach to bym kociokwiku dostała :szok: tylko mopem jadę i nawet się nie wgłębiam w to jak bardzo on to czyści czy raczej jak słabo :-D
wiem ,ze pytanie do madzika ;-)ale pozwole sobie na nie odpowiedziec tez :rofl2:
tak myje podloge w calym domu na kolanach :tak: tu to jeszcze pol biedy ,bo w Pl mam tez cale mieszkanie w panelach :tak:i tez tylko na kolanach :tak:mopa posiadam ,ale jakos wydaje mi sie ,ze mop to tylko rozmazuje ,a nie czysci dokladnie :rofl2:

wracałam z pracy idzie kobieta z wózkiem, mutsy na marginesie
na przedzie wózka przy koszu na zakupy miała przyczepione coś co przypominało rejestrację samochodową a na tym napis Maks i flaga Polski...ludzie mają pomysły :szok:
ja też widziałam już kilka takich wózków, przeważnie mutsy albo x-lander i dla mnie to wygląda idiotycznie, ale jak ludzie nie mają co z kasą zrobić to niech zakładają. moi znajomi na drzwiach do pokoju córy mają taką tabliczkę z napisem UL. WERONIKI żywcem jakby z jakiego muru zdjęta, podobno 50 zł kosztuje:szok:

jezu podziwiam was, mycie podłóg na kolanach...
toż to ja bym nic innego w życiu nie robiła tylko prała, prasowała, odkurzała, myła podłogi, gotowała...a kiedy odpoczynek, przyjemność itp.?
nie...życie jest zdecydowanie za krótkie :-p

popieram :tak: nie można być perfekcyjnym w każdym calu, ja tam wole pobawić się z Ignasiem a sterta do prasowania niech sobie rośnie:-D
u nas porządki przed świętami są po prostu ciut dokładniejsze niż zwykle, np odkurzam za kanapą:rofl2: myje okna, zmieniam firanki itp. Jak obydwoje pracujemy to zwykle jest w domu bajzel:zawstydzona/y:

u nas porządki przed świętami są po prostu ciut dokładniejsze niż zwykle, np odkurzam za kanapą:rofl2: myje okna, zmieniam firanki itp. Jak obydwoje pracujemy to zwykle jest w domu bajzel:zawstydzona/y:

u nas tak samo...
w tygodniu prawie nie sprzątam, bo po pracy jestem zmęczona i uważam, że należy mi się odpoczynek, także tylko jakieś tam mniejsze sprawy robię, jak się dużo piachu naniesie to odkurzam, wstawi się zmywarkę, czasem pranie itd.
za to w soboty zawsze odkurzam, myje podłogi, piorę itp. czasem w niedzielę :-praz na jakiś czas biorę się za sprzątnięcie za narożnikiem, itp.
przed świętami trochę dokładniej sprzątanie, ale nie zawsze myję okna, bo nie chce mi się ich myć dlatego, że wszyscy myją :-D
ogólnie mam jakieś luzackie podejście do tego typu spraw, ale bałaganu nie lubię ;-)
jakoś tak sterylnych warunków w domu nie mam i nawet nie byłabym w stanie ich utrzymać, a jednocześnie uznaję, że życie za szybko ucieka bym spędziła je na sprzątaniu :-D

zawsze powtarzam, że wybuduję domek wtedy kiedy będzie mnie stać na zatrudnienie pani do sprzątania i mycia okien, jak nie to się nie buduję, pierdzielę :-p:-D:-D:-D

no i rzuciłyście mnie na kolana:szok: umyłam podłogi, tak po magdzikowemu:-D:-D:-D,
uff, jak dobrze, że tych podłóg nie mam za dużo:tak:,
a z okien mam umyte kuchenne, bo są z któtkimi firanami i widziałam, że są brudne:crazy: innych nie widzę i sobie poczekają za myciem;-)

oglądacie gotowe na wszystko?

a i ponawiam pytanie, co jecie w święta:confused:, proszę o pomysły, u nas brat zaoferował się do przygotowywania posiłków, a my mamy mu dostarczyc pomysły:tak:, nie chciałabym żeby się nudził przy prostych kotletach:-p:-D:-p

reklama
hej Babeczki uśmiałam się:-D

agutekwierna zasadom o krótkim życiu:-D

ja się Wam dziewczyny w ogóle nie dziwię bo gdybym pracowałam 8 h dziennie to nie wiem jakby dom wyglądał....:confused:

podłogi na kolanach najczęściej myje mąż:-pja rzadziej:zawstydzona/y:
jak przejadę mopem to owszem przejaśni się, ale w mojej głowie czysto nie jest:-D a dodam, że mamy jakieś 80m2 do czyszczenia;-)

bluemam takiego mopa i właśńie denerwuje mnie, że trzeba płukać jak zwykłą szmatę:confused:
bardzo często piorę tą nakładkę.

ewelinaa chodzi Ci o pomysły na obiad? czy na kolację Wigilijną?

wiecie co...miałam dziś zwrócić uwagę ekspedientce, że w salcesonie była napisz salceson wiepszowy, normalnie tak mnie to raziło , że szok:-pale się powstrzymałam bo by cała wieś gadała:baffled:

W temacie sprzątania jeszcze to w tygodniu odkurzam, myję podłogi tam gdzie trzeba a w sobotę wszystko na glanc:tak:pranie w tygodniu, prasowanie też

Do góry