reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ewo ja cos wiem na temat rodzinki uwiez mi , az mi sie odechciewa chrzcin w pl.az szkoda gadac ...
Bluberry moj Tristan niestety juz siedzi podnosi sie jak stary z pozycji plasko lezacej, ale steka jeszcze przy tym bo to chyba straszny dla niego wysilek, ale od jakiegos miesiaca jak juz raz mus ie udalo to moge zapomniec o lezeniu . no i dziewczyny zaczyna sie..konczy sie lezenie zaczelo sie siedzenie a za chwile zaczniemy ganac za naszymi dzieciaczkami hihih
Do wagi z przed ciazy zostalo mi 3,5 kilo z przytylam 29 , ale zdarzalo mis ie wazyc tak jak waze teraz a bylam stanowczo mniejsza:-(
Aga pewnie ze schudniesz , zobacz jak juz tobie ladnie zeszlo:tak:trzeba sobie dac troche czasu, wkoncu tylysmy przez 9 miesiecy ...wiem ze chcialoby sie byc
jummy mummy, ale jeszcze troche...

dzieczyny boje si edzisiejszego dnia
dzisiaj mamy szczepeinie ,ale to nie byloby najgorsze gdybysmy dzisiaj nie wyjezdzali. wyjazd mam o 2 w nocy , maz pracuje do 22 wiec wszystko na mojej glowie . spakowanie si edo konca i zajac sie marudnym dzieciatkiem
Boziu...

reklama
Cześć :-)

Aga spokojnie, mi kiedyś babka powiedziała to co miloku napisała - 9 miesięcy rosłyśmy to przynajmniej tyle samo czasu powinnyśmy sobie na dać na chudnięcie - aczkolwiek nie powiem jednym to chudnięcie wychodzi bez wysiłku a innym niestety nie :eek:

miloku powodzenia w organizacji dzisiejszego dnia. Na pewno doskonale sobie poradzisz. Spokojnego lotu :-)

Dziewczyny (Ewa,Roksi) czy stosowalyscie jakies diety zeby wrocic do swojej wagi??bo ja w ciazy przytylam 25kilo:szok:a jeszcze zostalo mi 8:-(i ciezko mi idzie to zrzucanie:wściekła/y::rolleyes:jak myslicie mam jeszcze jakies szanse na powrot do wagi ??:errr::-(
ja poprostu przestałam jeść po 19:tak: no i oczywiście staram się nie jeść słodyczy, chpsów itp. ale czasami pokusa jest silniejsza:angry::sorry2:

w lipcu chce przekuć uszy Natlce:-) będzie miała już 4 miesiące:tak: dzwoniłam do kosmetyczki która powiedziała że najmłodsze dziecko jakie miała miało 2 miesiące:szok: a wy co o tym sądzicie:confused:
w Aparcie pani powiedizała że lepiej przebić uszy dziecku malutkiemu lub dobpiero 4 latkowi, ponieważ malutkie dziecko będzie przyzwyczajone do tego że ma cos w uszach a taki roczny bobasek będzie się za bardzo interesował nowością:tak:

roksi ja szczerze mówiąc jestem przeciwna przekłuwaniu uszów u niemowląt.
Dziecko jak dziecko - może się przyzwyczai - ale nie mamy wpływu na inne dzieci na podwórku, w przedszkolu....niech pociągnie za kolczyk i tragedia gotowa.
Poza tym uważam, że o takich sprawach powinien decydować sam "właściciel ciała", także jeśli córka będzie na tyle rozumna, że będzie wiedziała z czym to się je i sama się zdecyduje, to wówczas zaprowadzę ją do kosmetyczki i przekłuję uszka :tak:

zamówiłam spacerówke dla małej:tak: będzie pod koniec miesiąca:-) już nie mogę się doczekać;-)jest jeszcze taka ewentualność że przyjdzie dopiero na koniec lipca:wściekła/y:

Dziewczyny (Ewa,Roksi) czy stosowalyscie jakies diety zeby wrocic do swojej wagi??bo ja w ciazy przytylam 25kilo:szok:a jeszcze zostalo mi 8:-(i ciezko mi idzie to zrzucanie:wściekła/y::rolleyes:jak myslicie mam jeszcze jakies szanse na powrot do wagi ??:errr::-(

Ja też przytyłam ze 25kg:szok:, nawet nie myślałam że mogę aż tyle przytyć, a jednak. Niesądziłam też że tak szybko mi to spadnie, sama nie wiem jak to się stało;-) A poważnie to od początku sama zajmowałam się Wiktorią, nikomu nie dałam się wyręczyć w kąpaniu, usypianiu itd. No i pamiętam, że nawet nie miałam czasu zjeść, jak siadałam do stołu to Wika zaraz płakała. Potem jak już zorganizowałam sobie wszystko to okazało się, że ma alergię pokarmową, no i nadal jestem na przymusowej diecie. Po tygodniu od wyjścia ze szpitala zostało mi jakieś 8kg i z tym się trochę "bujałam", ale teraz znów jestem zgrabna, więc mogę myśleć o kolejnej ciąży:rofl2::rofl2::-D

w lipcu chce przekuć uszy Natlce:-) będzie miała już 4 miesiące:tak: dzwoniłam do kosmetyczki która powiedziała że najmłodsze dziecko jakie miała miało 2 miesiące:szok: a wy co o tym sądzicie:confused:
w Aparcie pani powiedizała że lepiej przebić uszy dziecku malutkiemu lub dobpiero 4 latkowi, ponieważ malutkie dziecko będzie przyzwyczajone do tego że ma cos w uszach a taki roczny bobasek będzie się za bardzo interesował nowością:tak:

Na pogrzebie u mojej babci były jej dwie małe prawnuczki - jedna 5 lat i druga rok, obie miały przekłute uszy. Młodsza miała przekłuwane jak miała 7 miesięcy i nawet nie płakała i nic się nie działo, a starsza miała przekłuwane dwa tygodnie temu - płacz wielki i do tego nadal jej ropieją:szok:
Kiedyś byłam przeciwna męczeniu takich małych dzieci, a teraz sama nie wiem. Może bym i chciała, ale jak pomyślę, że nie mogę patrzeć jak szczepią Wiktorię, to co dopiero robienie dziur w uszach:no:

reklama
Mam do Was pytanie. Co robicie z pieniędzmi, które dzieciaczki dostały albo dostaną na chrzciny? Bo ja nie wiem. Chciałabym coś kupić, żeby Wiktoria miała jakąś pamiątkę. Myślałam o łańcuszku złotym, kolczykach (patrz post wyżej:-p), ale jeszcze zostanie dużo pieniędzy.

Do góry