reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witajcie:-)Sandi moja tez ostatnio ze spaniem nocnym wymysla wczoraj tez mi padla po 23,a skarpetki to chyba z 10 razy jej ubieralam bo ciagle je zdejmowala,rece to mi opadaly:angry:ja tez jestem zdania,ze konta fikcyjne powinni usunac!dobra ubieram sie i lece do kumpeli na kawke z Julka papa

hej,
mój wczoraj tez miał kryzys spaniowy:baffled:, co prawda poszedł wczesniej spać, bo po 21.00, ale kulał się bardzo długo i popłakiwał:confused:,

a dziś tez jakiś marudny jest, smoczek siedzi w buzi non stop i nie mogę go schowac, bo skubany wyczuł, że się czaję na niego:crazy:,

U nas na szczęście sytuacja smoczkowa opanowana - jest tylko do spania. Za to ostatnio są awantury o jogurty :baffled:. Mały dobija się do lodówki, jak mu dam jogurt, to się drze, że chce sam wybrać, jak mu pozwolę wybrać, to wybiera zawsze danonka, a nieraz jak już zagrzeję w ciepłej wodzie, to stwierdza, że chce inny :wściekła/y:. Nieraz mu nie pozwalam wybierać, bo np jest już jakiś otwarty, albo nie chcę żeby jadł kolejnego danonka i wtedy jest afera.

joł

u nas ostatnio zasypianie całkiem ładnie idzie, ale zaczęliśmy chodzić z nią do pokoju i kładziemy się z nią, 5 minut i śpi.

serków i jogurtów już nie ogrzewam, dostaje takie z lodówki, czasem wyciągnę z 10 minut wcześniej, ale rzadko, stwierdziłam, że jak lody jadła latem i nic nie było to serki też może i faktycznie od kilku miesięcy nie ogrzewam i jest ok

spanie opanowane :tak: młoda poszła spać przed chwilką:tak:

jak pozwalam Natuli wybrać jogurt to wybiera te budyniowe (paula, monte) więc upycham je za innymi produktami żeby ich nie przyczaiła;-) najczęściej wcina bakusie:tak:

mój nie wybiera sobie serków, bo lodówke ma wysoko, nad zamrazalnikiem, dostaje danonki, albo bakusie;-), wie że w lodówce trzymam mleczne kanapki i jak sobie przypomni, to drze sie pod lodówką, że chce am:-D

u nas smok tez do spania, ale jak go dobrze nie schowam i wyczi go, to trudno zabrac:baffled::angry: , bez ryków:no:, jak nie widzi, to nie chce:confused:

no i chyba zasnął, bo cisza nastała:tak:, bieganie na spacerku pomogło:-D

Ja wybieram produkty, które mają dużo wapnia, więc głównie jogurty i te nieszczęsne danonki. Jogurty kupuję takie bez kawałków owoców, np Danone aksamitny, albo Danone gratka. A lodówkę też mamy nad zamrażarką, ale młody się domaga żeby go wziąć na ręce ;-)

Oj dzisiaj jakos wszystko takie jest do d.....Julka dzisiaj okropna ,marudna.Wlasnie je zupke oczywiscie sama!Zosia Samosia!!!Moja lubi Danonki najbardziej truskawkowe,albo Bakusie.Wlasnie robi kupe w pampersa no nie:wściekła/y:

reklama
u nas tez smok do spania ,ale jakby mogl to by caly dzien ze smokiem chodzil

za to nie mamy problemow ze spaniem
niunik idzie spac o 20 czasmi 20.30 a wstaje kolo 9 ( jak mu zeby nie daja w kosc)

ja za to taka nie przytomna ostatnio chodze ze szok
spie cala noc i caly dzien tez bym spala
jakas kiepska jestem

kupilam mamie drugi bilet i juz za tydzien przylatuje mam z odsiecza :-)
wiec moze uda mi sie dotrwac do stycznia :tak::tak:

Do góry