reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam się i ja:-)

Nareszcie BB chodzi jak powinno. Wczoraj chyba mieli jakieś problemy. Zastanawiałam się co by było jakby im forum padło na dłużej:szok:

Dziś wstałyśmy o 9ej. Piszecie, że budzicie swoje dzieci jak za długo śpią. Ja tylko raz obudziłam Wiktorię i było tyle płaczu, że teraz nawet nie próbuję.

reklama
Cześć kobitki :-). Melduję się pod wieczór dopiero, bo cały dzień byłam z małym w trasie - najpierw w mieście, a potem się szczepiliśmy. Karolek dzisiaj wlazł do kałuży i usiadł sobie w niej :szok:. Dobrze, że to było pod blokiem, a nie gdzieś daleko. Kupiłam mu w Tesco kilka łaszków, np 2-pak t-shirtów za 8 zł, koszulkę z długim rękawem za 8,40 i komplet - koszulkę ze spodenkami w cenie "regularnej" 22 zł. Szukam sandałków elefanten takich bardziej zabudowanych i nigdzie ich już nie ma. Jeszcze mi 2 Deichmanny zostały do sprawdzenia.

Kupiłam buciki. Takie:

00_1402191_P_pp.jpg

Witam wieczorkiem :)

Blue, fajne butki, a jaki rozmiar kupiłaś w końcu?
Ja muszę Młodemu jakieś nowe kapciuchy kupić i kalosze, chyba jutro to zrobię

Ciśnienie dzisiaj podobno kiepskie, też zmęczona i niedospana jestem.
Mik dzisiaj wcinał i jeżyny i maliny, które zwykle mu nie bardzo pasowały i jeszcze porzeczki, szok.
Czytałam na forum Możesz pomóc i mam dzisiaj traumę, chodzę za Mikiem i pilnuję, z oka nie spuszczam, teraz śpi słonko.
Macie tak, że sprawdzacie jak Wasz Maluch śpi sobie spokojnie, czy wszystko w porządku, czy oddycha? Odruch u mnie się taki zrobił, że jak się obudzę w nocy to obserwuję, uspokajam się bo jest ok i mogę dalej spać.
Strachy dzisiaj mnie naszły jakieś paskudne...

Ostatnia edycja:
a ja dzisiaj miałam gości:tak: najpierw przyjaciółka z malusim synkiem, później sąsiadka z 2 latkom:tak: a jeszcze zakupy, piaskownica a teraz skończyłam czytać od dechy do dechy sierpniowy Twój Styl:tak:
spadam spać dobranoc:-)

ps. blueberry fajne butki:tak:

reklama
Witam!

roksi - tam jest coś do czytania? myślałam, że tylko reklamy i zdjęcia;-)

blueberry a ile dałaś za te butki? bardzo mi się podobają:-)

agutek książka ma tą zaletę, że możesz sobie tworzyć własne wyobrażenia a na ekranie widzisz to, co "czuł" reżyser, także lepiej poprzestać na czytaniu;-)

elahar/ewelina ja co prawda mam wakacje a nie urlop wych. ale mogę Wam napisać jak nie daję się rutynie: np. dziś: przed południem wizyta u koleżanki z synkiem w wieku Zosi, po południu goście w domku - przyjaciółka z córeczką, wieczorem pilates:cool2:aż sama sie dziwię, że mi się jeszcze chciało.
Przyjmujemy gości, spotykam sie z kol. na mieście, u nich w domu, nad wodą , na basenie. Jedziemy z Zosią na sklepy, do babci. Czytam w wolnych chwilach, chodzę na ćwiczenia. Nie ma w tym wszystkim czasu by porządnie zająć się domem:zawstydzona/y:
gotowanie zredukowałam do 4 razy w tygodniu bo są ciekawsze zajęcia:-D

ja czytam sporo książek, o różnej tematyce, robię to kiedy Zosia śpi, albo kiedy się bawi obok, na przyjemności zawsze czas wygospodarujemy:tak::-)

Do góry