reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
hej :happy:

U nas na szczęście katarek mija :tak: Podawałam tylko witaminę C, smarowałam pod noskiem maścią majerankową i na noc, jak już mały spał, włączałam na chwilę kominek z Inhalol'em :happy:

Zdrówka dla chorowitków :tak:

Dzień dobry:)
U nas dziś zimno,kierowcy szyby skrobali!
Sandi,bardzo mi sie podoba ten artykuł, ja bym powiedziała ze niektórzy rodzice fundują swoim dzieciom wyścig szczurów od poczęcia! Ostatnio gin opowiadał jak pewna kobieta wpadła do gabinetu z krzykiem ze z jej dzieckie cos nie tak bo jak przykłada słuchawki z mozartem to nie reaguje a pisali ze powinno :) masakra

A propo świata książki to ja tam pracowałam i mozna sie spokojnie zapisać bo z reguły nic juz nie przysyłają. W większych miastach maja księgarnie i mozna kupic wszystkie książki z 10% zniżka,a po 10 zakupach jest 40% a praktycznie z każdego katalogu mozna cos wybrać.

Hello :-).

Włączyłam dzisiaj rano ten program na VH1, ale tam wcale nie było teledysków dla dzieci, tylko dla dorosłych i młodemu się nie podobało :no:. Wolał oglądać myszkę miki na Disneyu.

Ewelina, widziałam w aptece taką gotową marchwiankę Hipp z elektrolitami. Ale nie wiem, czy dzieciom to smakuje, mój by pewnie nie pił :baffled:

dzień dobry

Agutek, a jak robisz marchwiankę? ugotować na miękko i rozgnieść widelcem:confused:

do garnka wody kilka marchewek, gotujesz aż będzie miękka i potem blenderem miksujesz aż zrobi ci się jednolity płyn do picia - nam starczało na dobre 2 dni

ja na początku za radą lekarza dawałam z 60ml mleka
potem zmieniałam proporcje aż doszłam do samej marchwianki
bałam się, że po prostu nie będzie chciała pić

a potem piła już samą marchwiankę praktycznie co 2-3h

moja córcia zasnęła wczoraj u dziadków na drzemkę o 13.00, przyjechaliśmy po nią po 15 i musieliśmy czekać do 16.30, aż ją wybudzaliśmy kilkanaście minut tak spała :szok:

reklama
dzień dobry
choć nie do końca dobry, ciągle nas rota trzyma, tzn mnie i m. co jest lepiej to znowu gorzej :baffled: także, Ewelina, pewnie i Piotruś to dziadostwo ma.
Ja też bym mu ryżu na siłę nie dawała, najważniejsze, żeby pił dużo wody a jak się da to tej marchwianki co Agutek pisze.
Mój jakoś w zeszły pon wymiotował w nocy i od tamtego czasu z jedzeniem jest na NIE. Wczoraj udało się go przekonać na zupkę (krem) z dynii i ziemniaczków ale na kolację nic, nawet mleka nie chciał a na śniadanie zjadł kawałek bułki i tak cały czas a jak widzi miskę to się drze od razu nie nie nie! i oddaje.
Na szczęście mleczko wchodzi, miał też biegunkę ale smecta pomogła, pił ją bardzo chętnie a dla mnie to smakuje jak tynk rozpuszczony w wodzie.
A no i wafle ryżowe(nie mają nic wspólnego z ryżem), może Ewela spróbuj, mój uwielbia i nawet je zjada, np. takie ale są różnych firm (bezsmakowe oczywiście): Wafle ryżowe naturalne :: Sonko - dbaj o siebie!

Do góry