reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Witam

blueoby to nie zepsuło odpoczynku!!!

tęsknię za czasami kiedy grzecznie za rączkę na miasto pójdziemy:-Djednak na takie wyprawy wózek niezbędny, zwłaszcza jak mam załatwienia, zakupy

ale koło domu to tylko na nózkach:-)

ewelinato co łakomczuch z Piotrusia:-D

Witam kochane my jeszcze w Tunezji :-) net bezprzewodowy mamy ale nie zabralam laptka wiec mecze sie telefonem. Jutro wieczorem bedziemy w domu. Pozdrawiamy goraco buziole:-)

pooka - dzięki, wiem o tym, czytałam tysiące poradników jak pomóc dziecku zasnąć ale nic nie działa :-(
Co do spania w dzień to dopiero od kilku miesięcy sypia w dzień, wcześniej było ciężko
A teraz zwalam wszytko na zęby (5), na uczulenie - niestety jogurty i nabiał idą w odstawkę :no: ale sama już nie wiem. Jak minie uczulenie chyba zdecyduję się na wizytę u neurologa, może coś pomoże. Szymek od początku był bardzo nadpobudliwy ale jest już znacznie spokojniejszy.

pixella - u nas nie ma takiej opcji :-(, kiedyś tak, dawaliśmy mleczko i kładł się, przewalał po łóżeczku a teraz stoi i wrzeszczy potwornie. Dzisiaj powiedziałam do m., że nie zdziwię się jak sąsiedzi wezwą kiedyś policję :baffled:

blue - polecieliście? współczuję

oooo roksi :-)

za rączkę mówicie ...:confused: moje dziecko generalnie za rączkę odmawia chodzenia chyba że on ma na to ochotę ale ładnie maszeruje przy wózeczku :tak:

a u mnie w domu nie wiem czy grzeją, my nie lubimy włączonych kaloryferów :sorry2:

hej

my za rączkę rzadko chodzimy, z reguły po prostu obok siebie...
oczywiście ma zapędy i czasem zwiewa, ale coraz mniej :tak:
czasem udaje, że nie słyszy i sobie gdzieś maszeruje :-D

roksi hej :-)
Fredzik zimą nie grzejecie w domu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
malaga-miłego pierwszego dnia w pracy...

ale wika wczoraj była grzeczna, przyszła kolerzanka i mała całe 2 h sie sobą zajmowała, ogladała książeczki, jadła chrupeczki itd....a wieczorkiem niestety z oporami ale zjadla bakusia ....

jak koło 21:30 powiedziałam, że idziemy do łóżka spać to zabrała ze soba 3 książeczki i pomaszerowała do sypialni...pozwoliła się ubrac w piżamkę, przewinąć umyć ząbki (ugryzla mnie w palec :-(), poczytałysmy ksiażeczki 15 min, zgasiłam światło, pogilgotałysmy i poobcałowywałysmy sie kolejne 15 min i obie usnełyśmy... taty wczoraj z nami nie było .... pracował Uwielbiam te nasze spokojne babskie wieczorki.... dziś jak wychodziłam do pracy maluch siedział na łożeczku i patrzył się w moja stronę...musiałam uciekać by jej nie rozzłościć...

Dzięki pixella :happy:

Do Piotrusia przyjdzie dziś babcia.. Ciekawe, jak zareaguje po przerwie.. :sorry2: Żeby tylko nie było ryku...

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry

Mój dzień powrotu do pracy też szybko się zbliża :baffled:
A w nocy nie ma spania. Dzisiaj od 2-5 ciągłe pobudki, przenoszenie z łóżka do łóżka, robienie mleka, soku i tak w kółko..:baffled:

Do góry