reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ewelinao jej, zdrówka dla Piotrusia! biedak się ochoruje, ciekawe czemu, skoro spacery codziennie, z dziecmi się nie styka...
ja lubię prezenty z jajem, dziadek do orzechów i orzechy - bomba:-)

no właśnie, chyba za bardzo o niego dbam:baffled::tak::-D, do żłobka nie chodzi, ale kontakt z dziecmi ma, tylko taki na dworze:confused:, na szczęście to tylko katarek, pójdziemy do lekarza, to cos poradzi, idzie weekend i nie chciałabym zostac bez pomocy:-p

a wracajac do prezentów, to sobie wymysliłam, że zapakuje orzeszki włoskie i laskowe z dziadkiem do koszyczka, żeby to jakoś wyglądało,

Ostatnia edycja:
reklama
A ja lubię nowoczesny styl, szczególnie w kuchni. Nowoczesne wnętrza też mogą być ciepłe przecież :confused:. Retro też lubię, zwłaszcza w połączeniu z nowoczesnością :-).

Co do tego odczulania - jakbym nie miała dziecka to pewnie by to nie było dla mnie uciążliwe. Teraz mi szkoda czasu trochę, szczególnie że mam daleko z pracy do domu, a Luxmed mam w rejonie pracy i mąż musiałby ze mną tam kiblować. Poza tym nie ma gwarancji, że to pomoże. Ja już przechodziłam odczulanie w dzieciństwie (przeciw pyłkom, teraz miałoby być przeciw roztoczom) i nie do końca mnie wyleczyło :no:.

roksi, ale Natalka poszalała:szok::-D:szok:, mój niestety dziś nie pospał, bo pies sąsiadów strasznie ujadał na klatce:angry::angry::angry:

byliśmy u lekarza, to tylko katarek, oskrzela czyste, gardełko też:tak:, mamy czyścić nosek i podawać witaminki:blink:

Jednak ambasador nie przyleciał:) A tak ładnie posprzątaliśmy:)
Ignaś od wczoraj wszędzie wtrąca słowo 'juz' np juz nie cem amciu,juz końciu bajka, juz jes aciu /autobus/ strasznie to śmieszne. Poza tym dziś wszystkich nazywa pijak,bo usłyszał to słowo w serialu plebania,którego jest fanem:)!
Madzikm marzę o takiej komodzie i jeszcze jakas ładna zastawa w środku:) tylko trzeba mieć jadalnie:-/

Madzikm a ty pracujesz w szkole? Cos tak kojarze:-/ bo interesują mnie info na temat etyki zamiast religii. Jak cos wiesz to daj znac na priv lub gg. Cos mi sie z końcem roku ambicje oddzywają hmm...

ello :-p

ja lubię nowoczesny styl, ale nie taki jak teraz można spotkać w projektach, trochę faktycznie za surowy jest, ale można mieć nowoczesny styl a jednak taki ciepły :tak:

ja mam w nowym stylu kuchnię, duzy pokój, szafę w przedpokoju a nie uważam by mieszkanie było zimne, kwestia kolorystyki itp.

dzisiaj miałam wycieczkę w ciągu dnia do lekarza - młodą nagle złapała wysoka gorączka i żadnych innych objawów...ponoć taki wirus teraz panuje, że łapie tylko wysoka temperatura...nabiegałam i najeździłam się :baffled: jeszcze wepchnęłam się przed innych pacjentów bo do pracy mi się spieszyło, a jak przyszłam to akurat nikogo nie było i potem nie przyznałam się, że mam na później wizytę :zawstydzona/y::blink:

teraz jest po drugim czopku, bo już znowu rosła jej temperatura i od razu odżyła, do czasu aż przestanie działać czopek :baffled:

Ewelina zdrówka dla Piotrusia :-)

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi :-)

Odnośnie odczulania, nawet mnie nie straszcie, moje dziecię ma takie uczulenie, że aż zadrapał skórę do krwi. Testy mamy miec jeszcze przed swiętami, chyba że coś nam wyskoczy.

Madzik super masz stó, krzesła bardzo mi sie podobają, a mogę prosić o zdjęcie całego pomieszczenia ?
Masz piekne te kwiaty.

Roksi..mniam, uwielbiam szarlotkę, podziel się ;-)

Powiedzcie mi, czy pranie dywanów niweluje coś roztocza ?

Agutek, moje małe przechodziły ten wirus, gorączka powyżej 40 stopni, brak apetytu, wymioty nawet biegunka doszła.
Tu tylko czopki pomogą i nie przegrzewanie organizmu, niech będzie ubrana lekko, a w nocu przykryta cieniutką kołderką.

padam z nóg, idę zrobić kolację, a potem jeśli nie zasnę, to obejrzymy całą rodzinką "Madagaskar"

moja już wykąpana..od 17.40 domagała się mycia :baffled:
teraz leży i ogląda bajkę, ale nadzwyczaj spokojna jest i mam wrażenie, że zaraz zaśnie

dzięki, że przypomniałaś o Madagaskarze, też obejrzymy :-D

P.S. już zasnęła bidulka...

reklama
wiem, że roztocza likwiduje minusowa temperatura, a pranie je wtedy wyciąga z materiału
na pewno w pewnym stopniu pranie pomoże, ale nie całkowicie

twoja córcia uczulona na roztocza jest?

Do góry