reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Obcinałyście już włoski swoim pociechom ?
Ja wczoraj skróciłam swojej o jakieś 2 cm, i lekko jej ścieniowałam bo pierzyły jej sie niemiłosiernie.
My już obcinaliśmy 2 razy tak po całości i kilka razy miał podcinaną grzywkę. Teraz znowu by się przydało obciąć włoski, ale jakoś nie możemy się za to zabrać ;-). Musimy zmobilizować babcię, bo ona jest rodzinnym fryzjerem (chyba tylko ja i mój m nie korzystamy z jej usług, a tak to wszyscy - m siostra, jej mąż i dwóch synów, nawet mój tato).

Co do prezentów, to dla Karola mam samolot Fisher Price, a dla dorosłych chyba nic nie będzie ;-).

reklama
Grzywkę to swojej obcinałam już kilka razy. Tym razem wzięłam się za całość.
Ostatnio byłam u fryzjera, ale córa nie dała się dotknąć.W końcu sama musiałam zabawić się we fryzjera.

Dobra, zmykam sprzątać i ubierać się, zaraz wychodzę z domu.
Pa

dzzień dobry;-)

mój Piotrek znowu chory:-(, po południu idziemy do lekarza,
jak to bywa przy chorobie jest marudny i płaczliwy, bez przerwy by siedział na kolankach:-(, no i jeszcze ma kłopot z zaśnięciem:no:,
może wychoruje sie teraz, to świeta będą spokojne:confused:

Agnes, do świąt jeszcze trochę, więc nieszkoda ci pazurków, napewno odrosną, czy przed świetami jeszcze pójdziesz poprawic?

Aiwyls, ja swojemu Piotrkowi muszę często obcinać włoski,bo szybko rosną, a ryku jest przy tym:szok:, trzeba na siłę mu obcinać:angry:
co do prezentów to mam:
dla chrzesniaka(7lat) sterowany helikopter
dla bratanka(2lata) helikoper ratunkowy, taki z sygnałem i światełkami
dla siostrzeńca-maluszka kula z dźwiekami
dla siostry komplet olejków do kąpieli relaksacyjnych
dla szwagra dziadek do orzechów plus orzeszki
dla bratowej kosmetytki do makijazu, taką paletkę kolorów
dla tescia kosmetykido golenia
dla teściowej wodę Gabriela Sabatini
dla mamy zrzucamy sie z rodzeństwem i kupujemy coś większego z bizuterii
jeszcze mam dwóch braci i nie mam dla nich pomysłu, no i jeszcze babcia
dla dalszej rodziny drobne słodkości, a dla starszych winko
kupujemy tez do każdego prezentu coś swiatecznego, aniołek,dzwoneczek,itp.

Debiutantko,ja kupiłam sobie w zeszłym roku komplet ze skóry, jeszcze w kolorze waniliowym:blink:, ale na razie odpukać, jestem bardzo zadowolona, myje sią wodą z dodatkiem mydła, muszę tylko uważac na długopis w ręku Pietrka i bedzie ok:-D

dostała maila, że mam doodbioru kiedys byłam księżną, więc będę miała co robić wieczorem:tak:,
mnały zasnął, więc biore się za prasowanie:baffled:
miłego dnia;-)

blue moj brat mial odczulanie, trwalo wlasnie 5 lat, ale nie wydaje mi sie, by jakos mocno uciazliwe to dla niego bylo...wiem, ze musial czesto chodzic, ale jakos zlecialo :tak:

Dzień dobry:-)

to może nie taka małpa ze mnie skoro lenia przeganiam;-)

ho ho ile mam do pisania, to do dzieła!

roksi my mamy jutro występ w YAMAHA - koncert Mikołajowy, niestety ja nie mogę być:-( pójdzie mój m, który nigdy nie był na zajęciach, mam więc nadzieję, że Zosia mu podpowie co robić:-Dnajwyżej przebiegną się po scenie tak jak piszesz:-D
strasznie żałuję, że tego n ie zobaczę:-(
jakie ciacho pieczecie z Natalką?
coś odgapiłaś ode mnie fredzika kulinarne zapędy;-)

ewelinao jej, zdrówka dla Piotrusia! biedak się ochoruje, ciekawe czemu, skoro spacery codziennie, z dziecmi się nie styka...
ja lubię prezenty z jajem, dziadek do orzechów i orzechy - bomba:-)

agnesjuż odpowiadam na Twoje pytanie meblowe...
komoda kosztuje 1342 zł, pogrzebałam w sklepach int., dowiedziałam się, że jest to seria do wyczerpania zapasów a nie stale w produkcji i dostałam rabat:-)wyszło mnie 1000 zł z transportem
stół i krzesła mamy takie

tu trochę kiepsko widać, stół jest 6 osobowy, nie rozkładany

Mdzikm zrobiłam szarlotkę z pianą tylko coś piana mi wsiąkła w kruche:baffled:
Fajne mebelki:tak: lubię cieple i przytulne mieszkanka a nie nowoczesne i zimne laboratoria:no:

aiwylswłoski obcinaliśmy już ze 4 razy ale same "mycki" bo u nas marne owłosienie:-D
a co do prezentów to każdy ma z tym problem więc nie wiem czy Cię oświecimy:-p
ja dla taty mam płytę,puszkę na herbatę i hebatą
dla mamy kosmetyki i dobrą kawę
dla brata długopis Parkera
dla męża swetr
dla Zosi: zestaw sprzątajacy, gra Lotto Dom, gra ile tu zwierzątek

teściowanie napalałabym się tak an skórę z tych powodów co agutek pisze, po za tym ona też pęka, nie tak szybko i gwałtowanie ale też, znajomej po 5 latach siedzisko poszło, poza tym jest wrażliwa na zmiany temp, na światło, trzeba natłuszczać.

bluemoże się zdecyduj jak masz mieć spokój do końca życia...

reklama
diękuję:zawstydzona/y:
a ja bym powiedziała, że Twoja kuchnia nowoczesna właśnie;-)

może za niską temp miałaś?
jest taka nowoczesna ale na szczęście ma fronty drewniane a nie np szyby na profilach aluminiowych bo widziałam ostatnio taką:szok:
180 stopni:baffled: nie wiem:baffled: na drugi raz będzie lepsza:-);-)

Do góry