reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Tigger, z drzemką to chyba zależy od dziecka, jeśli wystarczy nocne spanie to ok, ale to chyba jeszcze za wcześnie... Mik jak nie dośpi w dzień to jest masakra, płacze, marudzi itp itd

no tez mi sie wydaje, ze to jeszcze za wczesnie na likwidowanie drzemki:eek:
dzisiaj spala w ciagu dnia 1,5 godziny i teraz nie chce spac:no:
wczoraj bylismy na zakupach w tym czasie, kiedy zwykle miewa drzemke, wiec nie spala i pieknie poszla spac wieczorem:tak:
tak jest od jakiegos tygodnia...
Olivka nie marudzi jak nie ma drzemki, po prostu kolo 18-19 widac juz, ze jest zmeczona - trze oczka, ziewa
dzisiaj kolo 19 jeszcze szalala i bawila sie w najlepsze:dry:
no teraz mi krzyczy, ze spac nie chce:eek:

reklama
Olivka nie marudzi jak nie ma drzemki, po prostu kolo 18-19 widac juz, ze jest zmeczona - trze oczka, ziewa
dzisiaj kolo 19 jeszcze szalala i bawila sie w najlepsze:dry:
no teraz mi krzyczy, ze spac nie chce:eek:
u nas tez sie zdarzylo ,ze Niunka byla bez dzemki 2 razy :tak: i zachowuje sie tak jak piszesz :tak:;-)

Witam
my dzisiaj idziemy na chrzciny:tak: mój m w roli chrzestnego:tak:

pogoda się popsuła i całą noc padało:-( wczoraj położyłam się o 23 uchyliłam okno i tak fajnie mi się zasypiało przyburzy i lejącym deszczu:tak:

Dzień dobry w niedzielny poranek.
Mieliśmy jechać na działkę się pluskać ale upałów to u nas chyba nie będzie :dry: Wczoraj było parno, ale niebo pochmurne, a na dziś zapowiadali ledwo 22 stopnie. Póki co słoneczko świeci to się zobaczy. Chyba pojedziemy też plener na sesję zdjęciową, bo braciszek dzwonił, że załatwił aparat :tak:

Moje dziecko śpi już 2,5 godziny :szok:. Zdążyłam ugotować brokuły, wystawić aukcje na Tommee Tippee (muszę od nowa robić opisy i wszystko :wściekła/y:), zjeść obiad, wypić kawę. Co ja mam robić teraz :confused:. Zabrałabym się za ubranka, ale mi się nie chce :sorry2:.

Nasza juniorka wczoraj w ogóle spać nie chciała w dzień :angry:
W końcu po obiadku, którego praktycznie nie zjadła, władowaliśm ją do wózka i poszliśmy na spacer i wtedy zasnęła.

dzisiaj ze mną tylko godzinka i strasznie marudny i płaczliwy był, wzięłam auto i pojechałam w świat, 15 minut i śpi. Siedzę w aucie teraz i klepię, lusterko wsteczne ustawione na Mika, boję się go zabierać do łóżeczka żeby się nie obudził

:-D :-D
Mik taplał się dzisiaj w kałuży, sandałki się suszą, zdjęłam mu je później i babrał się w niej na bosaka. Ile to stresu taka kałuża dla matki! a ile radości dla Młodych...

O przypomniałaś mi o kaloszach!
Poszłam jakoś kilka dni temu tak z głupia zapytać czy są takie kalosze dla mojej w rozmiarze 19. Pani w sklepie Bartka powiedziała mi, że najmniejsze jakie kiedykolwiek dostała to rozmiar 21 :szok: Kłamała czy nie oświecona jest?:confused::dry:

Hej ,ja dzisiaj w nocy przebudzalam sie i trzeslam obudzilam sie o 5rano bo z kolei bylo mi goraco i okazalo sie ,ze jestem chora :dry::-( 38stopni goraczki mam :-(zle sie czuje i wogole ,a jutro do pl lecimy ...ehhh... niunke tez kaszelek dopadl :-(

Hej ,ja dzisiaj w nocy przebudzalam sie i trzeslam obudzilam sie o 5rano bo z kolei bylo mi goraco i okazalo sie ,ze jestem chora :dry::-( 38stopni goraczki mam :-(zle sie czuje i wogole ,a jutro do pl lecimy ...ehhh... niunke tez kaszelek dopadl :-(
Sandi zdrówka wam życzymy:tak: może jakiś gripex by pomógł Tobie lub aspirynka:tak:

dzieki Roksi wzielam 2gripexy :tak:narazie goraczka spada :tak: zobaczymy jak bedzie dalej :sorry2: bo obawiam sie ,ze jak tabletki przestana dzialac to wroci :-(

i ja sie zmobilizowalam do zrobienia odbitek malej!tez wielkie zaleglosci!przez cala noc ladowal mi zdjecia do fotojokera :zawstydzona/y:jest tam jakas promocja za 54ziki!zobaczymy!szkoda tylko,ze u nas nie ma ich sklepu to byloby szybciej bez tego ladowania!a powiedzcie jakiej jakosci sa te zdjecia z fotojokera?Roksi, chyba Ty cos o nim wspominalas?bo ja zawsze z rosmanna robie i w miare niezle sa za takie pieniadze!a my zaraz spac idziemy!ja sie przykladam do malej bo jakos spiaca jestem tez...;-)

reklama
Dzień dobry :)

Sandi, zdrówka!

Bogda, dla mnie forum też jest mobilizujące, wreszcie odstawiłam synka od cycka! :-). Dzisiaj była pierwsza noc bez, dałam mu mleczko o 4 tej.

No właśnie, nocka taka sobie, o czwartej wstał, wzięłam go do nas, siadł okrakiem na tacie i wsadzał palca do oka (dobrze ze nie do mojego), godzinę się wiercił. dałam ciepłe mleczko i zasnął. Zasnęłam, jakieś straszne hałasy mnie obudziły, ktos jęczy przeraźliwie, patrze na Mika - śpi, tato - śpi, co jest?.... Za oknem darł się jakiś kawaler do moich kotek, bzykać mu się zachciało, wstałam, wyszałam z domu i pogoniłam łobuza.

Teraz Mik od godziny przewala sie w łóżeczku zamiast spać.

Do góry