reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
o rany aleście naskrobały dzisiaj :szok:
roksi, a dałaś bułkę tartą na ciasto kruche? Jesli nie to mogła ci tam wsiąknąć pianka :baffled:
Agutek, obserwuj Tolę bo może być tak jak blue pisze, wysoka gorączka bez innych objawów to może być zapalenie ucha
Aiwyls, a testy jakie? Nie licz za bardzo na nie, Szymkowi nawet Ig całkowite wyszło jakby alergii na nic nie miał, to prawda niestety że nie za bardzo jest sens je robić przed 4 rokiem życia :baffled:
a jeśli chodzi o roztocza to pranie parą chyba powinno coś dać, ja nawet ostatnio dywan "naparowałam" :-)

a co do wnętrz, to zdecydowanie wolę te bardziej nowoczesne ale nie szkło w aluminiowych profilach, nie lubię też zimnych kolorów i surowych wnętrz ale uważam, że mieszkanko mamy dość nowocześnie urządzone i w ciepłych kolorach i na pewno jest przytulne :-)

soppana, a moze chcieli was do posprzątania zmobilizować? :-p

Zdrówka dla chorowitków!

A my dzisiaj mieliśmy szalony dzień, rano poszliśmy na plac zabaw - tuż obok domu zbudowali największy plac zabaw w W-wie. W szoku byłam a moje dziecko myślałam, że tam zamieszka :-D no ale w końcu się zmęczył i udało sie wrócić do domku, ufff. Szybkie spanko (teraz śpi ok 1 - 1,5 godz. - dłużej mu nie pozwalam) , obiadek i popędziliśmy na wigilię do "przedszkola". Było fantastycznie :-) No i o 21 dziecię padło:tak:

Fredzik nie dałam bułki tartej:no: pewnie dla tego:baffled: człowiek uczy sie na błędach;-) poprawię się:-)

mam pytanie nie orientujecie się ile kosztuje tapicerowanie krzeseł:confused: mam 4 siedzisko + oparcie chciałam wymienić:tak:

No ja juz w domku.Bylam dzis na pazurkach ,3 godziny siedzialam ,ale sie oplacalo bo efekt super jestem bardzo zadowolona.Ewelina ja mam zele ,nic mi sie z nimi nie dzieje ,raz w miesiacu je dopelniam,a robie w nich wszystko.Wiec spokojnie swieta ogarne hi,hi;-)Madzik stol i krzesla super,Ty pewnie mieszkasz w domu ,ze masz tyle miejsca na taki duzy stol?A i cena dobra ,fajny zestaw stol i komoda.Dzis wieczorem bylam z kolezankami na piwku bylo bardzo sympatycznie.Fajne sa takie babskie wypady od czasu do czasu.Widze ,ze nam sie dzieciaczki pochorowaly :-(zdrowka zycze i dobranoc:-)

teściowanie napalałabym się tak an skórę z tych powodów co agutek pisze, po za tym ona też pęka, nie tak szybko i gwałtowanie ale też, znajomej po 5 latach siedzisko poszło, poza tym jest wrażliwa na zmiany temp, na światło, trzeba natłuszczać.
.
aa i tu sie nie zgadzam :no::rofl2: babcia moja ma tez skore w salonie napewno juz z 10lat:tak: i wszystko jest wporzadku ,i z utrzymaniem czystosci itp. problemow nie ma :happy:

a wogole to sie witam ;-)

bylam wczoraj z niunka na spotkaniu z Mikolajem -pierw chciala isc ,ale jak przyszlo co do czego to sie bala :rofl2:i ma zdjecie z grymasna minka :-D

zab mnie pobolewa :baffled::dry:

czesc
znowu kiedy mogłyśmy pospać - mąż do pracy raniutko szedł - to oczywiście i tym razem młoda chciała wstać przed 6 :baffled:

dzisiaj spała z nami, bo godzinę po tym jak zasnęła poszłam ją sprawdzić i już znowu cała gorąca strasznie...wolałam mieć ją przy sobie niż że zasnęłabym a np. jej by w tym czasie mocno temperatura skoczyła :baffled: podaliśmy jeszcze nurofen i nie wierzyłam, że pomoże bo wcisnęłam jej tylko 4ml, a i to z oporem...zastanawiałam się już nad czopkiem kiedy zobaczyłam, że robi się chłodniejsza i wytrzymała do rana...aha, jeszcze po 21 się nam rozbudziła i szalała :-D ale dziś rano znowu czopka jej dałam, bo znowu gorąca była...nawet jej nie mierzę temperatury, bo ona ucieka, krzyczy, płacze, a na sam dotyk czuć, że temperatura wysoka..

Agutku, a gardło ma Tola czyste? Bo u nas ostatnio też była tylko gorączka, a lekarka zdiagnozowała zapalenie gardła i ucha.

lekarz powiedział, że robi się lekko zaczerwienione
w ogóle wczorajsza wizyta znowu dała mi do myślenia czy nie zmienić pediatry :baffled:
gdybym nie zadawała pytań nic by mi nie powiedział co jej dolega :no:
ale jak nie on to pozostaje mi jeżdżenie do przychodni np. na drugi koniec miasta, a tę mam pod samym blokiem więc mam zagwozdkę :baffled:

A my dzisiaj mieliśmy szalony dzień, rano poszliśmy na plac zabaw - tuż obok domu zbudowali największy plac zabaw w W-wie. W szoku byłam a moje dziecko myślałam, że tam zamieszka :-D no ale w końcu się zmęczył i udało sie wrócić do domku, ufff. Szybkie spanko (teraz śpi ok 1 - 1,5 godz. - dłużej mu nie pozwalam) , obiadek i popędziliśmy na wigilię do "przedszkola". Było fantastycznie :-) No i o 21 dziecię padło:tak:

ale fajnie wam z tym placem zabaw!
Fredzik 16-go będę w Wawie znowu ;-) tyle, że będziemy mieli cały dzień bardzo zajęty...szkoda, bo może tym razem udałoby mi się Szymka zobaczyć hihi ;-) Ale będziemy w biegu bleee :baffled:

Witam:-)
moja córcia przyszła do nas w nocy:baffled: i oczywiście się nkie wyspałam:baffled:

Agutku
jak Natalcia ząbkowała i szły jej np po 3 ząbki to gorączkowała bardzo:baffled: rak temu w święta miała 38 stopni bo szły dwie górne jedynki i dwójka:baffled: jak zadzwoniłam po lekarza to powiedział że to osłabienie związane z ząbkowaniem:-( gardło też miała zaczerwienione:baffled:

Sandi Ty nocny marku:szok:

pytałam lekarza czy to może być od ząbkowania - wychodzi jej jedna i druga czwórka - ale powiedział, że to za wysoka temperatura na samo ząbkowanie...

no nic zobaczymy jak to będzie, liczę, że jutro będzie po chorobie - jeśli faktycznie tylko gorączka będzie a nie nic więcej...ona zawsze jak choruje to na weekend :baffled:

reklama
witam,

straszne te choróbska:no:
Agutek współczuje Toli:-(zdrówka życzymy:tak:
na szczęscie Piotrek ma tylko katar:dry:, jest troche marudny i płaczliwy, mam nadzieję że przez weekend się wysmarczymy:baffled:

Agnes fajny babski wypad;-)

Sandi wyspałaś się:confused:

Do góry