reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

My na obiad mieliśmy zapiekankę makaronową w sosie bolońskim z pieczarkami i serem. Córcia pochłonęła wszystko, ona dodatkowo miała jeszcze porcję warzyw.

Czy u was też tak brzydko i zimno? :baffled:
My dzisiaj jednak jedziemy na koncert :-) Do małej przyjdzie babcia.

reklama
WITAJCIE!!!
Mój maluszek znów tylko "papa" :tak: Dziadek powiedział że mam Go ubrać, a On już jedzie po wnusia bo za ładna pogoda by siedział w domku :-p Więc na spokojnie z Ewunią byliśmy na zakupach. :tak:
Jeśli chodzi o pazurki My obcinamy je w trakcie jego drzemki. Gdy śpi jest to jedyny sposób.
Smoczek Małemu daję już tylko do zasypiania, lub w czasie drogi (np. gdy krzyczy nam w autobusie) gdy nie daje się zabawić ani uspokoić.
Pić dajemy z kubka niekapka, lub ze zwykłego kupka (często się bawi i dmucha do niego co kończy się zmianą bluzeczki:-D)
Marcinek ostatnio nie śpi zbyt spokojnie. Czasem również się budzi, najczęściej daję mu się napić, przykryję Go i zasypia.

Witam!

agutek - u nas ładna pogoda, troszkę tylko wieje:-)
jeny, ale się u Was odmieniło:szok:Tola pięknie wcina:tak:jak ja Wam tego zazdroszczę:-(

roksi - zdrówka dla Natalki:tak:

U Nas słoneczko, ale chłodno. Miałam dziś ochotę się poopalać, a tu słoneczko za chmurkami, do tego malutka cały czas chce być na rączkach. Gdy tylko ją położę zaraz zaczyna marudzić.

Ostatnia edycja:
byliśmy na zakupach:tak: wróciliśmy i mała ma 38:-( dałam nurofen i zasnęła:-(
zobaczymy do jutra zadzwonimy po naszego pediatrę
wydaje mi się że to zęby ale lekki katar był rano:baffled:

Ja ostatnio robiłam spaghetti z mięskiem mielonym, sosem pomidorowym, oliwkami i oregano. Wyszło bardzo dobre tylko ja mieszam makaron z sosem na patelni przed podaniem i wtedy się wszystko ładnie łączy.
Też tak robię :tak:.

My też byliśmy na zakupach. Kupiliśmy w Tesco trochę ubranek dla synka - 7-pak body za 25 zł i 2 pary krótkich spodenek. Myślałam też o kąpielówkach, ale były dość drogie - 19 zł za sztukę. A chciałam kupić dwie pary, bo nie wiem czy pod spód będę zakładać pieluchę czy nie :confused:. Poczekam aż potanieją ;-).

małej spadła temperatura:tak: ale marudna jest strasznie:baffled:
kupiłam młodej krówkowe kręgle fisher price i się ich boi:crazy:
mój m kupił takie zjeżdżalnie dla samochodzików i młoda zachwycona:crazy:

reklama
Roksi ja kupilam mlodej ostatnio pileczke taka miekka co mozna gniesc itd. i tez sie jej bala :baffled::-D za to kregle lubi rozrzucac po calej chacie :rolleyes:

a dzis na obiadek mielismy mielone gotowane w sosiku :-p

Do góry